«

»

TRACTOR PROIECT COMERT: Un nou record de adancime de foraj

Share

BAUER Maschinen GmbH demonstreaza inca o data capacitatea sa inovatoare, mai ales atunci cand, in afara echipamentelor tipice, standard, sunt solicitate echipamente speciale, de nisa.

Un exemplu excelent in aceasta privinta este platforma de foraj marin MARUB – MeBo 200, un robot pentru foraj care se plaseaza pe fundul marii si este telecomandat de pe vasul de cercetare. Fara influente perturbatoare cauzate de miscarea vasului, de vant, de valuri sau curenti, forajul cu carotiere poate fi executat si pot fi extrase de pe fundul marii carote de proba de inalta calitate. 

Instalatia MARUB-MeBo 200 – a doua generatie de platforme marine de foraj MeBo – este conceputa pentru adancimi maxime de foraj si carotare de 200 m si a fost dezvoltata de catre BAUER Maschinen GmbH, impreuna cu Centrul MARUM pentru Stiintele Mediului Marin al Universitatii din Bremen, ca parte a unui proiect finantat de catre Ministerul Federal al Educatiei si Cercetarii.

La sfarsitul anului 2017, vasul german de cercetare METEOR a fost inclus intr-o expeditie de cercetare in apele teritoriale ale Romaniei din Marea Neagra.

Cel mai important echipament de cercetare de la bord a fost instalatia de foraj MeBo 200.

Pe 10 noiembrie 2017, platforma de foraj a fost, in sfarsit, lansata si s-au putut incepe operatiunile de foraj.

Specialistii departamentului de proiectare si dezvoltare de la BAUER Maschinen, impreuna cu echipa MARUM, au pus in stare de operare robotul de foraj MeBo 200.

Echipa de foraj a continuat sa monteze carotiere dupa carotiere, pana la mai mult de 42 de segmente, ajungand, in final, la un nou record de adancime pentru MeB0 200, de 147,3 m, de la nivelul fundului marii.

Reactia la bordul vasului a fost una exploziva, precedentul record al instalatiei MeBo 200 fiind de 105 m, adancime de la nivelul fundului marii. Bucuria a fost cu atat mai mare cu cat, cu ocazia acestor lucrari, la alte doua foraje s-a depasit recordul precedent, cu 144 m si 136 m. In plus, au fost aduse la suprafata carote de foarte buna calitate, de la o adancime de 870 m de la nivelul marii. Cu toata vizibilitatea precara, specifica Marii Negre, s-au obtinut rezultate remarcabile, reconfirmand calitatile deosebite ale instalatiei de foraj MeBo 200.

Contact:
Tractor Proiect Comert SRL
Str. Turnului, nr. 5
500152 – Brasov
jud. Brasov – Romania
Tel/Fax: 0040 268 406406 / 0040 268 427797 / 0040 268 548147
Email: tpcom@rdslink.ro
Email: office@tpcom.ro
Web: www.tpcom.ro

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 145 – martie 2018, pag. 42

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2018/03/02/tractor-proiect-comert-un-nou-record-de-adancime-de-foraj/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.