«

»

TOP GEOCART: Noul Receptor GNSS Leica GS18 T. Viteza este principalul avantaj!

Share

Ce este Rover-ul Leica GS18 T GNSS RTK?

Leica GS18 T este cel mai rapid si usor de folosit rover RTK GNSS, deoarece utilizatorul nu trebuie sa tina bastonul vertical. Aceasta datorita tehnologiei de compensare a inclinatiei, tehnologie care este imuna electromagnetic si nu necesita calibrare. Statistica releva faptul ca un utilizator poate economisi pana la 20% din timp cu ajutorul GS18T. Experienta deosebita a Leica Captivate este asigurata de Smart Antena GNSS GS18T. 

Cum lucreaza  GS18 T GNSS RTK?

Antena estimeaza o compensare a inclinarii bastonului, pe baza informatiilor de altitudine si a informatiilor de la un sistem de masura inertial – IMU. Tehnologia este similara cu cea folosita in aviatie, unde parametrii de inclinatie (pitch, head, roll) sunt parametrii cheie. Cunoscand parametrii de inclinatie ai bastonului, se calculeaza pozitia varfului acestuia relativ la antena GNSS.

Noi dezvoltam un IMU precis, care se calibreaza automat si nu sunt necesare proceduri suplimentare de calibrare pentru utilizator, produsul fiind imun la influentele magnetice. La pornirea instrumentului, acesta este gata sa masoare. GS18 T este optimizat pentru kinematic RTK a unui rover GNSS, unde viteza si usurinta in utilizare sunt importante pentru masurarea si trasarea punctelor. 

Pentru ce aplicatii poate fi folosita noua tehnologie?

Pe scurt, acest rover GNSS poate fi folosit la orice aplicatie. In timpul proiectarii ne-am orientat catre toate posibilitatile, cum ar fi: constructii, inginerie, utilitati si topografie. GS18T poate masura oriunde pe un santier, deorece nu este afectat de influente magnetice. Poate fi folosit in aplicatiile detinatorilor de utilitati (electricitate, gaz, apa, telecomunicatii), unde profesionistii, care nu este necesar sa fie topografi, pot sa utilizeze foarte simplu aparatul. Cu acest instrument se obtin rapid cele mai bune rezultate.

Deoarece fiecare valoare a inclinatiei bastonului poate fi memorata la fiecare masuratoare, aceste valori pot fi vizualizate intr-un raport, pentru a raporta ca bastonul a fost calat vertical in tolerante.

Fara necesitatea calarii in teren, utilizatorii vor economisi 20% din timp. In aceste conditii, echipele din teren devin mult mai productive si pot executa mai multe lucrari in aceeasi perioada. De asemenea, pot masura si puncte care inainte nu puteau fi masurate cu tehnologia GNSS.

TOP GEOCART ureaza colaboratorilor si partenerilor de afaceri Sarbatori Fericite si La Multi Ani!

Contact:
TOP GEOCART
Str. prof. Ion Maiorescu, nr. 67
Sector 3, Bucuresti
Tel./Fax: 021 253 05 30, 021 252 12 15
E-mail: office@topgeocart.ro
Web: www.topgeocart.ro

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 143 – decembrie 2017, pag. 18

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2017/12/02/top-geocart-noul-receptor-gnss-leica-gs18-t-viteza-este-principalul-avantaj/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.