«

»

SBR SOLETANCHE BACHY: Bazeaza-te pe noi! Build on us! Inginerie geotehnica

Share

Numele de Soletanche Bachy este echivalent cu al antreprenorului general in domeniul geotehnicii si ingineriei civile, parte a grupului Soletanche Freyssinet si a grupului Vinci Construction.

Soletanche Bachy este rezultatul fuziunii a doua antreprize: Bachy (infiintata in 1927) si Soletanche (infiintata in 1947), avand azi peste 10.000 de angajati in 70 de tari, cu peste 60.000 de contracte onorate in 100 de tari.

Lansat ca specialist in tehnologii de injectare a pamanturilor, si-a insusit, in timp, o gama completa de metode si tehnologii specifice ingineriei geotehnice, fundatiilor speciale, lucrarilor subterane si marine, lucrarilor de imbunatatire a terenurilor sau de tratare si control al poluarii.

Proiecte cu rezonanta internationala sunt, de exemplu, fundatia turnurilor Petronas din Kuala Lumpur; stabilizarea nisipului maritim de la cele doua Palmiere din Dubai; lucrarile portuare de la Port 2000 din Le Havre; incinta de la Ground Zero – WTC New York; cel mai adanc ecran de etansare din lume la reabilitarea barajul Mud Mountain, SUA; cea mai mare cantitate (25.000 m3!) de betonare continua din lume, la construirea Muzeului „Al Doilea Razboi Mondial” din Gdansk, Polonia.

Dedicat inovatiilor tehnice, Soletanche Bachy investeste anual 2% din cifra de afaceri in programe de cercetare din Uniunea Europeana, ajungand sa detina un portofoliu total de peste 500 de licente, cu cate 35 inregistrate anual, licente care au contribuit la obtinerea multor premii de inovatie acordate pentru tehnologii si solutii, cum ar fi sistemul de etansare CWS, procedeul Hidrofreza, metoda Geomix, tehnologia Screwsol, metodele JetPlus, Proccope, Starsol, Colmix, Springsol.

Prezenta in Romania din 1992 – aniversand anul trecut 25 de ani de la infiintare – filiala SBR a participat, de-a lungul anilor, la realizarea unor proiecte provocatoare, mai ales in domeniul constructiilor civile si industriale, precum Park Lake Plaza, Casa Radio, Siniat Turceni, The Office Cluj, Green Court – C, Azomures, City Business Excellence Center Timisoara, Trade Center Oradea, Stadionul Ion Oblemenco Craiova, Victoria Office Business, Freelo Bucuresti, Bosch Rexroth Blaj, Promenada Mall Novi Sad.

In aceeasi masura, expertiza grupului Soletanche Bachy ofera solutii globale pentru noile provocari aparute prin investitiile in infrastructura de transport rutiera / navala / aeriana din Romania, care vizeaza atat realizarea de obiective noi, cat si consolidarea structurilor existente.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 151 – septembrie 2018, pag. 16

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2018/09/01/sbr-soletanche-bachy-bazeaza-te-pe-noi-build-on-us-inginerie-geotehnica/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.