«

»

2018 – un an confuz inca din 2017?

Share

Cam tot ceea ce s-a petrecut in aceasta tara dupa 1990 se incadreaza fara de tagada in semnificatiile acestui cuvant neplacut dar expresiv pana in ultima sa explicatie: „confuzie”.

In ciuda numeroaselor „incercari” de a face ceva rational si eficient, mintile romanilor sunt de ani buni cuprinse de o incetosare greu de explicat fie si pentru faptul ca neclaritatile si lipsa cu desavarsire a formularii si implementarii unor solutii cu efecte benefice oamenilor si tarii sunt de resortul hilarului.

Si aceasta pentru ca multi, foarte multi oameni, au impresia ca sub cuvintele „libertate” si „democratie” poti emite orice si oricand chiar daca nu ai nimic in… tartacuta.

Si dupa `90 unii au facut numai ce le este lor bine. Restul, Dumnezeu cu mila si fara a avea in vedere ca si mila are limitele ei.

S-a acreditat ideea ca tot ceea ce s-a facut inainte de asa-zisa revolutie din decembrie 1989 apartine epocii comunistilor si trebuie distrus. Dorinta unora legata de o asemenea absurditate ne-a dus in situatia de a fi ramas, cum se spune, „cu fundul gol”. Adica fara industrie si agricultura proprie in ciuda resurselor de care dispunem. Aproape intreaga economie este subordonata numai intereselor capitalului strain cu toate consecintele sale.

De ce o asemenea situatie?

Tot confuzia isi pune amprenta din belsug si in ceea ce nu este bine sa facem. Ce-ar trebui sa facem insa? Este simplu. Sa ai la dispozitie mai tot ce isi doreste orice economie si tara si tu sa depinzi numai si numai de altii din afara granitelor te conduce la efecte negative din multe puncte de vedere.

De aceea, orice taraganare a implementarii unor programe de investitii si deci de constructii nu face altceva decat sa te condamne la semnificatia mersului racului. Adica inapoi, lucru reusit cu brio pana acum.

Pentru 2018, ceea ce se stie pana acum este ca de sus in jos confuzia este la ea acasa chiar daca zilnic, pe masura ce ne apropiem de Noul An, se vantura tot felul de programe economice. Si cum confuzia genereaza evident din plin tot confuzie, in aceasta situatie se regaseste si sectorul constructiilor. Mai precis firmele de constructii si managerii lor.

Constructorii nostri tot asteapta si asteapta planuri de investitii cu capital autohton, strain sau furnizat de UE pentru a iesi din stagnarea care i-a cuprins de cativa ani. Multe firme de prestigiu si cu rezultate la vedere au ajuns in situatie de insolventa sau pur si simplu au pus „cruce” existentei lor. Cuvintele de mai inainte nu sunt spuse la intamplare ci au o explicatie reiesita si din discutiile avute zilnic de noi cei de la Revista Constructiilor cu numeroase firme in aceasta perioada in care contractam spatiile publicitare pentru 2018. Ingrijorat de posibila confuzie a anului 2018 din punct de vedere a efectelor ei, un apreciat constructor, dl Petre Badea (Aedificia Carpati), autor al unor lucrari de prestigiu din Capitala ne-a transmis prin SMS: Daca ar disparea si Revista Constructiilor inseamna ca nu mai exista constructori. Ceea ce nu va fi cazul. Noi vom continua colaborarea.

Remarca ne incurajeaza. Asteptam ca si dumneavoastra sa solicitati prezenta in revista in anul 2018. Orice informatie in acest sens o puteti afla accesand site-ul nostru www.revistaconstructiilor.eu.

In final, multumim celor care au semnat deja noile contracte si va asteptam si pe dumneavoastra. Daca inlocuim confuzia cu optimismul va uram un 2018 cu sanatate si cat mai multe planuri de investitii si constructii in care sa fiti implicati.

Doamne ajuta-ne pe toti!
La multi ani!
2018

IMPORTANT!

Revista Constructiilor contracteaza spatiile publicitare din 2018 pentru firmele si cei interesati din sectorul constructiilor si adiacenti acestora.
Pentru informatii legate de oferta de publicitate ne puteti contacta la adresa de e-mail: office@revistaconstructiilor.eu. 

Va multumim! 

Autor:
Ciprian Enache 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 143 – decembrie 2017, pag. 3

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2017/12/02/2018-un-an-confuz-inca-din-2017/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.