«

»

Elis Agregate aniverseaza cu succes 15 ani de activitate

Share

Brandul Elis, construit cu rabdare, pasiune si onoare de familia Gota, din Petresti, jud. Alba, a fost sinonim in primii ani cu numele capului familiei, cel care a pus bazele afacerii: Elisiu Gota. Dupa mai bine de zece ani incununati de succes cu pavelele Elis Pavaje fabricate in inima Ardealului, intreprinzatorul a simtit ca e momentul sa isi diversifice activitatea. Astfel, a luat nastere Elis Agregate, ce activeaza de aproape 15 ani in domeniul productiei de agregate de balastiera.


Domnul Elisiu Gota, directorul general al companiei, ne-a acordat, cu amabilitate, un interviu in care puncteaza, pe scurt, reperele activitatii Elis Agregate.

 

Reporter: Domnule Gota, in primul rand felicitari: aniversati in curand 15 ani in fruntea companiei Elis Agregate!

Elisiu Gota: Va multumesc pentru urare, 15 ani au trecut atat de repede! Am inceput in 2003, cu o mana de angajati dornici sa exploreze, impreuna cu mine, un nou domeniu de activitate, complementar activitatii de baza de la Elis Pavaje. Mi-am zis atunci ca daca am reusit sa familiarizez romanii cu “pietrele” noastre, cunoscute de zeci de ani in occident, o sa reusesc sa pun pe picioare o companie noua, specializata, care se adreseaza unui public diferit, dar cu nevoi in crestere.

 

Reporter: Va rog sa ne spuneti mai multe despre inceputurile noii afaceri. Cum ati luat decizia sa infiintati Elis Agregate?

Elisiu Gota: Sorturile pe care noi le producem la Elis Agregate se numara printre materiile prime folosite in businessul principal, productia de prefabricate din beton. Decizia de a ne extinde activitatea pentru a ne asigura o parte din materiile prime necesare am luat-o dupa o perioada scurta de analiza. Am considerat atunci ca aceasta ar fi o dezvoltare fireasca a afacerilor noastre, mai ales luand in calcul resursele logistice pe care le aveam la momentul respectiv, proximitatea geografica a balastierei si know-how-ul echipei de specialisti Elis Pavaje.

 

Reporter: V-ati inceput activitatea doar cu balastiera, in 2003.

Elisiu Gota: Da, asa este. Ne-am inceput activitatea prin infiintarea balastierei, in 2003, care are statia de sortare situata pe malul stang al raului Mures, in dreptul localitatii Balomiru de Camp, com. Sibot, pe drumul european E68 intre Orastie si Sebes sau Alba Iulia. Balastiera are ca activitate principala exploatarea si sortarea pietrisului si nisipului din albia raului Mures si terasele acestuia. Agregatele produse in balastiera sunt folosite ca materiale de constructie pentru terasamente drumuri, strazi, autostrazi, cai ferate sau ca materiale ce intra in componenta betoanelor si mixturilor asfaltice.

 

Reporter: Ati continuat, apoi, cu infiintarea carierei, tot in judetul Alba, aproape de casa.

Elisiu Gota:  Cariera am infiintat-o 5 ani mai tarziu, in 2008, dupa ce am reusit sa punem afacerea pe picioare, iar lucrurile au inceput sa functioneze si clientii s-au transformat in parteneri care au incredere in noi. Cariera este situata in localitatea Patranjeni , langa orasul Zlatna, in locul numit Jidovu. Din cariera Elis Agregate obtinem si comercializam diverse tipuri de cribluri pentru producerea asfaltului, piatra pentru gabioane, piatra bruta pentru aparari de maluri, piatra CFR. Nu ne limitam insa la oferta standard: la cerere, producem orice dimensiune de piatra sparta, pentru orice tip de proiect de infrastructura.

 

Reporter: Cat de mult a contat in succesul inregistrat de Elis Agregate faptul ca oamenii va cunosteau, deja, ca antreprenorul care a cladit, pas cu pas, afacerea Elis Pavaje?

Elisiu Gota: Trebuie sa fiu onest si sa recunosc: foarte mult. Aveam deja peste 10 ani de cand conduceam Elis Pavaje, devenisem cunoscuti nu doar in zona, ci in aproape toata tara, dezvoltasem zeci de parteneriate de incredere. Ma mandresc cu faptul ca numele Elis a fost, inca de la inceput, sinonim cu treaba bine facuta, cu cinstea si calitatea. Asadar, la inceputurile Elis Agregate, eu si echipa mea eram garantul calitatii serviciilor si produselor obtinute in balastiera. Ma bucur ca, in continuare, datorita muncii fiilor mei, care au preluat afacerea Elis Pavaje, renumele Elis se bucura de aceeasi apreciere si recunoastere.

 

Reporter: Ati mentionat ca infiintarea Elis Agregate a insemnat o dezvoltare fireasca a afacerii de baza. Livrati produsele obtinute in balastiera si cariera doar catre Elis Pavaje sau si  extern, in afara grupului Elis?

Elisiu Gota: Aceasta este o intrebare foarte buna! A fost o perioada, la inceputuri, pana ne-am rodat, in care principalul beneficiar a fost, intr-adevar, Elis Pavaje. In timp, am marit capacitatea de productie, ne-am dezvoltat si astazi reusim sa livram atat catre Elis Pavaje, care ramane principalul client, cat si catre partenerii de lunga durata, producatori de mixturi asfaltice si constructori de drumuri, cai ferate si autostrazi.

Si sa va spun un argument cu care mi-am convins, de-a lungul timpului, clientii: tinand cont ca toate produsele le folosim si pentru propria productie Elis Pavaje, este de la sine inteles ca produsele noastre certificate sunt de o calitate superioara fata de majoritatea produselor existente pe piata!

 

Reporter: Sa vorbim putin si despre viitor. Ce planuri aveti pentru dezvoltarea companiei Elis Agregate?

Elisiu Gota: In ultimii ani, am investit consecvent in liniile tehnologice, din dorinta de a putea produce o gama larga de produse si mixuri de agregate, adaptate in functie de cerintele specifice ale clientilor si de a ne creste volumul total. De exemplu, in ultimii 5 ani am facut investitii de 7 milioane de Euro, din fonduri proprii si fonduri europene, astfel incat astazi asiguram o capacitate de productie de 180 tona/ora la balastiera si 220 tona/ ora la cariera. Suntem optimisti ca anul acesta vom depasi cifra de afaceri din 2017 si vom trece de pragul a 23 milioane lei.

 

Reporter:  Acum, la inceput de 2018, cum arata obiectivele Elis Agregate pentru acest an?

Elisiu Gota: Ne-am propus sa mentinem nivelul vanzarilor din anul precedent, ceea ce este o provocare, avand in vedere derularea cu greutate a proiectelor mari din infrastructura.

 

Reporter: In incheiere, va rog sa impartasiti cu noi secretele energiei de care dati dovada in conducerea business-ului dvs.

Elisiu Gota: Nu le-as spune secrete, sunt principii sanatoase de viata: activitatea fizica, dragostea pentru familie si respectul pentru lucrul bine facut. Sunt pasionat de ciclism, imi incep ziua cu o tura de cativa kilometri buni, care imi da un tonus viguros pentru intreaga zi. Ma dedic apoi activitatii companiei si ma declar norocos ca lucrez alaturi de fiii mei, care imi mostenesc seriozitatea si credinta ca orice lucru bine facut duce catre succes. De asemenea, imi place sa petrec timp in aer liber pescuind sau practicand argicultura la scara mica: o gradina, cateva animale.

 

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2018/02/02/elis-agregate-aniverseaza-cu-succes-15-ani-de-activitate/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.