«

»

CARMEUSE: Solutii viabile pentru constructii sustenabile

Share

Calitatea si costul unei lucrari in constructii sunt doi parametri care sunt influentati, in mod direct, de materialele folosite. Intr-o lume in permanenta schimbare, nevoile actuale ale pietei infrastructurii si constructiilor, in raport cu materialele utilizate, sunt bine cunoscute:

este nevoie de SOLUTII DOVEDITE

care sa permita o EXECUTIE RAPIDA

cu COSTURI REDUSE

dar cu rezultate DURABILE si SUSTENABILE 

Noi nu putem schimba lumea, dar putem contribui la o lume mai buna.

De peste 150 de ani Carmeuse produce si foloseste varul ca solutie naturala pentru multe dintre problemele cu care se confrunta lumea actuala. In ultimii ani am dezvoltat solutii si servicii integrate, de la A-Z: lianti inovatori si performanti, adaptati nevoilor curente, servicii de suport tehnic on-site, servicii clienti dedicate si retele logistice bine puse la punct. Cateva dintre solutiile dedicate pietei constructiilor sunt:

Gama Viacalco® – solutii ecologice si economice de lianti hidraulici, pentru tratarea, stabilizarea si imbunatatirea tuturor tipurilor de pamanturi coezive (indice de plasticitate, umflare libera, reducerea umiditatii, cresterea rezistentei la compresiune), precum si de stabilizare a acestora in timp. Se foloseste in aplicatii de imbunatatire si stabilizare a pamanturilor coezive cu rezistenta mecanica redusa, la executia paturilor de fundare, a umpluturilor din alcatuirea terasamentelor si a straturilor de forma.

  • Imbunatateste terenurile cu rezistenta mecanica redusa;
  • Stabilizeaza terasamentele amenajate in taluz (ramblee si deblee);
  • Creste capacitatea portanta a straturilor de forma pentru sistemele rutiere;
  • Nu va mai fi necesara extractia, transportul sau livrarea de materiale „externe”, ceea ce poate reduce costurile cu pana la 70%.

Enduria 500® – este un var hidraulic cunoscut sub numele HL 5 conform clasificarii EN 459-1. Acest amestec este referinta in domeniul liantilor pe baza de var-ciment, si este potrivit pentru aplicatii mai generale in zidarii cu caramizi silico-aluminoase si tencuieli interioare si exterioare, unde lucrabilitatea si aplicarea sunt importante pentru a atinge o rata rapida de lucru, creand, totodata, un climat mai sanatos pentru utilizatorul final. Contine ciment si garanteaza o putere de compresiune de 5 MPa dupa 28 zile.

  • Ofera o rezistenta la indoire, necesara in cazul peretilor mai subtiri;
  • Se adreseaza zidariilor in functie de rezistenta la forfecare si retentia de apa;
  • Ofera beneficii aditionale utilizatorilor finali: zidarie care „respira”, eflorescenta redusa si mai putine crapaturi;
  • Necesar doar 2 straturi > mai eficient. 

Pentru informatii suplimentare, teste demonstrative on-site si expertiza tehnica, consultati specialistii nostri locali.

Contact:
SC Carmeuse Holding SRL
500052 Brasov, Romania
Centrala: +40 268 516 841
Comenzi / Facturare: +40 368 405 502
Logistica: +40 368 456 135
Contabilitate: +40 368 405 498
Fax: +40 268 516 830
E-mail: office@carmeuse.ro
Web: www.carmeuse.ro

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 143 – decembrie 2017, pag. 14

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2017/12/02/carmeuse-solutii-viabile-pentru-constructii-sustenabile-2/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.