«

»

HOLCIM: 15 ani de lianti speciali in Romania

Share

In 2003, incepeam sa producem si sa livram lianti hidraulici marca Holcim Romania. Anul acesta, sarbatorim 15 ani de cand Holcim Romania a introdus pentru prima oara lianti hidraulici in portofoliul de produse si servicii pentru proiecte de infrastructura rutiera.

Pentru ca Romania sa construiasca mai bine, oferim o gama larga de servicii si produse in acest domeniu:

 • solutii testate;
 • solutii eficiente si competitive;
 • timp scurt de executie;
 • raport optim intre calitate si pret;
 • suport logistic si tehnic;
 • consultanta.

La Holcim Romania, construim cu rezultate demonstrate pentru o infrastructura moderna si durabila, intr-o tara
cu nevoi reale, la care venim cu solutii performante.

Construim pentru a crea legaturi.

Infrastructura rutiera:

 • 421 kilometri de autostrazi;
 • 1.537 kilometri de drumuri nationale;
 • 1.255 kilometri de drumuri locale si judetene.

Construim pentru a conecta comunitati.

Infrastructura feroviara:

 • 274 kilometri de cale ferata.

Construim pentru un viitor prosper.

Proiecte de modernizare logistice si de infrastructura:

 • aeroportul Oradea;
 • aeroportul Suceava;
 • hale industriale si comerciale.

Construim pentru ca avem expertiza si solutiile potrivite.

 • DOROSOL®
 • DOROPORT® TB
 • INERCEM®
 • DORODUR®

Durabilitatea liantilor speciali Holcim pentru infrastructura a fost confirmata stiintific printr-un studiu desfasurat in statia pentru incercari accelerate a structurilor rutiere de la Universitatea Tehnica Iasi. Acesta a urmarit date de comportare a structurilor rutiere realizate cu amestecuri stabilizate cu lianti hidraulici rutieri utilizati la modernizarea, consolidarea si constructia drumurilor.

De 15 ani, construim responsabil, cu profesionalism, oferind solutii de calitate, in termen foarte scurt si optim economic.

 

15 ani de Lianti speciali in Romania

Incepand cu faza de planificare proiect, continuand cu proiectarea si executia, Holcim are mereu la dispozitie o solutie optimizata tehnic si economic, durabila, cu rezultate dovedite in timp.

Datorita intensitatii tot mai crescute a traficului rutier si componentei acestui trafic, in care prezenta masinilor de mare tonaj este tot mai mare, a fost evident pentru Holcim Romania inca din 1997 ca vor fi solicitate in viitor solutii moderne pentru reabilitarea infrastructurii de transport existente si pentru extinderea acestei infrastructuri prin realizarea de autostrazi, dublarea si electrificarea liniilor de cale ferata.

Pentru a pregati acest moment, Holcim Romania a infiintat in 2003 o noua directie de business care are ca scop abordarea integrata a proiectelor de infrastructura si transport. Holcim a abordat aceste proiecte inca de la inceput din pozitia unui furnizor de solutii integrate si nu s-a limitat doar la a fi un furnizor de produse.

In 2003, a inceput in Romania productia si livrarea de lianti hidraulici marca Holcim Romania. Anul acesta, 2018, sarbatorim 15 ani de cand Holcim Romania a introdus pentru prima oara lianti hidraulici in portofoliul de produse si servicii pentru proiecte de infrastructura rutiera si feroviara. Datorita impactului asupra vitezei si calitatii proiectelor in care au fost folositi, liantii hidraulici speciali Holcim, a fost necesar ca 4 ani mai tarziu sa fie construite cele 2 statii de producere a liantilor care se afla una la Pitesti, jud. Arges si una la Alesd, jud. Bihor, locatii din care se poate livra atat in tara cat si in afara granitelor Romaniei.

Istoric al productiei liantilor Holcim Romania

Lianti hidraulici Holcim
2003-2006 – Productie in Bucuresti (statia Progresul)
2007-2018 – Productie in statiile dedicate producerii liantilor din Alesd, Bihor si Pitesti, Arges

Abordarea proiectelor de infrastructura prin oferirea de solutii cu lianti hidraulici speciali Holcim a inceput in anul 2003, cand prima masina a fot produsa si livrata de la statia Progresul – Bucuresti.

In anii urmatori portofoliul de proiecte in care s-au implementat solutiile cu lianti hidraulici speciali a crescut de la proiecte de centre logistice, platforme, drumuri judetene la proiecte de interes national cum sunt autostrazile, reabiliatrea drumurilor nationale si a liniilor de cale ferata, produsele noastre fiind agrementate AFER.

Infrastructura de transport este o componenta esentiala a dezvoltarii economice a unei tari, regiuni sau comunitati locale. O infrastructura dezvoltata atrage dupa sine investitii in centre de productie, centre logistice, hale de depozitare. Astfel, pana in 2018, solutiile Holcim cu lianti hidraulici speciali si-au demonstrat durabilitatea in peste 2000 proiecte executate in cei 15 ani.

Pentru ca Romania sa construiasca mai bine, Holcim Romania ofera o gama larga de servicii si produse pentru toate tipurile de proiecte cum ar fi: recomandari privind utilizarea produselor, consultanta in realizarea retetelor, asistenta tehnica in timpul punerii in opera a liantilor hidraulici speciali, solutii alternative de stabilizare si consolidare pentru lucrari geotehnice etc.

Pentru a sustine toate acestea, Holcim Romania a infiintat Centrul Tehnic care prin cele 2 laboratoare regionale de la Progresul, Bucuresti si Turda, Cluj si cu ajutorul celor 2 laboratoare mobile, ofera suport tehnic specializat si dedicat proiectelor de infrastructura.

Gamele de lianti hidraulici speciali de tip DOROSOL® si DOROPORT® TB, reprezinta solutii competitive pentru practica curenta in constructii si au fost si raman o solutie inovativa in constructiile de infrastructura. Solutiile pentru stabilizarea pamanturilor (coezive si necoezive) stabilizate sunt utilizate tot mai frecvent in structurile rutiere, echipamentele de lucru sunt din ce in ce mai performante, iar testele de laborator sunt un factor cheie in succesul lor.

Solutiile cu lianti hidraulici speciali Holcim sunt sustenabile si au impact redus asupra mediului inconjurator. Folosirea liantilor de tip DOROSOL® si DOROPORT® TB reprezinta una din solutiile de reducere a utilizarii agregatelor naturale si utilizarea cat mai mult posibil a pamanturilor existente local si a structurilor rutiere degradate prin procedeul de reciclare la rece in situ a acestora.

Solutiile oferite de Holcim Romania sunt testate in 15 ani de folosire a acestora si au ca beneficii majore timpul scurt de executie, raportul optim calitate si pret, optimizarea solutiilor clasice, durabilitate crescuta, folosirea materialelor locale.

Durabilitatea liantilor hidraulici speciali Holcim pentru infrastructura a fost confirmata stiintific printr-un studiu desfasurat in statia pentru incercari accelerate a structurilor rutiere de la Universitatea Tehnica din Iasi. Acest studiu a urmarit comportarea structurilor rutiere realizate cu amestecuri stabilizate cu lianti hidraulici Holcim utilizati la modernizarea, consolidarea si constructia de drumuri si autostrazi.

Unul din factorii care influenteaza negativ durabilitatea structurilor rutiere este actiunea inghet-dezghetului asupra straturilor rutiere. Holcim Romania a efectuat teste de durabilitate si a demonstrat conform standardelor in vigoare ca pamanturile coezive stabilizate cu lianti hidraulici de tip Dorosol® devin insensibile la actiunea inghet – dezghetului.

Construim responsabil, cu profesionalism, oferind solutii de calitate, optimizate din punct de vedere tehnic si economic, in termen foarte scurt.

In calitate de furnizor de produse si de solutii pentru lucrari de infrastructura rutiera si feroviara, Holcim Romania isi propune dezvoltarea de materiale informative pe diferite subiecte de interes, cum este intocmirea unui Catalog de structuri rutiere, care isi propune verificarea si compararea solutiilor cu lianti hidraulici speciali Holcim cu solutiile clasice. Comparatia se face nu doar din punct de vedere tehnic, ci si economic, luand in calcul utilizarea resurselor locale disponibile (pentru diverse tipuri de lucrari de drumuri – pamanturi coezive/ necoezive stabilizate si/sau imbunatatite, agregate naturale stabilizate cu lianti hidraulici rutieri, lucrari de reciclare la rece a imbracamintilor rutiere).

Holcim Romania va continua sa construiasca responsabil, cu profesionalism, oferind solutii de calitate, optimizate din punct de vedere tehnic si economic, continuand sa dezvolte noi produse speciale pentru diverse tipuri de proiecte si aplicatii.

Mai multe detalii despre liantii hidraulici speciali Holcim gasiti aici.

un articol de: Anca Gheorghe si Alina Surducan

 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 152 – octombrie 2018, pag. 33

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2018/10/01/holcim-15-ani-de-lianti-speciali-in-romania/

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa de email nu va fi publicata.