«

»

HIDRO CONSTRUCT: Fundatii speciale

Share

Hidro Construct SRL este o societate specializata in executia lucrarilor de fundatii speciale, fiind in continua crestere de echipamente si know-how.

Infiintata in 1995 firma are o experienta de peste 20 de ani in executia forajelor si exploatarea acestora. 

Serviciile pe care le oferim clientilor nostri sunt diverse, ele atingand practic toate subdomeniile geotehnicii si forajelor speciale:

 • Studii geotehnice cu probe tulburate / netulburate
 • Intocmire de studii geotehnice
 • Analiza probelor de foraj in laborator geotehnic autorizat
 • Avizare studii
 • Grinzi compresiune 12.000 KN
 • Foraje de mica si medie adancime
 • Echipari puturi

Un domeniu caruia ii acordam o atentie speciala este cel al pilotilor forati.

Este un fapt cunoscut ca pilotii de fundare sunt o componenta importanta a multor constructii deosebite. Ei fac parte din structura menita sa suporte si sa transfere incarcarea structurii catre fundatia de sprijin situata la o anumita adancime sub suprafata pamantului.

O structura poate fi ridicata pe piloti de fundare in cazul in care solul aflat imediat sub baza sa nu confera capacitatea de suport adecvata. O estimare a costurilor poate indica, deseori, faptul ca executia unui pilot de fundare poate fi mai ieftina decat orice alta solutie de consolidare a terenurilor.

In domeniul pilotilor societatea noastra va poate oferi urmatoarele servicii:

 • Piloti forati de consolidare
 • Piloti forati sub protectie de noroi bentonitic
 • Piloti forati cu tubing recuperabil
 • Verificare continuitate piloti prin metoda carotaj sonic sau impedanta sonica
 • Spargere cap pilot cu pana la diametrul de 1.200 mm, cu un randament de pana la 40 buc/zi

Trebuie sa mentionam ca toate lucrarile executate de SC HIDRO CONSTRUCT SRL se fac cu utilaje speciale de forat iar forajele pentru piloti cu utilaje BAUER & DELMAG.

In anul 2018 ne putem mandri cu 4 echipamente de foraj ce pot executa lucrari pentru Fundatii Speciale, respectiv piloti de diametru mare cu tubaj recuperabil, cu noroi bentonitic si micropiloti, media in ultimii ani depasind 30.000 ml in fiecare an.

Activitatea societatii este desfasurata in toata tara, acumuland experienta, datorita provocarilor, in toate terenurile.

Datorita investitilor numeroase si colaborarii cu companii din Germania si Italia, putem sustine ca avem in dotare echipamente si anexe de foraj de ultima generatie ce pot duce la o productivitate de foraj mare si logistica ce poate face fata oricarei provocari in domeniu.

Cateva lucrari executate in 2016-2017:

 • Incinte etanse de piloti secanti in nisip refulant – 900 buc. x 14 m
 • Cheson etans piloti secanti
 • 250 piloti de 1.080 mm cu adancime de 24 m cu tubaj recuperabil total pentru constructie rezidentiala 2S+P+13E dintre care 150 piloti de 1.080 mm cu adancime 22 m
 • 90 piloti de 1.080 mm cu adancime de 18 m / 400 mm – 300 buc. pentru constructie rezidentiala
 • 660 piloti de 620 mm x 19 m in nisip refulant si maluri

Toate lucrarile sunt executate cu tubaj recuperabil total.

Anul 2018 aduce un volum de lucrari de foraj si excavatii pentru lucrari de consolidare si fundare pentru in Romania, ceea ce face ca HIDRO CONSTRUCT sa foloseasca utilajele achizitionate in 2016 cu un real succes atat pentru investitori cat si pentru intreaga companie, si achizitionand inca un utilaj marca DELMAG pentru urmatoarele proiecte.

Nu in ultimul rand, incepand cu acest an detinem sitem complet pentru foraj cu sistem bentonitic si unul dintre utilaje va fi echipat cu garnitura de foraj si FDP (full displacement piles), urmand a putea executa piloti tip FDP de 400-500 mm.

In final am dori sa mentionam indrumarea si sprijinul pe care societatea noastra le primeste de la dna prof. univ. dr. ing. Sanda Manea, reputat specialist din cadrul Universitatii Tehnice de Constructii Bucuresti, institutie al carei absolvent este si managerul societatii noastre, dl ing. Marius Brehuescu.

Contact:
HIDRO CONSTRUCT SRL
str. Maior Sontu nr.8, Focsani, Vrancea
Telefon: +40 237 226 703 Mobil: +40 723 242 604
Mobil: +40 722 272 562
E-mail: office@hidro-construct.ro
E-mail: hidro_construct@yahoo.com
Web: www.hidro-construct.ro

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 146 – aprilie 2018, pag. 40

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2018/04/01/hidro-construct-fundatii-speciale-2/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.