«

»

URSA: Prima linie de productie pentru vata minerala fulgi URSA

Share

Pe 28 iunie a fost pusa in functiune oficial prima linie de productie URSA pentru vata minerala fulgi alba, la fabrica din Pla de Santa María, Tarragona – Spania. La deschiderea liniei de productie au participat Ramón Ros, Directorul general al URSA Ibérica, Miquel Tena, Site Manager al Pla de Santa María, si Jochen Friedrichs, CEO URSA. Construirea noii linii de productie a durat 13 luni de munca asidua a angajatilor fabricii din Pla de Santa María. Acest eveniment marcheaza inceputul unei noi etape in dezvoltarea companiei, URSA devenind astfel una dintre primele companii din Europa care investeste in inovatie si dezvoltarea de produse.

De ce vata minerala fulgi? 

Vata minerala alba fulgi este un produs pentru izolatie care poate fi folosit la toate tipurile de aplicatii, la izolarea constructiilor noi dar si la renovarea cladirilor vechi. Toate produsele din aceasta categorie sunt performante termic si acustic. In plus, asigura un montaj rapid, putand fi aplicat in orice spatiu.

Vata minerala alba sub forma de fulgi, URSA ReFloc cu tehnologie PUREONE, este un produs care se aplica prin pulverizare. Daca montajul este realizat corect, asigura performanta termica si acustica ridicata, garantate pe intreaga durata de viata a constructiei. Destinata celor mai exigenti clienti, URSA ReFloc cu tehnologie PUREONE pastreaza caracteristicile de baza ale tuturor produselor URSA: incombustibilitatea, excelenta izolare termica, simplitatea si usurinta la montaj. Vata minerala alba fulgi ofera o izolare termica exceptionala, confort acustic si protectie la foc in cladirile noi si in cele reabilitate. Vata minerala alba fulgi reprezinta o solutie de izolare simpla, sigura, durabila si economica. Casa izolata cu acest produs beneficiaza in timpul iernii de un aer cald, in timpul verii de aer proaspat, iar tot anul de aer sanatos.a declarat Sorin Pana, director comercial al URSA Romania.

Produsul este recomandat la izolarea unor constructii integrale pe structuri usoare (lemn sau metal), a peretilor de compartimentare sau de exterior si a acoperisurilor si planseelor. Montajul pentru izolatiile cu fulgi (white blowing wool) se executa cu masini uzuale de pulverizat. Materialul se incarca in aparat, iar pulverizarea se face cu un furtun, astfel incat vata minerala ajunge in orice gol al peretelui.

URSA promoveaza confortul si sustenabilitatea 

In toata lumea exista programe de reconditionare si construire a cladirilor, dezvoltate pe principii de sustenabilitate energetica. Cel mai important beneficiu al acestor programe este imbunatatirea eficientei energetice a cladirilor, cu un impact pozitiv asupra protectiei mediului inconjurator.

Este important sa alegem intotdeauna materiale termoizolante cat mai bune, cu o eficienta  energetica mare, si produse prietenoase cu mediul. URSA se implica activ in angajamentul UE de reducere cu 20%, pana in 2020, a emisiilor de gaze cu efect de sera.

In 2018, sloganul companiei este „URSA Goes Green”. URSA a dezvoltat in ultimii ani o platforma de cercetare care isi propune sa lanseze pe piata din Europa termoizolatii inovatoare cu impact pozitiv asupra protectiei mediului. Toate produsele URSA imbunatatesc eficienta energetica a cladirilor si au impact pozitiv asupra reducerii poluarii mediului. Folosirea unor materiale cu „amprenta verde”, respectiv materiale prietenoase cu mediul, ecologice, inseamna si utilizarea pentru izolarea termica a locuintelor a unor materiale premium, rezistente la foc. Urmariti sloganul „URSA Goes Green” si beneficiati de cele mai bune izolatii. 

„Incepand cu ianuarie 2018 s-a decis comunicarea publica a cotei de reducere a emisiilor de CO2 obtinute prin produsele URSA nou vandute. Pe site-ul URSA puteti gasi aceasta informatie care se modifica live. Oricine intra pe site-ul www.ursa.ro va putea urmari live cum sunt monitorizate si care sunt cantitatile de CO2 economisite prin folosirea materialelor inovatoare URSA. De asemenea, a fost facuta o investitie in refacerea ambalajelor. Produsele performante de la URSA sunt livrate in ambalaje verzi, in timp ce produsele economice sunt prezentate in ambalaje pe fond alb.” declara Sorin Pana, director comercial URSA Romania.

Despre URSA 

URSA este o companie producatoare de materiale izolatoare termic si acustic, cu o politica de dezvoltare orientata spre eficienta energetica si dezvoltare durabila in constructii. Astazi, URSA este unul dintre cei mai mari producatori de vata minerala si polistiren extrudat (XPS) din Europa, doua materiale izolatoare complementare, ce contribuie la izolarea termica si acustica a cladirilor. URSA are o experienta de peste 60 de ani in domeniu. Cu peste 1.800 de angajati in 13 unitati de productie si 40 de filiale locale, URSA este prezenta in Europa, Orientul Mijlociu si Africa de Nord si inregistreaza o cifra de afaceri de peste 450 de milioane de euro anual.

URSA GLASSWOOL si URSA TERRA sunt produse in fabricile din Spania, Franta, Belgia, Germania, Slovenia, Polonia si Rusia. Izolatiile din polistiren extrudat URSA XPS sunt produse in fabricile din Germania, Franta, Spania, Italia si Rusia.

Incepand cu luna august 2017, URSA a devenit parte din grupul Xella, functionand ca o unitate de business independenta.

In Romania, URSA este prezenta cu produsele sale de 20 de ani, comercializand doua branduri de vata minerala URSA Glasswool si vata minerala URSA Terra, fabricate in Slovenia. In ultimii ani, livrarile de produse URSA au cunoscut o crestere organica, compania locala URSA Romania ajungand sa detina o cota de piata de circa 40% pe segmentul de vata minerala de sticla.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 151 – septembrie 2018, pag. 46

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2018/09/01/ursa-prima-linie-de-productie-pentru-vata-minerala-fulgi-ursa/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.