«

»

BASF: Elastocoat C 6335/101 la Biblioteca de Materiale din Bucuresti

Share

Pe 13 octombrie s-a lansat la Bucuresti MATER, prima biblioteca de materiale din Romania si Europa de Sud-Est, care gazduieste peste 2.000 de exponate necesare proiectarii in constructii, arhitectilor si designerilor de interior sau de produs. MATER este un proiect dezvoltat de asociatia Nod makerspace cu sprijinul unei suite de parteneri, intre care si BASF, ceea ce va permite ca numarul exponatelor sa creasca pana la aproximativ 10.000 la finalul lui 2018.

Pornind de la principala tema a evenimentului – accesul in premiera la o biblioteca de materiale – Alex Horisberger, Senior Specialist Product Design in cadrul BASF (Germania) a impartasit publicului principalele tendinte in domeniul designului de produs, si a prezentat publicului o suita de materiale inovatoare, cu aplicatii in domenii foarte variate (de la constructii la automotive), aplicatii pe care publicul le-a putut testa la fata locului.

Intre aceste materiale s-a aflat si Elastocoat C 6335/101, varf de gama in segmentul produselor pe baza de poliuree, folosit in lucrari de hidroizolatie in constructii, transport de marfuri sau industria miniera.

Produs de BASF, Elastocoat C 6335/101 este o poliuree pura – un elastomer bicomponent cu raport de amestecare 100:100. Materialul poate fi consultat in cadrul Bibliotecii de Materiale, atat la raft – ca mostra, cat si in catalogul online, care include, pe langa fisa tehnica, si o suita de alte informatii si lucrari de referinta.

Principalele avantaje ale Elastocoat C 6335/101

 • Reactivitate ridicata (intarirea produsului dupa sprayere este de ordinul secundelor) ceea ce permite folosirea acestui produs atat in plan orizontal, cat si in plan vertical;
 • Aplicatorul are, astfel, posibilitatea sa aplice produsul pe o suprafata mare in unitatea de timp;
 • Reactia este completa intr-un timp foarte scurt, ceea ce ii confera beneficiarului posibilitatea de a-si relua rapid activitatea;
 • Procesare relativ insensibila la factorii ambientali, precum temperatura (produsul reactioneaza chiar si la temperaturi sub 0 0C sau umiditate (nu spumeaza chiar si la umiditati extreme, precum 99%);
 • Produsul ii confera aplicatorului posibilitatea sa foloseasca, dupa caz, grosimea optima pentru proiectul respectiv.

Proprietatile Elastocoat C 6335/101 si domenii de aplicare

Elastocoat C 6335/101 nu contine nici solventi nici VOC (compusi organici volatili). Datorita rezistentei mecanice, chimice si termice ridicate, precum si elasticitatii foarte mari (425%) si rezistentei la tractiune, produsul face fata cu brio intr-o gama larga de industrii:

 • Constructii – hidroizolatie pentru diverse obiective, acoperisuri, parcari, poduri;
 • Industria grea – protectie la uzura;
 • Industria transportului de marfuri – reducerea zgomotului (acest produs are certificarea PIEK);
 • Industria petrochimica – protectie la coroziune si protectie la atac chimic;
 • Industria miniera – protectie la uzura, protectie la coroziune, protectie la atac chimic;
 • Industria energetica – protectie la atac chimic, protectie la coroziune (in medii cu temperaturi ridicate);
 • Industria de divertisment – protectie boxe audio, protectie elemente parcuri tematice.

In plus, deoarece se aplica prin sprayere, de catre aplicatori cu experienta, folosind un echipament corespunzator, produsul se muleaza pe forma substratului, asigurand astfel o pelicula flexibila, fara imbinari si foarte rezistenta. Elastocoat C 6335/101 adera bine la majoritatea tipurilor de substrat – metal, beton, lemn etc. – putand fi necesara, uneori, o pregatire in prealabil a substratului.

Pentru mai multe informatii, va rugam contactati:

BASF Divizia Performance Materials
Sos. Pipera nr. 43, Cladirea A, Etaj 1,
Bucuresti, RO-014254
T + 40 21 5299 024
T + 40 725 151 681
daniel.ramba@basf.com
www.performance-materials.basf.com/

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 142 – noiembrie 2017, pag. 60

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2017/11/01/basf-elastocoat-c-6335101-la-biblioteca-de-materiale-din-bucuresti/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.