«

»

CARMEUSE: Tratarea pamanturilor cu lianti pe baza de var

Share

Varul este adesea folosit pentru tratarea solurilor in constructia drumurilor si in constructii civile. Acesta are proprietati specifice care permit tratarea on site a solurilor moi, argiloase, facandu-le solide si mai rezistente la terasamentele de drumuri. 

Tratarea pamantului cu liantii pe baza de var VIACALCO® reprezinta o tehnica prin care pamanturile fine sunt mixate, in-situ, pentru a obtine terasamente structurale flexibile, permanente, potrivite pentru toate tipurile de drumuri, autostrazi si constructii de cai ferate.

 

DESCRIERE

ViaCalco® este un liant special fabricat dintr-un amestec de var calcic si compusi hidraulici, sub forma unui material pulverulent de culoare gri, cu proprietati hidraulice care corespund necesitatii de imbunatatire a caracteristicilor fizico-mecanice ale diverselor categorii de pamanturi coezive (indice de plasticitate, umflare libera, reducerea umiditatii, cresterea rezistentei la compresiune), precum si de stabilizare a acestora in timp.

ViaCalco® L

Este un var nestins cunoscut sub numele CL90-Q conform clasificarii EN 459-1, cu un continut total de CaO+MgO mai mare de 90%.

ViaCalco® DD

Este un var nestins cu un continut total de CaO+MgO mai mare de 70%.

ViaCalco® D

Este un liant hidraulic cu un continut total de CaO+MgO mai mare de 60%.

ViaCalco® S

Este un liant hidraulic cu un procent mediu de var si cu un continut total de CaO+MgO mai mare de 50%.

ViaCalco® F

Este un liant hidraulic cu un continut total de CaO+MgO mai mare de 30%.

 

APLICATIE

Utilizare pentru imbunatatirea si stabilizarea pamanturilor coezive cu rezistenta mecanica redusa, pentru lucrari de realizare a paturilor de fundare, a umpluturilor din alcatuirea terasamentelor si a straturilor de forma pentru urmatoarele categorii de lucrari: constructii civile, industriale, agrozootehnice, drumuri de clase tehnice I-V, autostrazi, cai ferate, porturi si aeroporturi, in vederea:

– IMBUNATATIRII TERENURILOR cu rezistente mecanice reduse

– STABILIZARII TERASAMENTELOR amenajate in taluz (ramblee si deblee)

– CRESTERII CAPACITATII PORTANTE a straturilor de forma pentru sistemele rutiere

 

SERVICII INTEGRATE

ViaCalco® a fost deja folosit in numeroase proiecte de infrastructura, unde si-a demonstrat avantajele si eficacitatea. Echipa din cadrul departamentului Tehnologia Aplicatiilor va poate oferi consiliere pentru toate aplicatiile produsului, acestia fiind prezenti pe teren inca de la primul contact cu proiectantii si pana in momentul interpretarii rezultatelor de pe santier.

Laboratorul mobil este, de asemenea, pregatit in permanenta pentru analize complexe on-site:

– Capacitate portanta

– Prelevare probe

– Identificare pamanturi

– Densitate & umiditate

– Analize pH

Impreuna pentru dezvoltarea infrastructurii din Romania!

www.carmeuse-constructii.ro

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 152 – octombrie 2018, pag. 18

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2018/10/01/carmeuse-tratarea-pamanturilor-cu-lianti-pe-baza-de-var/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.