«

»

Revista Constructiilor la numarul 150

Share

Cu ajutorul lui Dumnezeu si al colaboratorilor nostri, iata ca am ajuns si la numarul 150 al revistei.

A fost un „drum” dificil, cu suisuri si coborasuri.

Am traversat, in acesti 14 ani de activitate, boom-ul imobiliar din 2006-2008, atunci cand revista avea si 192, 200 si chiar 212 pagini, cu un tiraj si de 7-8.000 de exemplare.

Apoi, din 2010 a urmat „caderea”, care continua si astazi. A fost si mai este o perioada in care reusim cu greu, din punct de vedere financiar, sa editam o revista de 68 sau 84 de pagini in 5.000 de exemplare.

E drept, acum, pe langa revista tiparita, avem si un site (revistaconstructiilor.eu) accesat zilnic de 400-500 de cititori, ceea ce pentru o publicatie cu un continut preponderent tehnic este imbucurator, reflectand, totodata, interesul specialistilor din domeniu pentru noutatile pe care le pot gasi acolo.

Suntem prezenti si pe Facebook, unde alte cateva mii de cititori urmaresc articolele noastre, dar si pe alte canale social-media, precum Twitter, Google+, Issuu etc.

Iar ceea ce trebuie precizat e ca, in afara de cateva zeci de abonamente platite pentru revista tiparita (la un tarif modic de doar 180 lei pentru 11 numere), accesul la toate formele noastre de difuzare a informatiilor este, in totalitate, gratuit. De aici si dificultatile financiare la care ma refeream mai inainte.

Sansa noastra, de la inceput pana acum, e ca avem alaturi de noi firme care au inteles importanta promovarii, sub toate formele, pentru o activitate economica. Au fost alaturi de noi, inca de la inceput – si pentru asta trebuie sa le multumim in primul rand, pentru ca fara dansii revista noastra nu ar fi existat – societati ca: Aedificia Carpati, Erbasu, Iridex Group Plastic, Aluprof System Romania, TIAB, Hidroconstructia, SBR Soletanche Bachy Fundatii, Plan31, Saint-Gobain Rigips, Ursa Romania, Bauder, Naue, Züblin, Maccaferri, Sament International, Recon Craiova, Alma Consulting, Euro Quality Test, Conest Iasi, Salt Com.

Alte societati importante au fost prezente in revista ani buni: Metroul SA, Geobrugg AG, Azur, IJF Drilling Solutions, Doka, Romfracht, Popp & Asociatii, Iasicon, Velux Romania, Top Geocart etc. Ele, din diferite motive, apar mai rar in ultima perioada, dar noi speram ca vor reveni cu publicitate in revista.

Periodic, au mai fost prezente in revista, pe site-ul nostru si pe celelalte canale social-media alte cateva sute de firme carora le multumim, de asemenea, si ii asteptam in continuare alaturi de noi.

Dupa cum trebuie sa le multumim tuturor specialistilor – cercetatori, cadre didactice, doctoranzi,  studenti – din diferite subramuri ale domeniului constructiilor, care, prin articolele lor interesante, au ridicat valoarea publicatiei noastre.

Atunci cand faci bilantul unei perioade, se obisnuieste sa te referi si la viitor. Din pacate, in Romania, mai ales in ceea ce priveste sectorul constructiilor, viitorul este foarte „in ceata”.

In constructii „se descurca” mai ales dezvoltatorii privati, care investesc in locuinte si spatii pentru birouri. Aici activitatea „duduie” – ca sa folosim o expresie deja consacrata.

In infrastructura mare, unde bani sunt, atat de la Buget cat si din fonduri europene, activitatea cam stagneaza. Ba nu e forta de munca, ba nu sunt utilaje, ba lucrarile sunt de slaba calitate… ba sunt numeroase alte cauze.

Asa ca e greu de pronosticat ce ne rezerva viitorul.

Iar cum publicatia noastra depinde si ea 100% de ceea ce se intampla in acest sector, e greu sa promitem ca vom apuca si numarul 200.

Dar, cum speranta moare ultima, nu ne ramane decat sa speram!

Autor:
Ionel Cristea 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 150 – august 2018, pag. 3

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2018/08/01/revista-constructiilor-la-numarul-150/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.