URSA Romania: Izolarea este cea mai eficienta metoda de reducere a consumului de energie si a emisiilor la cladiri. In 2018 ne propunem sa ne axam pe educarea arhitectilor si a constructorilor, cu privire la importanta folosirii materialelor de izolare inca din faza de constructie, cu scopul de a creste randamentul energetic al cladirilor, asigurand o calitate mai buna vietii locatarilor, sustenabilitate si protectia mediului.
URSA este detinuta de grupul german XELLA, care sustine eforturile noastre de educare a pietei si dezvoltare durabila. De 24 de ani URSA este prezenta in Romania cu produsele sale: URSA Glasswool si URSA Terra.
URSA Romania si-a propus sa informeze si sa creeze obiceiuri de consum corecte si sustenabile clientilor, arhitectilor si constructorilor in vederea folosirii unor produse recomandate pentru fiecare tip de izolare a caselor. Se doreste modificarea obiceiurilor de cumparare ale beneficiarilor finali, orientarea lor catre produse premium, produse care sa asigure o izolare perfecta a locuintei si economii reale la bugetul familiei.
„Peste 90% din proprietarii de case pierd anual bani din cauza izolarii incorecte, atat in perioada rece a anului, cat si vara. Din experienta noastra, casele construite in Romania au o problema majora cu izolarea mansardei, din cauza folosirii unor materiale de izolare dimensionate gresit si a montarii lor incorecte. In aceste conditii, proprietarii consuma mai multa energie pentru incalzirea caselor in perioada de iarna si pentru racirea lor in timpul verii.” a declarat Sorin Pana, director comercial URSA Romania.
Acoperisuri Inclinate, Tavane Suspendate si Mansarde
In cazul unei locuinţe izolate necorespunzator, peste 25% din totalul pierderilor de energie se produce la nivelul acoperisului. Acest procent ne ajuta sa intelegem ca izolarea acoperisului este o operatiune deosebit de importanta. La izolarea cu vata minerala grosimea cea mai folosita in prezent este de 15 cm, in unele cazuri coborand chiar sub 10 cm. O asemenea solutie de izolare nu diminueaza costurile pentru incalzirea sau racirea casei. In schimb, daca beneficiarul isi izoleaza podul sau mansarda, folosind vata minerala recomandata de specialisti pentru acest tip de aplicatie, costurile cu energia pot fi reduse considerabil. Produsul de izolare trebuie sa aiba conductivitatea termica l cuprinsa intre 0,034 – 0,032 W/mK si grosimea de minimum 30 cm.
Din pacate, in Romania, consumatorii, sfatuiti de pseudo specialisti, opteaza pentru cea mai ieftina varianta de izolare, fara a constientiza care sunt consecintele. Mai ieftin nu inseamna mai bun. Prin urmare, acestia aleg sa cheltuie in medie intre 200-300 euro pentru izolarea a 100 mp de acoperis, in loc de aproximativ 1.000 euro pentru aceeasi suprafata, care este costul corect al unei izolatii de calitate. Banii acestia cheltuiti in plus vor fi recuperaţi in mai putin de 3 ani, platind facturi mai mici la intretinerea locuintei. Altfel, asa cum se intampla la noi, ajungi sa nu poti dormi vara intr-o locuinta mansardata sau sa fie destul de frig la etajul aceleasi locuinte, in timpul iernii. Comportamentul proprietarilor de case este nesustenabil, la noi neexistand o cultura a economiei de resurse.
Pentru acest tip de izolatie specialistii de la URSA recomanda produsele URSA Glasswool SF32, URSA Glasswool SF34 si URSA Glasswool SF38.
Izolarea tavanelor
Pentru izolarea tavanelor, vata minerala de sticla URSA este alegerea ideala. Produsele asigura o excelenta performanta termica, o fonoabsorbtie optima si avantajul sigurantei la foc. Vata minerala este foarte usor de montat, iar URSA ofera solutii potrivite atat pentru plafoanele suspendate, in sisteme cu gips-carton, cat si pentru izolarea interioara a tavanelor de garaj, a pivnitelor si cramelor. Pentru tavane suspendate se recomanda URSA Glasswool SF38, iar pentru tavane de garaj, pivnite si crame se recomanda URSA Glasswool AKP 5/Vv.
Tehnologia URSA BiOnic
”Anul trecut, grupul Ursa a lansat noua tehnologie Ursa BiOnic, tehnologie care aduce pe piata din Romania produse mai performante decat cele comercializate pana acum. Ursa BiOnic este o tehnologie care ofera produselor durabilitate, pentru conceperea noilor materiale fiind realizata, practic, o simbioza intre componentele organice si liantul biologic folosit, un amestec de substante organice de origine vegetala. Datorita performantelor de inalta calitate, produsele au primit certificatele internationale Blue Angel, EUCEB, RAL si EPD. Toate produsele de vata minerala Ursa Terra si Ursa Glasswool, care beneficiaza de aceasta tehnologie, sunt marcate cu sigla BiOnic” a declarat Sorin Pana.
Despre URSA
URSA este un producator de top din Europa, cu headquarter-ul in Madrid. Avand o cifra de afaceri de aproximativ 400 milioane Euro, URSA este unul dintre jucatorii importanti in domeniul produselor pentru izolare din Europa, societatea fiind axata pe vata minerala si polistiren extrudat (XPS). Acestea sunt o solutie foarte buna pentru izolarea locuintelor rezidentiale si cladirilor de birouri non-rezidentiale, atat cele noi cat si cele renovate. URSA are 13 fabrici de productie in 9 tari si o prezenta comerciala pe 40 de piete din Europa, Orientul Mijlociu si Africa de Nord. Activitatea URSA este asigurata de aproximativ 1.700 de angajati, in tari ca Germania, Franta, Rusia, Polonia, Austria, Republica Ceha, Italia, Spania, Belgia, Marea Britanie s.a.
Contact:
URSA Romania SRL
Bd. Ficusului nr. 14 A, 013974 Bucuresti
Telefon: 0040 21 269 0663
Fax: 0040 21 269 0664
E: assistance.romania@ursa.com
Asistenta Vanzari
Telefon: 021 269 06 63
E: assistance.romania@ursa.com
Web: www.ursa.ro
…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 145 – martie 2018, pag. 28
Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Lasă un răspuns