«

»

SAINT-GOBAIN RIGIPS: Habito® – rezistenta unui zid si flexibilitatea unui spatiu modern

Share

Interesul pentru construirea cladirilor cu compartimentari functionale si estetice capata o importanta din ce in ce mai mare in Romania. In aceste conditii, se impune conceperea unor solutii performante care sa asigure utilizatorilor nu doar siguranta in exploatare si confort, ci si un spatiu ergonomic, versatil, interactiv si inspirational. Alegerea solutiilor performante, cu produse sustenabile, usoare si sigure, inca din faza de proiectare, poate avea un impact benefic atat pentru cladirea in sine, cat si pentru cei care isi petrec o mare parte din zi lucrand in aceste spatii.

Indiferent ca vorbim de placare sau compartimentare, placile din gips-carton marca Habito®, cu performante ridicate, de la Saint-Gobain Rigips, corespund oricarui proiect de construire, amenajare sau reamenajare a unei cladiri.  

De ce este Habito® atat de speciala?

Habito® este o placa din gips-carton multifunctionala, tip DFRI: are densitate controlata pentru izolare acustica, este rezistenta la foc si umiditate si are nu doar o rezistenta mecanica ridicata, ci si o duritate sporita a suprafetei. Habito® permite fixarea cu usurinta a obiectelor si personalizarea spatiilor fara a fi nevoie de elemente de fixare specializate de tipul ancorelor Molly. In plus, aceasta este realizata din materiale naturale, ecologice, cu posibilitate de reciclare, contribuind si la schemele de evaluare a cladirilor verzi. 

Habito® sustine o greutate de pana  la 15 kg pe punct de prindere

Placile Habito® permit fixarea direct de placa a diferitelor obiecte, fiecare punct de prindere putand prelua o sarcina de 15 kg, astfel ca, folosind patru puncte de prindere, se pot ancora greutati de pana la 60 kg. Fixarea elementelor de mobilier, de decor sau a echipamentelor multimedia se poate face cu holţsuruburi cu diametrul de 5 mm, insurubate direct pe suprafata placii, manual, cu o simpla surubelnita cu cap cruce. Nu mai sunt necesare diblurile, ancorele expandabile sau alte piese complicate de fixare. Astfel, Habito® faciliteaza fixarea corpurilor suspendate direct pe suprafata placii, fara a le prinde de structura metalica, permitand un design facil si oferind, totodata, siguranta in exploatare.

Rezistenta remarcabila la uzura si socuri mecanice

Este un fapt obisnuit ca, intr-o cladire, peretii sa fie loviti accidental, fie cu piesele de mobilier mutate, fie de clanta unei usi trantite sau de un scaun lovit de perete. Habito® raspunde cerintelor exigente ale constructiilor moderne, reprezentand solutia ideala pentru compartimentarea oricarui tip de spatiu, oferind un grad ridicat de rezistenta mecanica, pregatit sa preia fara dificultate socuri diverse. Peretii realizati cu Habito® ofera o rezistenta superioara la loviturile de zi cu zi, astfel ca il putem numi „primul zid din gips-carton”, net superior peretilor din gips-carton realizati cu placi obisnuite.

Izolare acustica si flexibilitate in decorare

Datorita densitatii, cu 50% mai mare decat cea a placilor din gips-carton standard, Habito® aduce o performanta de izolare acustica a peretilor de pana la 56 dB (pentru un perete dublu placat cu placi din gips-carton Habito® si Rigips® RB 12,5 mm). Astfel, inlocuind cu Habito® placile de la exteriorul unui perete dublu placat cu placi din gips-carton standard, izolarea acustica creste cu 3 dB.

Informatii suplimentare pe www.habito.ro 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 145 – martie 2018, pag. 24

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2018/03/02/saint-gobain-rigips-habito-rezistenta-unui-zid-si-flexibilitatea-unui-spatiu-modern/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.