«

»

GRUNDFOS: Cresterea eficientei sistemului cu pompe inteligente

Share

Reduceti presiunea si pierderile de caldura cu temperaturi mai scazute si pompe inteligente!

Este deja dovedit intr-o serie de aplicatii ale retelei de termoficare ca sunt posibile, prin investitii foarte limitate, reducerea semnificativa si controlarea temperaturilor de debit – de exemplu, in timpul renovarii unei cladiri. Si, din acest motiv, atingerea unor temperaturi mai mici de retur.

Suntem la inceputul unei revolutii energetice, in care sursele de energie regenerabile incep sa fie utilizate in reteaua de termoficare. Si, pentru a folosi in mod eficient aceste surse – de exemplu la pompele de caldura –, trebuie reduse temperaturile de alimentare in reteaua de termoficare.

La reducerea temperaturii in reteaua de termoficare, un beneficiu cheie este reprezentat de pierderile de caldura semnificativ mai mici. Cu cat temperatura apei este mai apropiata de temperatura exterioara, cu atat pierderea va fi  mai redusa. In perioadele in care necesitatile de putere ale retelei de termoficare sunt foarte mici (vara), pierderile de caldura din zonele indepartate pot fi mai mari de 50%.

Cele mai mari pierderi de caldura au loc, de obicei, in conductele de distributie apropiate de consumatori, astfel incat prin distribuirea doar a temperaturii necesare, aceste pierderi pot fi reduse. Un raspuns la acest aspect ar putea fi pomparea distribuita si zonarea temperaturii pe baza datelor in timp real, asigurand ca apa furnizata indeplineste intocmai cererile de temperatura si presiune specifice – fara abateri. 

Pompe inteligente pentru fiecare aplicatie

Un sistem complet de retea de termoficare consta din mai multe pompe, toate cu propriul scop specific. Grundfos va poate ajuta sa va optimizati sistemele pentru a rula cu temperaturi mai scazute, folosind pompe fiabile, extrem de eficiente si inteligente pentru productia, distributia si consumul de incalzire al orasului. Aceasta asigura costuri de exploatare mai mici si o durata de viata mai buna a sistemului.

Cu Grundfos iSOLUTIONS, puteti imbunatati eficienta retelei de termoficare prin zonarea temperaturii si stimularea si optimizarea presiunii. De asemenea, oferim o gama larga de servicii pentru a asigura functionarea si performante optime ale pompei, de la punerea in functiune si verificarile energetice pana la auditurile de pompe si contractele de service.

In plus, Grundfos va poate ajuta sa utilizati inteligenta integrata in produsele si sistemele noastre – ajutandu-va sa economisiti bani din prima zi. Cu cat controlati mai bine sub-sistemele, cu atat mai buna va fi eficienta generala.

Indiferent de necesitatile retelei dumneavoastra de termoficare, discutati cu reprezentantul local Grundfos care va poate ajuta sa va proiectati sistemul de pompare.

Aflati mai multe pe grundfos.com/isolutions 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 149 – iulie 2018, pag. 10

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2018/07/01/grundfos-cresterea-eficientei-sistemului-cu-pompe-inteligente/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.