«

»

Intre 8 si 11 martie, la Romexpo au loc opt evenimente cu tematica „constructii, ambient, home & deco, energie si mediu”. 1.200 de specialisti in constructii participa la hackatonul #reCONSTRUIM

Share

Editia 2018 a celui mai mare targ de tehnologii, echipamente, utilaje si materiale pentru constructii din Romania, CONSTRUCT EXPO, va avea loc intre 8 si 11 martie. La eveniment se reunesc firme importante din domeniu, fiind o ocazie pentru antreprenorii si expertii in constructii sa dezbata subiecte la zi despre tendintele, politicile si viitorul industriei de resort. Construct Expo se adreseaza si publicului larg interesat de echipamente si utilaje pentru uz propriu.

Pe langa componenta expozitionala, evenimentul beneficiaza si de o serie de activitati conexe menite sa aduca laolalta specialisti (ingineri, arhitecti, manageri), asociatii, autoritati de la nivelul administratiei centrale, producatori, importatori si distribuitori de produse si servicii dedicate tuturor categoriilor de constructii. 

CONSTRUCT EXPO se va desfasura intr-unul din noile spatii expozitionale pe care Romexpo le-a finalizat in 2017, Pavilionul B2.

#reCONSTRUIM, 1.200 de specialisti, 120 de teme de dezbatere! 

Noutatea editiei 2018 a Construct Expo inseamna organizarea evenimentului #reCONSTRUIM, cu format de hackaton, care va reuni 1.200 de specialisti (arhitecti, ingineri, avocati, economisti) si studenti, viitori specialisti. Pe parcursul celor 4 zile, acestia vor dezbate 120 de teme de interes din domeniul constructiilor. Evenimentul este organizat de initiatorii primului hackathon de arhitectura cu 300 de specialisti, NOVEMBarh, desfasurat in noiembrie 2017.

Pe parcursul fiecarei zile a #reCONSTRUIM, specialistii participanti se vor organiza in echipe de cate 10 (1 team-leader, 3 arhitecti, 3 ingineri, 1 avocat, 1 economist / dezvoltator imobiliar / specialist din alt domeniu relationat cu cel al constructiilor si 1 student). 300 de specialisti isi vor aduce ideile mai aproape de realizare  in fiecare zi, la 30 de mese.

De asemenea, timp de o ora, in fiecare dintre zilele #reCONSTRUIM, se vor organiza tururi de networking ale specialistilor in Pavilionul B2 – Romexpo, pentru ca acestia sa intre in legatura directa cu reprezentantii companiilor expozante si pentru a se informa sau a achizitiona produsele si serviciile acestora.

Subiectele dezbatute in cadrul #reCONSTRUIM, eveniment conex al Construct Expo, se vor incadra in 4 teme majore:

 • Ziua I – 8 martie

Tema principala: SAFETY – Securitate la incendiu, cutremur, scoli sigure. 

 • Ziua II – 9 martie

Tema principala: LEGISLATIE – Codul constructiilor, ITP pentru constructii, sincronizare legislativa, simplificarea procesului de avizare. 

 • Ziua III – 10 martie

Tema principala – FINANCIAR:

– preventia costa de sapte ori mai ieftin decat dezastrul;

– proiectul de exploatare – criteriu de performanta in constructii;

– Financiar – Legal – Tehnic – Asigurare – de la concept si proiectare pana la santier si exploatare;

– banca, un partener responsabil;

– suprataxare pentru cladiri neconforme/ ilegale;

– PI din PIB, cum aducem 5% suplimentar la PIB. 

 • Ziua IV – 11 martie

Tema principala: SMART & GREEN – NZEB, BIM, sustenabilitate.

Locurile in cadrul echipelor de specialisti #reCONSTRUIM se ocupa in ordinea inscrierilor. Inscrierile se fac in avans; detalii pe pagina de Facebook a evenimentului.

Expozantii si vizitatorii Construct Expo vor putea participa si la o serie de mini-seminare pe subiecte de interes general, organizate tot ca parte a #reCONSTRUIM. Programul va fi comunicat in curand.

In acelasi timp cu Construct Expo,  Romexpo organizeaza intre 8 si 11 martie cele mai importante targuri din domeniul instalatiilor, mobilei, ambientarii, designului interior sau exterior, energiei si protectiei mediului.

Companii autohtone si internationale isi vor prezenta produsele si serviciile:

 • Ambient Expo
 • Mobila Expo
 • Romtherm
 • Romenvirotec
 • Expo EnergiE
 • Expo Flowers & Garden
 • Antique Market 

Programul de vizitare al targurilor si expozitiilor:

 • 8-10 martie (joi-sambata): intre orele 10.00 si 18.00
 • 11 martie (duminica): intre orele 10.00 si 16.00

Bilet intrare adulti/studenti: 10 lei/zi

Intrare gratuita: copiii sub 7 ani, persoanele cu dizabilitati si persoanele institutionalizate.

Acces:

Pietonal: Portile A, B, C si D, cu intrare dinspre: Piata Presei libere, Bulevardul  Expozitiei si Strada Parcului;

Auto: Portile B, C si D, cu intrare dinspre: Bulevardul Expozitiei si Strada Parcului.

Tarif parcare: 3 lei/ora

Mai multe informatii despre CONSTRUCT EXPO se gasesc pe:

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2018/03/02/intre-8-si-11-martie-la-romexpo-au-loc-opt-evenimente-cu-tematica-constructii-ambient-home-deco-energie-si-mediu-1-200-de-specialisti-in-constructii-participa-la-hackatonul-r/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.