«

»

Tinerete fara batranete…! La multi ani, dle Petre Badea!

Share

Mai tot ce misca si se petrece in lumea pamanteana se exprima in cifre, fie ele romane, arabe, chinezesti sau de oriunde.

Sunt singurele care masoara istoria din toate punctele de vedere, pe mai toate planurile existente si parcurse de catre fiecare dintre noi. Ati observat, insa, ca mai toate incep cu 1 si nu se stie unde si-ar gasi sfarsitul, adica limita.

Exemplul cel mai convingator il reprezinta ceea ce numim „ERA”.

Stim poate cand a inceput pentru ca asa au dorit oamenii, dar sfarsitul nu il poate stabili nimeni, pentru simplul fapt ca este vorba despre eternitate.

O cifra sau mai multe ne dau bataie de cap in viata la aniversare, cand te bucuri si iti doresti cat mai multi ani de trait.

Prima zi a acestei luni, „o data” la indemana „sugubetilor” de a mai descreti fruntile oamenilor, insumeaza, pentru un remarcabil constructor, Petre Badea, lucrari profesionist maiestrite in care se regasesc ambitia, tenacitatea si inventivitatea acestui om, aflat la cota celor 70 de primaveri pe care o atinge in aceasta luna.

Exista serioase perspective ca inginerul Petre Badea si Aedificia Carpati sa nu se opreasca aici.

Si pentru a nu pluti in „osanalele” condeiului, este suficient sa va amintim cateva, doar cateva, dintre aceste adevarate opere:

  • O lucrare de referinta pentru Capitala – Teatrul National Bucuresti, unde, dupa un proiect intocmit de reputatul academician profesor doctor arhitect Romeo Belea, s-a dat o noua infatisare acestui edificiu, prin lucrari de consolidare, recompartimentare, modernizare si functionalitate cu totul deosebite.
  • Renovarea si modernizarea Ateneului Roman, o bijuterie arhitectonica incantatoare din punct de vedere constructiv, si mai ales un exemplu edificator pentru oameni si cultura muzicala, indeosebi.
  • Remodelarea si finalizarea noii Biblioteci Nationale.
  • In aceeasi zona, noul sediu al Tribunalului Bucuresti.
  • Consolidarea si restaurarea Bancii Nationale si a Palatului Cotroceni.
  • Edificiul Therme Bucuresti, destinat tratamentelor si intretinerii corporale, prin folosirea efectelor apelor termale din subsolul Bucurestiului.
  • etc. etc.

Aceste exemple si multe altele neamintite aici au stat la baza numeroaselor aprecieri si distinctii primite de inginerul Petre Badea, presedinte si director general al Aedificia Carpati, din partea autoritatilor romane si straine.

Itinerariul celor 70 de ani de viata ai dlui inginer Petre Badea a inceput intr-o localitate rurala situata in pitorescul judet Arges, judet bogat in de toate, inclusiv in calitatea oamenilor care il populeaza.

Pe aceste meleaguri sarbatoritul acestui inceput de luna a facut primii pasi in ale scolarizarii dupa care au urmat anii de studentie de la Facultatea de Constructii Civile si industriale din Bucuresti. In 1970 a absolvit cursurile universitare, care s-au concretizat in obtinerea diplomei de inginer constructor.

Cunostintele dobandite pe bancile facultatii si cele din educatia pur taraneasca a anilor copilariei si tineretii l-au condus si consacrat in atitudini profesionale si umane de o larga si puternica referinta.

Asadar, in final, o urare: „Soarele tineretii sa va impresoare pe mai departe”.

Nea Petrica, La Multi Ani!

Autor:
Ciprian Enache 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 146 – aprilie 2018, pag. 8

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2018/04/01/tinerete-fara-batranete-la-multi-ani-dle-petre-badea/

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa de email nu va fi publicata.