«

»

URSA BiOnic – Tehnologie pentru viitor

Share

Suntem deja familiarizati cu eforturile pe care trebuie sa le  faca populatia Europei in urmatorii ani pentru renovarea locuintelor sau a cladirilor comerciale, folosind sisteme de izolatie inovatoare. Eficienta energetica a cladirilor este cheia reducerii consumului de energie si a emisiilor de CO2, imbunatatind, in acelasi timp, confortul cladirii.

In aceste conditii, producatorii sistemelor si tehnologiilor de izolare cu aplicatii in renovarea cladirilor vechi sau a celor noi, confortabile, investesc in dezvoltarea unor produse prietenoase cu mediul.

Toate produsele concepute in ultima perioada au ca obiectiv imbunatatirea eficientei energetice a cladirilor, cu impact pozitiv asupra reducerii poluarii mediului. Dar folosirea unor materiale cu „amprenta verde”, ecologice, prietenoase cu mediul, trebuie sa insemne si folosirea pentru izolarea termica a unor materiale premium, rezistente la foc.

„Bionica este stiinta care studiaza mecanismele proceselor biologice, in scopul gasirii unor modele analoge aplicabile stiintelor tehnice. Specialistii de la URSA studiaza de multa vreme problema si si-au propus sa elaboreze produse noi, inovatoare. Ca urmare a eforturilor lor sustinute, a aparut URSA BiOnic, o noua tehnologie care aduce pe piata din Romania materiale mai performante decat produsele comercializate pana acum. Avantajul nostru fata de competitori este calitatea ridicata a produselor pe care le comercializam” a declarat Sorin Pana, director comercial URSA Romania.

URSA BiOnic realizeaza o simbioza intre proprietatile tehnice ale produsului si liantul biologic utilizat la fabricarea sa. In mod cert, produsele din aceasta gama ofera o performanta premium, tehnologia aplicandu-se atat produselor URSA Terra cat si celor URSA Glasswool. Liantul ecologic, un amestec de substante organice de origine vegetala, creeaza o atmosfera placuta in incinta (clasa A+) si contribuie la reducerea emisiilor de CO2. Produsele URSA BiOnic au rezistenta excelenta la foc, asigurand confortul termic si acustic si reducerea semnificativa a consumului de energie in cladiri.

„Tehnologia URSA BiOnic permite realizarea de produse cu o durata lunga de viata si complet reciclabile. Tehnologia BiOnic reduce aproape la zero continutul de formaldehida din liant, devenind, astfel, cea mai inovativa tehnologie din piata. Datorita performantelor de inalta calitate, produsele au primit certificatele internationale Blue Angel, EUCEB, RAL si EPD. Toate produsele URSA beneficiaza de aceasta tehnologie si sunt marcate cu sigla BiOnic direct pe ambalaj. URSA BiOnic este promisiunea pe care compania noastra o ofera generatiilor prezente si viitoare.” a declarat Sorin Pana.

 

Despre URSA Romania

URSA este o companie producatoare de materiale izolatoare termic si acustic, cu o politica de dezvoltare orientata pe eficienta energetica si dezvoltare durabila in constructii. Compania se bucura de o prezenta comerciala larga atat in Spania, cat si in Europa datorita celor 13 fabrici de productie, plasate strategic pe continentul european. Astazi, URSA este unul dintre cei mai mari producatori de vata minerala si polistiren extrudat (XPS) din Europa, doua materiale izolatoare complementare, ce contribuie la izolarea termica si acustica a cladirilor.

„De anul acesta Xella International GmbH a semnat un contract cu fondul de investitii KKR pentru a cumpara URSA. URSA isi va continua cu succes trendul de crestere, ca business separat sub acoperisul Grupului Xella, completand portofoliul existent al marcilor de materiale de constructii.” a declarat Sorin Pana, directorul comercial al URSA Romania.

In Romania, URSA este prezenta cu produsele sale inca de la inceputul anilor `90, comercializand doua branduri de vata minerala – URSA Glasswool si URSA Terra -, fabricate in Slovenia. URSA Romania SRL activeaza pe piata din anul 2003. In ultimii ani, livrarile de produse URSA au cunoscut o crestere substantiala, compania locala URSA Romania ajungand sa detina o cota de piata de circa 40% pe segmentul de vata minerala de sticla.

URSA Romania isi propune ca si anul acesta sa continue educarea consumatorului in vederea folosirii unor produse adecvate izolarii cladirilor. Practic, se doreste modificarea obiceiurilor de cumparare a beneficiarilor finali si orientarea lor catre produse de mai buna calitate, care sa asigure o izolare optima a locuintei si economii reale in bugetul familiei.

www.ursa.ro

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2017/10/19/ursa-bionic-tehnologie-pentru-viitor/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.