«

»

ALUPROF: Aluminiul e pe val. Proiectul The Tides de pe malul Vistulei in Varsovia

Share

Proiectul „The Tides” din strada Wioślarska din Varsovia este una dintre investitiile despre care se spune ca redau Vistula orasului. Amplasata chiar pe malul acesteia, cladirea moderna a fost echipata cu sistemele din aluminiu ALUPROF.

Atat amplasarea, cat si designul deosebit de bine adaptat si totodata nemaiintalnit, transforma aceasta cladire intr-una dintre cele mai deosebite investitii din Varsovia. Interiorul cladirii cuprinde peste 13.000 mp de spatii moderne de birouri si 10 apartamente de lux. Sistemele din aluminiu folosite la executia cladirii aflate in inima Vistulei au fost furnizate de firma ALUPROF SA, producator de top din Europa de sisteme arhitecturale. Solutiile aplicate permit construirea a numeroase tipuri de ferestre si usi, in functie de sfera utilizarii si a cerintelor detaliate referitoare la functionalitate, estetica, izolare termica, rezistenta la efractie, etanseitate la fum sau rezistenta la foc.

Rezistenta si izolare termica

Sistemul de ferestre si usi MB 86 reprezinta prima dintre solutiile folosite la construirea The Tides. Structura profilelor sale ofera 3 variante de executie, in functie de cerintele de economisire a energiei termice: ST, SI si AERO. Acesta este primul sistem de ferestre si usi de aluminiu din lume in care a fost utilizat aerogelul – un material cu nivel perfect de izolare termica. Printre avantajele sistemului MB-86 se numara si rezistenta ridicata a profilelor, care permite executarea structurilor cu dimensiuni si greutati mari.

Izolare si etanseitate

Urmatorul sistem folosit este MB-86 US. Acesta ajuta la executarea diverselor tipuri de ferestre, usi de balcon, vestibuluri, vitrine si constructii spatiale, caracterizate de o foarte buna izolare termica si fonica, precum si de etanseitate ridicata la apa si aer. O trasatura specifica a structurii este aspectul sau: profilul cercevelei este ascuns in spatele tocului, iar suprafetele geamurilor montate in campurile deschise si fixe sunt asezate intr-un singur plan. Datorita acestui fapt, camerele deschise si fixe arata identic privite din exterior.

Fatada cortina

Sistemul MB-SR50N EFEKT ajuta, insa, la executarea peretilor usori de protectie de tip suspendat si de umplere, precum si a acoperisurilor, luminatoarelor si a altor structuri. Este o fatada care, datorita folosirii sistemului special de fixare a geamurilor pe montanti si traverse, privita din exterior ofera o imagine uniforma de perete neted din sticla, impartit de fante verticale si orizontale cu o latime de 2 centimetri. Fantele dintre campurile de sticla ale fatadei sunt umplute cu un liant special din silicon, care asigura o etanseitate ridicata a structurii si mareste proprietatile de izolare. Fatadele fabricate cu sistemul MB-SR50N EFEKT au parametrii utilitari perfecti. Folosirea lor permite obtinerea nu numai a aspectului dorit pentru fatada respectiva, ci si a unui nivel foarte ridicat de izolare termica, care, din considerentul trendului mondial de limitare a absorbtiei de energie a cladirilor, este unul dintre principalele criterii de evaluare a peretilor de protectie contemporani. Gama larga de sisteme de profile din aluminiu Aluprof este dezvoltata sistematic, pentru a putea raspunde cat mai bine nevoilor arhitecturii contemporane si indeplinirii cerintelor normelor si prevederilor din ce in ce mai exigente. Acest aspect se vede perfect in exemplul unor astfel de realizari, precum The Tides din capitala Poloniei.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 144 – ianuarie-februarie 2018, pag. 42

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2018/02/02/aluprof-aluminiul-e-pe-val-proiectul-the-tides-de-pe-malul-vistulei-in-varsovia/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.