Reprezentantul StruSoft Romania, Flaviu Popescu, a discutat cu utilizatorii FEM-Design de la CONDESIGN SRL despre modul in care ii ajuta programul in proiectele lor.
Flaviu Popescu: Ce fel de structuri modelati in FEM-Design si care este destinatia cladirilor?
Nicu Mihalache: Structurile proiectate de noi sunt, in general, de tip hale parter, cu destinatie industriala. Acestea sunt structuri in cadre din beton armat, prefabricate; grinzile sunt realizate in sistem articulat pe capetele stalpilor, iar stalpii sunt incastrati la partea inferioara.
F.P.: Ce anume calculati in FEM-Design?
N.M.: Folosesc FEM-Design pentru calculul structural (obtinere eforturi de dimensionare) si in mod particular, pentru dimensionarea stalpilor in modulul RC design. In cazul structurilor multietajate, cu noduri rigide, am dimensionat cu acelasi modul si grinzile si planseele.
F.P.: Care este procesul de lucru in mod obisnuit? Ce anume predati beneficiarului?
N.M.: La inceputul proiectului se primeste tema proiectului de arhitectura si instalatii si studiul geotehnic pentru amplasamentul studiat. La finalul calculului structural, se predau notele de calcul, in format doc si/sau pdf, furnizate in mare parte de programul de calcul, in care se insereaza si diagramele de eforturi (N, T si M).
F.P.: De ce folositi FEM-Design pentru proiecte de genul acesta?
N.M.: FEM-Design este un soft de calcul care se preteaza la proiectarea structurilor din domeniul nostru de activitate, avand o interfata prietenoasa si intuitiva, in care datele se introduc usor, iar rezultatele obtinute din modulul RC design sunt destul de detaliate (In cadrul modulului de dimensionare, poate ar trebui sa fie cuprins si momentul capabil MRd, precum si o avertizare cu privire la procentul minim de armare transversala, in functie de clasa de ductilitate prevazuta).
F.P.: Multumim, Nicu, pentru conversatie. FEM-Design scoate versiuni noi in fiecare an. De asemenea, update-uri si imbunatatiri ies de mai multe ori pe an, fiind disponibile utilizatorilor pentru download.
Pentru mai multe informatii, vizitati site-ul nostru, www.strusoft.com
…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 151 – septembrie 2018, pag. 25
Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Lasă un răspuns