«

»

SINIAT: Pereti inalti din gips-carton, rezistenti la foc

Share

Securitatea la incendiu reprezinta una dintre cerintele fundamentale care se aplica in domeniul constructiilor, fiind reglementata la nivelul Uniunii Europene, dar si la nivel national, prin Legea 10/1995 privind calitatea in constructii actualizata si republicata.

 Securitatea la incendiu cuprinde o serie de conditii cu privire la amplasarea cladirilor, la performantele de comportare la foc a elementelor structurale si nestructurale, a produselor si materialelor folosite in constructii, instalatiilor aferente constructiilor, precum si sistemelor si instalatiilor de protectie impotriva incendiilor.

Alegerea unui sistem de perete inalt din gips carton care sa raspunda unor cerinte de rezistenta la foc se face conform agrementului tehnic in vigoare cu respectarea exigentelor si limitarilor impuse de acesta.

Sistemele de gips carton SINIAT NIDA SYSTEMS sunt agrementate conform standardelor si legilor in vigoare. Rezistenta la foc a sistemelor NIDA raspunde unor criterii de etanseitate si izolare termica, avand valori cuprinse intre 30 si 180 de minute.

In functie de tipul, grosimea si numarul placilor NIDA (perete simplu, dublu sau triplu placat), dar si de configuratia structurii metalice NIDA Metal CW/UW, se obtin pereti cu diferite rezistente la foc, pentru anumite inaltimi.

Peretii din gips carton rezistenti la foc cu inaltimi peste 4 m sunt considerati pereti inalti datorita unor factori care pot avea influente fundamentale asupra sistemului, precum: incarcarile permanente, actiunea seismica, presiunile interioare din actiunea vantului si actiunea focului.

Siniat ofera sisteme de pereti din gips-carton rezistenti la actiunea focului cu inaltimi de pana la 12.85 metri.

Aceste sisteme ofera o serie de avantaje fata de sistemele traditionale din zidarie sau beton.

Mai multe informatii si detalii despre peretii de gips-carton inalti cu rezistenta la foc sunt prezentate in brosura tehnica Pereti de gips carton inalti rezistenti la foc.

Documentul se poate descarca de pe site-ul SINIAT, www.siniat.ro, in sectiunea DOCUMENTATIE SUPORT.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 152 – octombrie 2018, pag. 72

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2018/10/01/siniat-pereti-inalti-din-gips-carton-rezistenti-la-foc/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.