«

»

TUD FINANCIAL SOLUTIONS: Contractul de performanta energetica

Share

TUD Financial este unul dintre cei 14 membri participanti in proiectul Guarantee din cadrul programului de cercetare si inovare European H2020. In acest program se urmareste dezvoltarea unor solutii inovatoare privind utilizarea Contractului de Performanta Energetica, cresterea flexibilitatii acestui contract pentru a putea fi utilizat atat in sectorul public cat si in cel privat dar si sprijinul pentru realizarea unor proiecte pilot care au la baza folosirea acestui tip de contract.

Pentru aplicarea exigentelor Contractului de Performanta Energetica, in Romania, companiile de tip ESCO sunt cele care asigura planificarea, finantarea, implementarea, precum si stabilirea masurilor tehnice menite sa conduca la cresterea performantei energetice.

Implementarea masurilor pentru scaderea consumului de energie trebuie sa conduca la economii financiare garantate, astfel incat plata serviciilor prestate de companiile ESCO sa fie acoperita partial / total din aceasta economie de energie inregistrata. In acest context, prin participarea la proiectul Guarantee, compania TUD Financial propune o serie de masuri si documente conexe, ce se regasesc pe website-ul https://guarantee-project.eu/ro/. 

In acest sens, compania TUD Financial isi propune realizarea Polului National al Facilitatorilor EPC, Pol menit sa adere la Polul European al Facilitatorilor, aderarea realizandu-se prin completarea documentelor disponibile la adresa https://guarantee-project.eu/ro/service-2/guarantee-pentru-facilitatori/ 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 149 – iulie 2018, pag. 45

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2018/07/01/tud-financial-solutions-contractul-de-performanta-energetica/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.