«

»

LIEBHERR: Forand la adancime

Share

Ce caracteristici definesc o instalatie de foraj de inalta calitate? Sa fie performanta, eficienta sau siguranta ca te poti baza pe ea in orice situatie? Noi, la Liebherr, avem convingerea ca o instalatie de foraj are nevoie de toate aceste calitati si de inca ceva. 

La o prima vedere

In acest moment, seria de fabricatie Liebherr LB este compusa din 6 modele, cu momentele de antrenare la capul rotativ variind intre 180 si 510 kNm. In functie de aplicatie, adancimea de foraj atinge 95 m iar diametrele de foraj pot ajunge la 3.000 mm.

Instalatiile de foraj din seria LB sunt recomandate pentru o serie larga de aplicatii in domeniul fundatiilor. Acestea includ foraj cu prajina Kelly, cu snec continuu (CFA), cu dispozitive pentru piloti de indesare (FDD), cu cap dublu rotativ, foraj cu ciocan de fund („down the hole”) si metoda cu graifar special „bored pile grab”.

Metoda pentru fiecare proiect este aleasa in functie de conditiile de sol, de adancime si de diametrul solicitat.

Foraj cu prajina Kelly

Executia constructiilor de mari dimensiuni este o misiune dificila, care devine si mai dificila in cazul unei configuratii geologice a solului constituite, de exemplu, din roca dura. Construirea unei structuri cu o mare inaltime este si mai dificila, deoarece solicita, adeseori, o fundatie solida si adanca. Deci, pot aparea situatii in care portanta solului nu este capabila sa preia greutatea constructiei. In acest caz, singura solutie este executia de piloti, uneori chiar piloti de mare adancime. Aceasta este situatia in care intra in actiune instalatiile de foraj Liebherr.

Fiind cea mai des utilizata metoda de foraj, forajul cu prajina Kelly este indicat pentru aproape toate tipurile de sol, inclusiv pentru cel cu roca dura. Unelte de foraj relativ scurte si prajini de foraj telescopice Kelly, care permit adancimi de foraj mari, sunt caracteristicile speciale ale acestei metode de foraj. In functie de cerinte, echipamentele din seria Liebherr LB pot fi dotate cu diverse tipuri de unelte de foraj.

Sunt disponibile unelte pentru tipuri de soluri cu straturi deplasabile, amestecate, de joasa sau inalta densitate, precum si pentru straturi pietroase. Ele ofera un nivel ridicat de performanta, uzura scazuta si durata de viata si utilizare ridicata.

Configuratii adaptabile

Cu instalatiile de foraj Liebherr fundatiile se executa rapid, eficient si, cel mai important aspect, sunt solide. Toate utilajele din seria LB sunt disponibile in diferite configuratii si au un grad ridicat de flexibilitate, in functie de conditiile de sol determinante.

Pentru piloti cu diametre foarte mari este disponibil, in mod optional, un echipament aditional. Aceste echipamente aditionale includ extensii ale axei de foraj, contragreutati aditionale, precum si extensii ale leader-ului.

Prajinile de foraj pot fi, de asemenea, dotate cu un leader mai scurt, ceea ce le face ideale pentru folosirea pe santiere cu restrictii de inaltime.

Ce caracteristici definesc seria de instalatii de foraj LB?

  • Instalare rapida: echipamentele LB sunt proiectate intr-un mod foarte compact. Acestea garanteaza costuri reduse la transport si o instalare rapida pe santier.
  • Consumul de combustibil conteaza: motorul Diesel de fabricatie Liebherr a fost proiectat pentru consum redus de motorina si emisii poluante cat mai mici.
  • Mentenanta simplificata: sistemul de transmisie este perfect armonizat. Toate componentele, incluzand motoare hidraulice, pompe, distribuitoare si componentele hidraulice din cabina sunt fabricate de catre Liebherr.
  • Lucreaza mai puternic si mai rapid: intregul sistem de transmisie a puterii la organul de lucru este proiectat ca raspuns la solicitarile clientilor de a putea executa foraje de inalta performanta. Transmisii ale capetelor rotitoare tip „user friendly” permit obtinerea de momente de rotire mari, asigurand productivitate.
  • Proiectate pentru o durata de viata extinsa: Seria LB se detaseaza prin robustete. Structura otelului din componenta trebuie sa suporte solicitari dinamice si tensiuni ridicate. Distribuirea optimizata a fortelor care solicita echipamentul garanteaza uzura redusa si durata de viata prelungita.
  • Operare in conditii de siguranta: Seria LB a fost proiectata astfel incat sa confere stabilitate maxima utilajului. Carucioarele pe senile lungi reduc presiunea pe sol si stabilizeaza echipamentul in timpul operarii.
  • Usor de operat: Instalatiile de foraj sunt echipate cu un leader solid, care nu este supus la torsiune, pe care se monteaza direct toate troliile, inclusiv troliul principal. Aceasta permite o vizualizare clara a troliului principal privind din cabina operatorului si asigura cablurile de sarcina, astfel ca acestea sa nu se deruleze in timpul manipularii leader-ului.

Despre firma Liebherr:

Grupul Liebherr este alcatuit din peste 130 de companii, infiintate pe fiecare continent, cu peste 43.500 de angajati. In anul 2017 Liebherr a realizat o cifra de afaceri consolidata de circa 9,8 miliarde Euro. Liebherr este o firma de familie, managementul sau fiind asigurat, in acest moment, de a doua si a treia generatie de membri ai familiei. Aceasta trasatura particularizeaza grupul si ii asigura un fundament puternic pentru succes.

Firma Liebherr-Werk Nenzing GmbH ofera solutii pentru lucrarile de fundatii, pentru operatiunile de ridicare si manipulare a materialelor. Gama extinsa de produse include macarale pe senile, utilaje pe senile pentru heavy duty, precum si instalatii de foraj pentru executie piloti prin vibrare si impact. 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 152 – octombrie 2018, pag. 36

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2018/10/01/liebherr-forand-la-adancime/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.