«

»

SAINT-GOBAIN RIGIPS: Habito® – primul zid din gips-carton

Share

Saint-Gobain Rigips a lansat pe piata din Romania placile revolutionare din gips-carton Habito®, ce apartin unei noi generatii de produse revolutionare, cu continut din tocatura de fibra de sticla in miezul de ipsos si fete rezistente din hartie speciala, care faciliteaza fixarea diferitelor sarcini direct pe suprafata placii. Peretele realizat cu Habito® ofera o rezistenta superioara la loviturile de zi cu zi, astfel ca il putem numi „primul zid din gips-carton”, net superior celui din gips-carton executat cu placi obisnuite.  

De ce este placa Habito® atat de speciala?

Habito® este o placa din gips-carton multifunctionala, tip DFRI (SR EN 520+A1:2010): are densitate controlata pentru izolare acustica, este rezistenta la foc si umiditate si are nu doar o rezistenta mecanica ridicata, ci si o duritate sporita a suprafetei.

Placa Habito® prezinta caracteristicile mecanice necesare pentru a concura cu performantele ridicate ale placilor din ipsos armat cu fibre celulozice, combinandu-le cu usurinta prelucrarii (taiere si finisare) specifica gips-cartonului.

Habito® sustine o greutate de pana  la 15 kg pe punct de prindere

Placile Habito® permit fixarea direct de placa a diferitelor obiecte, fiecare punct de prindere putand prelua o sarcina de 15 kg, astfel ca, utilizand patru puncte de prindere, se pot ancora greutati de pana la 60 kg. Fixarea elementelor de mobilier, de decor sau a echipamentelor multimedia se poate face cu holtzsuruburi cu diametrul de 5 mm, insurubate direct pe suprafata placii, manual, cu o simpla surubelnita cu cap cruce. Nu mai sunt necesare diblurile, ancorele expandabile sau alte piese complicate de fixare. Astfel, Habito® faciliteaza fixarea corpurilor suspendate direct pe suprafata placii, fara a le prinde de structura metalica, permitand un design facil si oferind totodata siguranta in exploatare.

Habito® permite fixarea cu usurinta a obiectelor si  personalizarea oricarui spatiu fara a fi nevoie de elemente de fixare specializate de tipul ancorelor Molly.

Important: La alegerea lungimii surubului, luati in considerare intotdeauna instalatiile, tevile sau cablurile, pozate in interiorul peretelui. Utilizati intotdeauna suruburi cu o adancime mare a filetului, cum sunt cele pentru lemn. Recomandam utilizarea suruburilor pentru lemn cu dimensiuni 5×30 mm.

Nu folositi suruburi care au portiuni netede pe tija!

  • Rezistenta remarcabila la uzura si socuri mecanice

Este un fapt obisnuit ca intr-o incapere peretii sa fie loviti accidental, fie cu piesele de mobilier mutate, fie de clanta unei usi trantite sau de un scaun lovit de perete. Habito® raspunde cerintelor exigente ale constructiilor moderne, reprezentand solutia ideala pentru compartimentarea oricarui tip de spatiu, oferind un grad ridicat de rezistenta mecanica, pregatit sa preia fara dificultate socuri diverse.

  • Izolare acustica si flexibilitate in decorare

Datorita densitatii cu 50% mai mare decat cea a placilor din gips-carton standard, Habito® aduce o performanta de izolare acustica a peretilor de pana la 56 dB (pentru un perete dublu placat cu placi din gips-carton Habito® si Rigips® RB 12,5 mm). Astfel, inlocuind cu Habito® placile de la exteriorul unui perete dublu placat cu placi din gips-carton standard, izolarea acustica creste cu 3 dB.

  • Montare usoara

Placile Habito® se monteaza similar oricaror altor placi din gips-carton. Desi au un miez densificat, placile sunt usor de debitat prin crestare si rupere, usurinta in montaj permitand scurtarea etapelor de executie.

  • Habito® nu contine  formaldehida  si  nici  alte  substante  periculoase

Noua placa respecta cele mai inalte cerinte europene in materie de emisii de compusi organici volatili (clasificare A+ cf. EN ISO 16000-9:2006), contribuind astfel la schema de evaluare a cladirilor verzi. 

Informatii suplimentare  pe www.habito.ro

 



Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2018/05/01/saint-gobain-rigips-habito-primul-zid-din-gips-carton-2/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.