«

»

URSA Romania – retrospectiva anului 2017

Share

Este un obicei ca, la sfarsitul fiecarui an, sa pregatesti o restrospectiva a anului care tocmai s-a incheiat. URSA Romania inseamna calitate in izolarea locuintei si implicit, calitate in constructii. URSA Romania activeaza pe piata locala din anul 2003 dar produsele sale sunt pe piata romaneasca inca de la inceputul anilor ‘90. In ultimii ani, URSA Romania a ajuns sa detina o cota de piata de circa 35-38% pe segmentul de vata minerala din sticla, acest procent fiind sustinut de o crestere organica, la care s-a adaugat o investitie mica in promovare si comunicare. Referitor la politica de promovare a companiei, in ultimii ani accentul s-a pus pe educarea consumatorului in vederea folosirii unor produse adecvate izolarii caselor, precum si pe modificarea obiceiurilor de cumparare ale beneficiarilor finali.

„In vara acestui an, grupul german Xella a anuntat achizitia producatorului de materiale izolatoare Ursa, companie detinuta anterior de fondul de investitii KKR. Incheierea tranzactiei va avea loc pana la finele lui 2017. Ulterior integrarii, URSA va continua sa functioneze ca divizie separata sub umbrela grupului Xella, completand portofoliul de produse aflat sub egida companiei germane. In Romania, compania URSA este activa de 23 de ani, comercializand marcile de vata minerala URSA Glasswool si URSA Terra, fabricate in Slovenia si Rusia. URSA deruleaza in Romania afaceri anuale de 6 milioane de euro.” a declarat Sorin Pana (45 ani), director comercial, URSA Romania. Dnul Sorin Pana este director comercial de 4 ani la URSA Romania si de 14 ani lucreaza in domeniul comercializarii materialelor de constructii.

Dupa preluare, Ursa isi va continua, cu succes, trendul de crestere, ca business separat sub acoperisul grupului Xella, completand portofoliul existent al marcilor de materiale de constructii. In prim plan sunt in continuare produsele grupului, in sensul in care se vor face investitii semnificative in cercetare si inovatie, cu scopul final de lansare pe piata din Europa si din Romania a unor produse inovatoare. Directia de dezvoltare europeana este axata pe eficientizarea energetica a cladirilor, cea care este cheia reducerii consumului de energie si a emisiilor de CO2. URSA Romania este un producator de sisteme si tehnologii de izolare, cu aplicatii in renovarea cladirilor vechi sau in constructia de cladiri noi, confortabile. Politica URSA presupune o investitie permanenta in dezvoltarea de produse prietenoase cu mediul.

„Recent, grupul Ursa a lansat noua tehnologie Ursa BiOnic, pe care o punem si la dispozitia pietei din Romania, tehnologie care permite realizarea de produse mai performante decat cele comercializate pana acum. Bionica este stiinta care studiaza mecanismele proceselor biologice, in scopul gasirii unor modele analoge aplicabile stiintelor tehnice. Ursa BiOnic este o tehnologie ce ofera produselor durabilitate, pentru conceperea noilor materiale fiind realizata, practic, o simbioza intre componentele organice si liantul biologic utilizat, un amestec de substante organice de origine vegetala. Datorita performantelor de inalta calitate, produsele au primit certificatele internationale Blue Angel, EUCEB, RAL si EPD. Toate produsele Ursa, care beneficiaza de aceasta tehnologie sunt marcate cu sigla BiOnic si se aplica atat sortimentelor de vata minerala Ursa Terra, cat si Ursa Glasswool.” a declarat Sorin Pana.

Despre URSA

URSA este un producator de top din Europa cu headquarter-ul in Madrid. Cu o cifra de afaceri de aproximativ 399 milioane euro, URSA este unul dintre jucatorii importanti in izolare din Europa, care sunt focusati pe vata minerala si polistiren extrudat (XPS), ca o solutie pentru izolarea locuintelor rezidentiale si cladirilor de birouri non-rezidentiale, atat cele noi cat si cele renovate. URSA are 13 fabrici de productie in 9 tari si prezenta comerciala pe 40 de piete din Europa, Orientul Mijlociu si Africa de Nord. URSA are aproximativ 1.700 de angajati in tari ca Germania, Franta, Rusia, Polonia, Austria, Republica Ceha, Italia, Spania, Belgia, Marea Britanie etc. 

Despre Xella

Xella Group este un grup international producator de materiale de constructie, cu vanzari de 1,5 miliarde euro si 6.700 angajati la nivelul anului 2016. Xella este unul dintre pionierii in procesele de constructie digitala si este un grup care va urmari, in mod consecvent, calea de crestere aleasa.

Xella are sediul in Duisburg – Germania. Cu 97 de fabrici in 20 de tari si organizatii de vanzari in peste 30 de tari in multe segmente de piata, Xella detine o pozitie de lider. Succesul companiei Xella se bazeaza pe marcile puternice din segmentul premium, un portofoliu de servicii superioare, un model solid de afaceri si o politica de preturi elaborata. Produsele Xella sunt sustenabile atat in productie, cat si in utilizare. Prin urmare, ele au o contributie importanta la construirea de cladiri durabile, eficiente din punct de vedere energetic si de inalta calitate, contribuind, astfel, la protectia mediului si la conservarea resurselor.

Un calduros La Multi Ani!

Contact:
URSA Romania SRL
Bd. Ficusului nr. 14 A, 013974 Bucuresti
Telefon: 0040 21 269 0663
Fax: 0040 21 269 0664
E: assistance.romania@ursa.com

Asistenta Vanzari
Telefon: 021 269 06 63
E: assistance.romania@ursa.com
Web: www.ursa.ro

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 143 – decembrie 2017, pag. 40

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2017/12/02/ursa-romania-retrospectiva-anului-2017/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.