«

»

TYTAN: Acoperisul durabil EVOMER – noua generatie de hidroizolatii bitum-polimer cu uscare rapida

Share

Grupul Selena, unul dintre liderii de piata din domeniul materialelor pentru constructii, si-a imbogatit de curand portofoliul cu o noua gama de produse EVOMER, un sistem modern si rapid de renovare a acoperisurilor. 

Pentru renovarea completa a acoperisurilor bituminoase, Selena a dezvoltat masticurile pe baza de bitum polimer TYTAN Professional Evomer, cu aplicabilitate specifica in acest domeniu. Particularitatea acestui sistem este tehnologia bitum-polimer, care ofera o hidroizolatie foarte performanta datorita proprietatilor sale: elasticitate, impermeabilitate, durabilitate si aderenta puternica. In plus, se usuca in doar 20 de minute, permitand, astfel, sa se execute lucrari de hidroizolatie in timp foarte scurt. Consumul redus si aplicarea usoara recomanda acest sistem pentru lucrari rapide si sigure de renovare si intretinere a hidroizolatilor bituminoase, realizarea membranelor fara lipituri pe acoperisuri plate, realizarea acoperirilor impermeabile, protectie impotriva umezelii.

O structura solida a acoperisului ar trebui sa reziste o perioada indelungata. De aceea, este foarte important ca, la constructiile noi sau la renovari, sa executam cu atentie toate lucrarile. Si este esential, in primul rand, sa alegem materiale de calitate.

Renovarea acoperisului plat poate necesita reparatii de mici dimensiuni sau inlocuirea intregului strat protector al hidroizolatiei.

Cel mai important aspect in renovarea hidroizolatiei de acoperis, indiferent de gradul de degradare, este etapa pregatirii suprafetei. Inainte de aplicare trebuie sa curatati suprafata de praf, sa indepartati particulele libere si sa reparati zonele cu  fisuri si deteriorari. Suprafata trebuie sa fie degresata, fara pete de uleiuri sau rugina. Substratul nu trebuie sa fie inghetat sau acoperit de bruma, ud sau cu portiuni acoperite de apa; poate, insa, sa fie umed.

AMORSAREA  – Datorita proprietatilor sale, amorsa rapida EVOMER imbunatateste aderenta straturilor individuale ale hidroizolatiei la substrat. Pentru aplicarea amorsei, folositi o perie de acoperis, o pensula de vopsea sau pistol pulverizator. Amorsa are rolul de grunduire a substraturilor minerale, a lemnului sau a suprafetelor bituminoase si metalice, pregatirea substratului inainte de aplicarea membranelor de acoperire, a masticurilor bituminoase si a vopselurilor de acoperis, amorsarea inainte de aplicarea membranelor de perete pentru fundatii si a masticurilor de impermeabilizare. Amorsa bituminoasa rapida se usuca foarte repede avand o rezistenta la ploaie dupa doar 20 de minute. Poate fi folosita si pe suprafete umede, crescand aderenta la stratul suport, avand un randament crescut si fiind sigura pentru mediu.

MASTICUL RAPID DE REPARATII EVOMER este destinat reparatiilor membranelor de hidroizolatie, umplerii fisurilor, reparatiilor punctuale si etansarii acoperisurilor, precum si lipirii in puncte a placilor termoizolante.

HIDROIZOLATIA RAPIDA EVOMER este o solutie pe baza de  bitum-polimer lichid, conceputa pentru renovarea si intretinerea hidroizolatiilor bituminoase, pentru realizarea membranelor fara lipituri pe acoperisuri plate, a acoperirilor impermeabile, fiind solutia ideala pentru lucrari de intretinere corecta sau de renovare a stratului hidroizolant.

Beneficiile majore ale tehnologiei bitum-polimer sunt:

 • Eficienta crescuta datorata TIMPULUI MULT MAI RAPID DE USCARE si a APLICARII USOARE
 • Confort crescut in aplicare – ESTE INODOR
 • Siguranta aplicarii – NU EXISTA RISCUL DE INCENDII
 • Durata de viata crescuta a hidroizolatiei prin:
  – Rezistenta UV imbunatatita
  – Rezistenta la curgere pe verticala si la temperaturi ridicate: +90°C
  – Elasticitate la temperaturi scazute (indoire la rece): -20°C
  – Este compatibil cu  XPS/EPS

Grupul Selena este unul dintre liderii de piata din domeniul materialelor pentru constructii, fabricand si distribuind o gama larga de produse destinate atat utilizatorilor profesionisti, cat si celor casnici. Grupul Selena se implica in toate stadiile dezvoltarii unui produs, pornind de la cercetare avansata, productie, distributie, vanzare si marketing global. 

Contact:
SELENA ROMANIA SRL
Str. Drumul Mare, Nr. 26-28,
Sat Olteni, Comuna Clinceni
jud. Ilfov 077060, Romania
tel.: +40 21 467 03 30
fax: +40 21 467 03 40
mail: office.romania@selena.com
web: www.tytan.ro

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 145 – martie 2018, pag. 30

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2018/03/02/tytan-acoperisul-durabil-evomer-noua-generatie-de-hidroizolatii-bitum-polimer-cu-uscare-rapida/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.