«

»

TROFEUL CALITATII ARACO: Construirea Centrului Turistic pentru Agrement si Sport din Craiova

Share

Antreprenor: RECON SA, lider al Asocierii RECON SA & MSPORT PRO SRL
Beneficiar: CONSILIUL JUDETEAN DOLJ
Proiectant: ATI DESIGN SRL 

Executia proiectului a inceput cu pregatirea terenului, care a presupus: defrisari, curatirea terenului de resturi vegetale, decaparea pamantului vegetal, asanarea zonei si demolarea constructiilor existente.

Principalele obiective prevazute in proiect au fost urmatoarele:

 • CORPUL A – cu functiuni de receptie, vestiare, spatii tehnice si anexe, are o suprafata totala construita de 890.99 mp si un regim de inaltime P+1;
 • CORPUL B – cu functiuni de vestiare si spatii anexe, are o suprafata construita de 99,91mp si regim de inaltime P;
 • Teren de fotbal cu gazon natural, avand o suprafata de 8.030 mp;
 • Teren sintetic multifunctional, avand o suprafata utila de 7.446 mp;
 • Doua piste de bowling;
 • Panou catarare (alpinism) cu 37 de trasee cu dificultati diferite, dotat cu echipamente de catarat si siguranta;
 • Teren de tenis de camp / basket cu o suprafata totala de 1314 mp;
 • Instalatie de nocturna pentru terenul de fotbal, cu o inaltime de 35 m;
 • Instalatie de nocturna pentru terenul multifunctional, cu o inaltime de 25 m;
 • Tribune pentru spectatori cu un total de 410 locuri, din care 82 acoperite;
 • Pista de alergare de 50 m cu groapa de nisip;
 • Bazin cu rezerva de apa pentru instalatii de irigatii si incendiu, cu un volum de 159,5 mc;
 • Put forat cu adancime de 49 m;
 • Post TRAFO si generator electric;
 • Retea de canalizare exterioara, retea pentru alimentare cu apa, retele electrice exterioare pentru nocturne si sistem de iluminat incinta, automatizare pentru grupurile de pompare aferente instalatiilor de incendiu si irigatii.

Corpul A serveste terenurile de fotbal, avand in componenta: vestiare, grupuri sanitare cu dusuri si saune, sala de forta si sala de fitness complet echipate cu aparate profesionale, sala de billiard, sala pentru tenis de masa, sala de sedinte si receptie, instalatii de incalzire cu centrala termica proprie, panouri solare, instalatii sanitare si de canalizare, instalatii pentru ventilatie si climatizare, instalatii electrice curenti tari si instalatii electrice curenti slabi.

Corpul B serveste terenul pentru tenis de camp/baschet, avand in componenta: grupuri sanitare cu dusuri si vestiare, instalatii de incalzire cu centrala termica proprie, instalatii sanitare si de canalizare, instalatii pentru ventilatie si climatizare, instalatii electrice curenti tari si instalatii electrice curenti slabi.

Terenul de fotbal cu gazon natural dispune de sisteme de drenaj si sistem de irigatie automatizate si este dotat cu nocturna profesionala cu inaltimea de 35 m, inclusiv plase de protectie.

Terenul sintetic este multifunctional (fotbal, handbal, volei) si are o suprafata utila de 7446 mp, dispune de un strat absobant de soc si este dotat cu toate accesoriile necesare.

Au fost executate, de asemenea, alei pietonale cu suprafata de 1.772 mp, alei carosabile si parcari cu suprafata de 1.164 mp. Circulatia este reglementata, iar accesul in amplasament este controlat prin intermediul barierelor auto.

In cazul intreruperii alimentarii cu energie electrica, reluarea acesteia este asigurata de un grup electrogen de 630 KVA, inclusiv panou AAR, cu o autonomie de 12 ore, care se conecteaza automat.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 145 – martie 2018, pag. 34

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2018/03/02/trofeul-calitatii-araco-construirea-centrului-turistic-pentru-agrement-si-sport-din-craiova/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.