«

»

BOSCH: Securitate prin supraveghere video. Camerele Bosch MIC IP pentru medii extreme

Share

Indiferent cat de dure sunt conditiile, o operatiune de supraveghere video trebuie sa fie permanenta. De aceea, Bosch si-a dezvoltat si mai mult familia MIC IP de camere extrem de rezistente. In aceste conditii, Camerele MIC IP sunt construite pentru a functiona, practic, in orice mediu. 

Carcasa metalica solida a camerelor MIC IP starlight 7000i si MIC IP fusion 9000i poate rezista la conditii meteorologice severe, cum ar fi: conditii de vant foarte puternic, ploaie, ceata, praf si umiditate 100% (UL tip 6P si IP68), temperaturi de la -40 °C la +65 °C, vibratii extreme (IEC60068) si rezistenta la impact sever (IK10).

Materialul de calitate superioara si finisarea camerelor MIC IP ofera o protectie fara precedent impotriva coroziunii ASTM B117 (2.000 ore).

Tehnologia incorporata starlight asigura imagini color foarte detaliate in situatii extreme de lumina slaba. Atunci cand nivelurile de lumina scad la zero, iluminatorul optional din camera MIC IP starlight 7000i sau capacitatile termice ale camerei MIC IP fusion 9000i  asigura cel mai inalt nivel de detaliere sau detectare timpurie a obiectelor.

Potentialul real al camerelor MIC IP este asigurat de combinatia designului lor robust cu Analiza Video Inteligenta incorporata, proiectata special pentru mediile cele mai exigente. Chiar si in cele mai dificile conditii, datele video pot fi interpretate direct la sursa, pentru a imbunatati in continuare nivelul de securitate sau pentru a permite ca datele video sa faca mai mult decat securitatea in sine.

Noua camera MIC IP fusion 9000i ofera o caracteristica unica in ceea ce priveste analiza video: fuziunea metadatelor. Informatiile de tip metadata fuzioneaza intre cele doua blocuri de imagine, optic si termal, ale camerei, oferind utilizatorilor o informatie  completa a situatiei – indiferent daca este vorba de fluxul video optic sau termic care este vizionat. Fuziunea metadatelor ajuta utilizatorii sa se concentreze asupra lucrurilor „invizibile” care necesita atentie. Daca un eveniment este detectat, dar nu este neaparat vizibil in fluxul video care este vizionat, se declanseaza o alarma iar utilizatorii pot face, pur si simplu, click pe caseta de suprapunere alarme. Utilizatorul va vedea apoi datele video legate de evenimentul respectiv.

Analiza Video Inteligenta incorporata se potriveste perfect designului robust al camerelor MIC IP. Acest tip de analiza video se deosebeste de alte solutii de analiza video, datorita capacitatii sale de a face diferenta intre evenimentele de securitate reale si alarmele false cunoscute. Actioneaza in medii extreme cu zapada, vant (copaci in miscare), ploi, grindina si reflexii de apa. Analiza Video Inteligenta permite detectarea obiectelor la distante mari. Atunci cand este combinata cu capacitatile optice si termice ale MIC IP fusion 9000i, aceasta este solutia perfecta pentru detectarea timpurie a obiectelor in aplicatii critice de tipul protectiei perimetrale in aeroporturi, infrastructurilor critice si patrulelor de frontiera.

O alta inovatie oferita de ambele modele MIC IP este analiza video in miscare. Operatorul este avertizat sau functia de urmarire inteligenta a camerei este declansata, in momentul in care un obiect in miscare sau o persoana este detectata, in timp ce camera MIC IP se deplaseaza, se inclina sau se micsoreaza. Odata ce functia de urmarire inteligenta este activata, obiectele in miscare sunt urmarite automat. Captarea optima a obiectelor in miscare este asigurata prin ajustarea dinamica a campului vizual.

Pe langa exteriorul lor robust, toate camerele MIC IP au ceea ce este necesar pentru a furniza cea mai inalta calitate a imaginilor video relevante – indiferent de conditiile de iluminare, de timpul sau de miscarea obiectului. Ambele tehnologii – MIC IP starlight 7000i si MIC IP fusion 9000i – includ tehnologia Bosch starlight ca functie standard, combinata cu o rezolutie de 1080 p si o rata a cadrelor de 60 fps. Acest lucru permite captarea de imagini color foarte detaliate, in scene cu lumina ambientala slaba (pana la 0,0077 lux). Obiectele cu miscare rapida sunt captate fara dificultate datorita ratei ridicate a cadrelor. Expunerea perfecta a obiectelor (in miscare), in scenele luminate in mod inegal, este garantata de gama dinamica ridicata a camerei de 120 dB. In conditii  de ceata sau alte imagini cu contrast scazut, vizibilitatea este imbunatatita de functia Intelligent Defog a camerei video. Atunci cand nivelurile de lumina scad la zero, lumina camerei  MIC starlight IP 7000i poate fi completata cu un iluminator optional, permitand camerei sa capteze imagini de inalta calitate in intuneric complet, pe o distanta de pana la 450 m. Acest lucru garanteaza ca obiectele de interes au intotdeauna o iluminare optima.

Ambele camere ofera un stergator siliconic motorizat integrat, pentru a pastra geamul curat. Functia de window-defrosting permite camerei MIC IP fusion 9000 MIC sa capteze imagini la cele mai fine detalii, indiferent cat de rece este. Aceste capacitati de autocuratire, combinate cu ratingul NEMA-TS2, recomanda camerele MIC IP si pentru aplicatii de monitorizare a traficului, cum ar fi tunelurile si podurile.

Ceea ce face ca MIC IP fusion 9000i sa iasa in evidenta este combinatia dintre blocul optic si cel termal intr-o carcasa robusta, oferind imagini relevante in orice conditie de iluminare. Impreuna cu capacitatea de fuziune a informatiilor de tip metadata, camera MIC IP fusion 9000i asigura detectarea timpurie a obiectelor, permitand imaginilor sa fie capturate prin fum, in intuneric complet sau atunci cand obiecte sau persoane sunt ascunse de frunze.

Toate camerele MIC IP ofera o reducere inteligenta a zgomotului dinamic si un streaming inteligent, combinat cu compresia video standard H.265. In functie de continutul scenei, se reduce viteza de biti cu pana la 80%. Aceasta ajuta la mentinerea datelor video usor de gestionat, reducand substantial cerintele de stocare, fara a compromite calitatea video. Ca toate camerele din portofoliul Bosch, modelele MIC IP ofera diferite masuri de protectie software si hardware, cum ar fi un modul Trusted Platform Modul incorporat, pentru a pastra datele video securizate.

Securitatea video facila

Configurarea si calibrarea functiilor de analiza video inteligenta nu a fost niciodata mai usoara si rapida pentru orice utilizator. Pur si simplu introduceti inaltimea camerei, iar restul calibrarii se efectueaza de catre analiza video in sine, pe baza informatiilor de la senzorii de pozitionare ai camerei.

Camerele MIC IP pot fi preconfigurate in timp ce sunt inca in cutie. Conexiunea optionala VIDEOJET connect 7000 suporta o conexiune de mare putere prin Ethernet pentru a conecta mai multe camere MIC IP, ceea ce il face o configuratie ideala pentru instalari de-a lungul perimetrelor sau autostrazilor.

Contact:
Robert Bosch srl
Str. Horia Macelariu 30-34
Sector 1, Bucuresti
Persoana contact:
Tiberiu Nicolae – sales manager Romania si Rep. Moldova
Tel.: +40 730 623 146
E-mail: boschsecurity@ro.bosch.com

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 142 – noiembrie 2017, pag. 38

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2017/11/01/bosch-securitate-prin-supraveghere-video-camerele-bosch-mic-ip-pentru-medii-extreme/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.