«

»

ELIS PAVAJE: Investitii castigatoare in 2017. Pas cu pas, afacerea se dezvolta strategic

Share

Pe piata constructiilor, rezultatele primelor luni din 2017 au fost, la nivel national, sub cele inregistrate in 2016. Cu toate acestea, companiile puternice, precum Elis Pavaje, liderul national al pietei de pavele si prefabricate din beton vibropresat, s-au dezvoltat si au investit strategic. Business-ul, dezvoltat din 1991 de familia Gota in judetul Alba, este condus de 10 ani de fratii Emil si Vasile Gota, care au preluat afacerea de la tatal lor, Elisiu Gota. Ei ne vor da informatii despre modul cum a evoluat afacerea cu pavele Elis in primele 10 luni din 2017. 

 

Revista Constructiilor: In primele luni din 2017, piata constructiilor a inregistrat un declin, comparativ cu 2016. Pentru Elis Pavaje se pare, insa, ca a fost un an de dezvoltare. 

Emil Gota: Bine punctat! Intr-adevar, am reusit sa investim si sa ne dezvoltam strategic pe mai multe planuri. Cea mai mare realizare este finalizarea constructiei si demararea productiei in cea mai noua unitate Elis Pavaje, de la Secuienii Noi, judetul Neamt, investitie in valoare de aproximativ 10 milioane euro. Vom reusi, astfel, sa ne crestem cota de piata pe regiunea de N-E a tarii si sa ne marim productia la 15.000 mp pe zi, la nivel de grup Elis Pavaje.

De asemenea, am deschis, la jumatatea anului, in iunie, cel mai mare spatiu expozitional de pavele si prefabricate din beton vibropresat din tara, modernizand vechiul showroom de la fabrica din Stoenesti, judetul Prahova: peste 3.000 mp in care se regasesc toate produsele premium din gama Elis Pavaje, unele dintre ele regandite intr-o noua solutie de amenajare, sub forma de kituri pentru gradina, si mare parte din produsele standard.

Vasile Gota: Fideli politicii de dezvoltare, am lansat in acest an 13 produse noi, dintre care 7 sunt kituri pentru gradina: focare, banci, jardiniere. Noile produse, inspirate din tendintele in amenajari exterioare la nivel mondial, se bucura deja de interes, atat din partea clientilor rezidentiali cat si dinspre clientii HORECA si dezvoltatorii de proiecte imobiliare rezidentiale.

 

Revista Constructiilor: Cea de-a treia fabrica Elis Pavaje este situata strategic, in inima Moldovei. Spuneti-ne, va rog, mai multe despre aceasta investitie. 

V.G.: Unitatea de productie de la Secuienii Noi este cea mai moderna fabrica de pavele si produse din beton vibropresat din grup si a fost finalizata in 9 luni de munca asidua.  In cursul anului 2016 am luat decizia sa ne extindem. In urma unei analize corelate a cifrelor de productie cu cele din vanzari, devenise o certitudine ca nu mai era posibil sa crestem fara sa asiguram capacitate suplimentara de productie, in conditiile in care lucram, deja, la capacitate maxima, 24 de ore pe zi, 7 zile pe saptamana si vindeam tot ce produceam.  Asadar, scopul investitiei este de a raspunde solicitarilor in crestere de prefabricate din beton (pavele, borduri, rigole, boltari, elemente de canalizare) si de a optimiza costurile logistice pe zona Moldovei.

Revista Constructiilor: Oferiti-le, va rog, cititorilor nostri, mai multe detalii despre aceasta fabrica, cea mai moderna din grupul Elis Pavaje. 

V.G.: Am achizitionat, pentru fabrica de la Secuienii Noi, un utilaj de productie de ultima generatie, livrat de un furnizor german, lider in fabricatia echipamentelor de producere a prefabricatelor de beton. Linia, automatizata integral, are o capacitate de productie totala de 5.000 mp/zi si dispune de un sistem de monitorizare si control permanent al calitatii prefabricatelor. Vom produce aici pavele premium si standard, borduri, boltari, rigole. De asemenea, am investit intr-un utilaj care va produce  elemente de canalizare. Hala de productie, cladirea de birouri si spatiile logistice se intind pe o suprafata totala de 50.000 mp, fabrica asigurand 40 de locuri de munca, ocupate aproape integral.

 

Revista Constructiilor: Sunteti liderul national al pietei de pavele si prefabricate din beton vibropresat. Care sunt elementele strategice majore pe care le aveti in vedere pentru consolidarea pozitiei pe piata de profil? 

E.G.: Intr-adevar, din datele pe care le avem, detinem o cota de aproximativ 25% din piata de pavele din Romania, care se situeaza la peste 100 milioane de euro anual.

Unul din atuurile companiei noastre, care ne diferentiaza de competitori, este reprezentat de serviciile complete si complexe oferite clientilor nostri. Si in viitor vom  promova serviciile de ofertare si executie pe segmentul lucrarilor de infrastructura si al proiectelor rezidentiale de anvergura, precum si serviciile pre si post vanzare: proiectare, transport cu camion cu macara, montaj,  intretinere si reparatii.

In plus, ne vom concentra pe businessul nostru de baza: productia de pavele, produse ornamentale, borduri, rigole pentru drenarea apelor pluviale, boltari pentru zidarie si fundatie, blocheti.

 V.G.: Ceea ce putina lume stie este ca, incepand de anul trecut, am inclus in gama noastra de produse betonul asfaltic. Cifrele de vanzari inregistrate sunt peste asteptari,  iar cererea pentru acest produs este in crestere. A fost un pas firesc de dezvoltare a serviciilor, in conditiile in care avem proiecte pentru lucrari de infrastructura.

 

Revista Constructiilor: Si acum, o provocare de final: cum estimati ca va fi anul 2017 fata de 2016, din punct de vedere al vanzarilor? 

E.G.: Acum, dupa deschiderea fabricii de la Secuienii Noi si reluarea lucrarilor publice de infrastructura, sunt optimist ca vom atinge cresterea prognozata la inceputul anului. Bineinteles, ne-ar ajuta ca vremea sa tina cu constructorii si sa avem o toamna lunga si frumoasa.

 

Contact
ELIS PAVAJE

Fabrica Petresti – jud. Alba
Sediu central
Str. Zorilor, nr.1, Petresti
Telefon: 0258 743 682, int 113, 114
E-mail: office@elis.ro

Fabrica Stoenesti – jud. Prahova
Punct de lucru
DN 72, nr. 26B, Aricestii Rahtivani
Telefon: 0244 380 835/836/837, int 213,214
E-mail: office-ph@elis.ro

Fabrica Secuienii Noi – jud. Neamt
Punct de lucru
E85, km 318+967, Secuienii Noi
Telefon: 0747 052 496
E-mail: office-nt@elis.ro

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 142 – noiembrie 2017, pag. 10

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2017/11/01/elis-pavaje-investitii-castigatoare-in-2017-pas-cu-pas-afacerea-se-dezvolta-strategic/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.