«

»

ALUPROF: Noi realizari ALUPROF in SUA

Share

New York este un oras in continua dezvoltare, in care se realizeaza numeroase investitii noi. In locul cladirilor vechi apar mereu altele noi iar intre ele, gasim cu mandrie cladiri la construirea carora s-au folosit sistemele din aluminiu ALUPROF. 

Realizarile pe plan international sporesc renumele produselor ALUPROF, constituind o dovada ca, de multi ani, calitatea produselor acestei companii poloneze se afla la standarde mondiale. Experienta bogata a angajatilor si grija pentru cele mai mici detalii in productie au permis indeplinirea visului american de expansiune a companiei din Bielsko-Biała. Datorita acestui fapt, de la an la an, in portofoliul ALUPROF se adauga noi constructii peste ocean, constructii in care au fost utilizate sistemele sale de fatada. Printre ele, realizarea de prestigiu finalizata de curand – Sky View Parc din New York.

 

Orasul din aluminiu

Piata imensa de desfacere din SUA este favorabila companiei ALUPROF, care si-a infiintat filiala ALUPROF USA cu sediul la New York, impreuna cu partenerul sau american si si-a directionat, deja, actiunile spre cresterea permanenta a vanzarilor, concentrandu-se pe castigarea contractelor in cel mai mare conglomerat de pe coasta de est a Statelor Unite. „Este o piata uriasa si foarte prietenoasa. In insasi inima New Yorkului, acolo unde traiesc aproape 8 milioane de locuitori, apar mai multe cladiri decat sunt construite, in prezent, in toata Polonia. Ne bucuram ca produsele noastre sunt folosite la aceste investitii si ne pregatim pentru noi mari provocari.” – declara Tomasz Grela, Presedintele Consiliului de Administratie al ALUPROF.

In prezent, in curs de realizare se afla corpul de cladire Brooklyn Navy Yard – primele structuri de fatada necesare pentru construirea sa au fost deja transportate in SUA. Urmatoarea va fi cladirea 19 East Houston – nu foarte mare, insa foarte interesanta din punct de vedere arhitectonic, mai ales in sfera solutiilor de fatada. Insa, cel mai recent motiv de mandrie pentru ALUPROF si totodata perla portofoliului sau, este constructia de lux a complexului de 3 cladiri cu apartamente Sky View Parc. Complexul s-a finalizat recent pe baza proiectului atelierului canadian de arhitectura Architects Alliance din Toronto. „Fiecare din cele 3 cladiri are cate 17 etaje iar pentru aceste cladiri am elaborat doua tipuri de fatada, din elemente MB-SE80 SG WW si MB-SE80 SG CW.” – explica Dariusz Ruśniok, Constructor Principal al Sectiunii Dezvoltare Fatade a companiei ALUPROF.

 

Cladire individualizata de apartamente

Solutia conceputa de ALUPROF a asigurat proiectului Sky View Parc obtinerea unei expresii arhitectonice individuale, iar fatada proiectata corespunzator a avut un impact pozitiv asupra bilantului energetic al intregii cladiri si confortului utilizatorilor sai.

Sistemul peretelui de umplere din elemente MB-SE80 SG WW, din care sunt construite majoritatea ariilor vitrificate ale cladirii din partea exterioara, este potentat de efectul unei centuri unitare din sticla intre plafoanele cladirii, impartite de fante verticale cu latime de 22 mm. Profilele portante ale acestuia au o latime de 80 mm, iar sticla este lipita de ele cu silicon structural, in tehnologia SSG. Structura permite folosirea imbinarilor unghiulare, iar in cadrul elementelor deschise se pot monta atat ferestre oscilante, cat si usi in sistemul MB-70HI Casement. O trasatura caracteristica a structurii este si nivelul ridicat de izolare acustica, corespunzand cerintelor OITC 34. „Aceasta este o calitate foarte importanta a sistemului, mai ales intr-un oras precum New York, care pulseaza de zgomot si vibratii provocate de traficul rutier. In aceste conditii, este necesara folosirea unor solutii care sa compenseze impactul mediului asupra cladirii.” – adauga Dariusz Ruśniok, Constructor Principal al Sectiunii Dezvoltare Fatade a companiei ALUPROF.

A doua structura elaborata pentru cladirea Sky View Parc este peretele MB-SE80 SG CW, o fatada din elemente, datorita careia a fost posibila eliminarea, aproape in intregime, a schelelor in timpul constructiei. Privita din exterior, creeaza efectul unui panou unitar din sticla, impartit cu fante verticale cu latimea de 22 mm si fante orizontale cu latimea de 30 mm. Ideea segementelor de fatada imbinate independent duce la aparitia unor rosturi de dilatare verticale si orizontale, care asigura functionarea corecta a structurii. Structura, fabricata in sistemul MB-SE80 SG CW, este caracterizata atat de parametri corespunzatori de etanseitate, de un nivel ridicat de izolare termica si acustica, precum si de rezistenta la miscari seismice.

In prezent, in portofoliul ALUPROF exista, deja, cateva proiecte realizate pe teritoriul SUA, in care au fost utilizate sistemele de fatada ale companiei. Numai in New York vorbim despre: hotelul LIC Marriott si 325 Lexington Avenue. Urmatoarele cladiri, care vor fi construite in curand cu sistemele ALUPROF, sunt 545 Broadway si turnul de 72 de etaje 125 Greenwich.

Contact:
ALUPROF SYSTEM ROMANIA SRL
Birou si Depozit:
Str. Taberei Nr. 1, Hala 1A
Oras Popesti-Leordeni, Jud. Ilfov
Telefon: + 40.374.004.594
Fax: + 40.742.711.231
Fax: + 40.342.815.274
E-mail: romania@aluprof.eu
Web: www.aluprof.ro

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 147 – mai 2018, pag. 44

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2018/05/01/aluprof-noi-realizari-aluprof-in-sua/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.