Casa Sociala a Constructorilor – CSC, infiintata in baza Legii nr. 215/1997, este organizatia paritara de protectie sociala a sectorului de constructii din Romania, este membra a AEIP – Asociatia Europeana a Institutiilor Paritare de Protectie Sociala, care intruneste 38 de organizatii din 27 de tari.
Casa Sociala a Constructorilor – CSC este organizatie non-profit administrata in sistem bipartit de asociatiile patronale si organizatiile sindicale reprezentative la nivel de sector de activitate.
PROTECTIE SOCIALA REALA
pentru salariatii societatilor membre
pe perioada intreruperii lucrului
din cauza conditiilor meteorologice nelavorabile
1 noiembrie – 31 martie
Serviciile pe care le ofera CSC membrilor sai sunt:
- Protectie sociala acordata salariatilor in intervalul 1 noiembrie – 31 martie, care consta in plata unei indemnizatii reprezentand 75% din salariul de baza, fara pierderea drepturilor de salariat. Odata cu plata indemnizatiilor de protectie sociala din fondurile disponibile la CSC se vireaza si contributia asiguratorie pentru munca datorata de societatea membra.
- Bursa constructorilor – Piata de Produse, disponibila online pe www.casoc.ro – platforma de intermediere intre cererile si ofertele de materiale, utilaje, servicii si resurse umane.
Fondurile constituite la CSC conform prevederilor legale sunt evidentiate distinct pe fiecare agent economic, fiind multiplicate cu risc zero sau foarte redus.
Contributia agentului economic membru al CSC (maxim 1,5%) se include in costuri, fiind deductibila la calculul impozitului pe profit (conform art. 25, alin. (1), din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal).
Membrilor CSC li se repartizeaza direct sumele reprezentand cota de 0,5% virate de investitorii pentru care au realizat lucrari de constructii-montaj.
Sursele de constituire a fondului destinat protectiei sociale
- contributia societatii membre CSC, reprezentand 1,5% din valoarea productiei de constructii realizata si incasata de la beneficiar pentru societatile din constructii, respectiv din valoarea productiei-marfa vandute si incasate – pentru producatorii de materiale de constructii, fara corespondent in devizul lucrarii.
- contributia lunara a salariatilor, reprezentand 1% din salariul de baza brut (fara sporuri) – conditie obligatorie pentru acordarea protectiei sociale.
- contributia beneficiarilor de investitii: o cota de 0,5% din valoarea devizului de constructii, cu corespondent in devizul general al lucrarii (conform H.G. nr. 907/2016 privind etapele de elaborare si continutul-cadru al documentatiilor tehnico-economice aferente obiectivelor/proiectelor de investitii finantate din fonduri publice), cota datorata de toti beneficiarii de investitii (investitori sau proprietari), indiferent de sursa de finantare si de forma de proprietate; plata acestei cote nu este conditionata de calitatea de membru CSC a executantilor de lucrari de constructii.
Contact:
Casa Sociala a Constructorilor
Str. Episcopul Timus nr. 25
Bucuresti, sector 1 011611 Romania
Telefoane: (021) 317 89 02, (021) 316 83 42, (021) 317 62 35
Fax: (021) 300 80 23
Mobil: 0747 061 170
Email: office@casoc.ro
Web: www.casoc.ro
…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 145 – martie 2018, pag. 10
Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Lasă un răspuns