«

»

ALUPROF: Design modern cu siguranta maxima. Proiectul NOSPR

Share

Estetica, durabilitate, economisirea energiei, rezistenta la foc, rezistenta la efractie, nivel fonic ridicat – sunt numai anumite cerinte necesar a fi indeplinite la ferestrele si usile folosite in proiectul NOSPR.

Criterii atat de exigente au fost realizate de compania Aluprof, care de peste 50 de ani este producator de top  pentru tamplarie din aluminiu in Polonia.

Ferestrele si usile din aluminiu propuse de compania Aluprof, spre deosebire de cele fabricate din PVC, disponibile pe piata, sunt solutii cu aspect si durabilitate superioara. Produsele sunt caracterizate de o tehnologie complexa, iar datorita perfectionarii, indeplinesc o serie de norme impuse in constructii.

Structurile din aluminiu (si anume ferestrele, usile, sistemele de rulouri, porti, precum si solutii anti-incendiu si anti-efractie) care parasesc fabricile din Bielsko-Biała, Opole, Goleszow si Złotow reprezinta o protectie eficienta impotriva efractiilor; de asemenea, salveaza viata si sanatatea utilizatorilor cladirii in timpul incendiului. In plus, aceste produse ajuta la economisirea energiei. Nu este, deci, de mirare ca tocmai solutiile acestei firme au fost folosite la investitia din Katowice.

La constructia NOSPR a fost folosit sistemul de ferestre si usi MB-60US, care ajuta la executia elementelor ce necesita izolare termica si fonica a constructiei arhitectonice exterioare, si anume vestibuluri, vitrine sau diverse tipuri de ferestre.

Din exterior, dupa inchidere, rezulta un efect unitar – in cazul ferestrelor. Forma profilelor permite obtinerea unor structuri

suple si rezistente. Pot fi curbate dupa dorinta, pentru a obtine arcade. Sistemul retine foarte eficient caldura in cladire. Pe baza lui se pot executa si structuri anti-efractie.

In cladire au fost folositi si pereti despartitori ignifugi de tip MB-78EI. Sunt caracterizati de un nivel foarte bun de izolare termica si fonica, fiind, in plus, rezistenti la foc. In cadrul acestui sistem se pot obtine si structurile etanse la fum. Rezistenta structurii la temperatura ridicata este asigurata de elemente speciale de izolare ignifuga GKF sau CI, introduse in camerele interioare ale profilelor si in spatiile de etansare dintre profile, accesoriile si imbinarile din otel.

MB-SR50N HI este un sistem de fatada montant – traversa. Si acesta s-a dovedit necesar pentru proiectul NOSPR. Acest sistem permite construirea fatadelor cu linii de separare inguste vizibile, asigurand, totodata, durabilitatea si rezistenta structurii. Datorita ofertei bogate de profile, arhitectii si proiectantii pot realiza chiar si cele mai curajoase idei care vizeaza domeniul structurilor de aluminiu si sticla. Sistemul este conceput pentru construirea peretilor usori de protectie de tip suspendat si de umplere, precum si a acoperisurilor, luminatoarelor si a altor structuri in spatiu.

MB-59 slide, care poate fi observat si la cladirea NOSPR, este un sistem destinat executarii usilor si ferestrelor glisante cu izolare termica, ce pot fi construite in pereti ziditi, fatade din aluminiu, gradini de iarna sau vitrine inchise. Usile glisante, in special cele cu gabarit mare, permit vizual obtinerea unui efect de spatiu si mai mare. Utilizatorii raman cu impresia ca interiorul ar fi conectat la o terasa sau la o gradina exterioara.

O solutie interesanta este, de asemenea, folosirea sistemului  MB-SR50N OW (fereastra cu deschidere in plan paralel spre exterior). Structura se bazeaza pe profile din aluminiu cu bariera termica si permite executarea ferestrelor cu gabarit mare si parametri tehnici ridicati. Posibilitatea deschiderii ferestrelor in cladire este necesara pentru asigurarea circulatiei corespunzatoare a aerului. Adeseori tocmai aceste sisteme sunt folosite pe fatadele cladirilor, deoarece la acest tip de ferestre nu se perturba impresia estetica a persoanelor ce privesc spre cladire din exterior. Privind la fatada, se vede ca ferestrele deschise nu difera de cele invecinate, care sunt inchise. Pentru aceasta, a fost folosita tehnologia lipirii structurale a geamului exterior de rama din aluminiu, cu silicon structural. In fereastra cu deschidere in plan paralel sunt folosite cele mai recente solutii tehnice referitoare la distantierele termice si garniturile de geam. Aceasta structura a fost echipata cu un sistem de ventilare si deshidratare, ce asigura o exploatare de durata si fara avarii a ferestrei. Structurile cu deschidere, echipate cu servomotoarele corespunzatoare, pot indeplini, de asemenea, rolul ferestrelor de evacuare a fumului.

„Aluprof acorda in permanenta o importanta uriasa dezvoltarii continue si mentinerii celui mai ridicat nivel al produselor si serviciilor sale. Tehnologiile inovatoare si parcul modern de utilaje garanteaza produse solide si durabile, precum si satisfactia Clientilor. Este, de asemenea, si meritul activitatii creatoare a departamentului de cercetare si dezvoltare. Acesta elaboreaza structuri pentru produsele noi, are in vedere observatiile si indicatiile utilizatorilor, desfasoara lucrari de cercetare si supravegheaza calitatea executiei in fiecare etapa a aparitiei produsului. Adesea, proiecteaza si solutii individuale dedicate unor investitii concrete.” – mentioneaza Zbigniew Poraj, director de vanzari la Aluprof.

Contact:
ALUPROF SYSTEM ROMANIA SRL

Birou si Depozit:
Str. Taberei Nr. 1, Hala 1A
Oras Popesti-Leordeni, Jud. Ilfov

Telefon: + 40.374.004.594
Fax: + 40.742.711.231
Fax: + 40.342.815.274
E-mail: romania@aluprof.eu
Web: www.aluprof.ro

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 145 – martie 2018, pag. 22

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2018/03/02/aluprof-design-modern-cu-siguranta-maxima-proiectul-nospr/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.