«

»

VELUX: Sistem VELUX pentru evacuarea fumului in conformitate cu normativul european EN 12101-2

Share

Pe langa binecunoscutele ferestre de mansarda, VELUX produce si ferestre cu functii speciale, precum cele pentru evacuarea fumului. Aceste sisteme complete sunt certificate CE si sunt proiectate in conformitate cu normele europene in vigoare.

Beneficii

  • Ferestrele VELUX pentru evacuarea fumului au aspectul exterior similar cu toate celelalte ferestre de mansarda VELUX, putand fi montate in combinatii multiple cu acestea.
  • In cazul montajului ferestrei de fum intre 15-60°, nu este necesar un deflector de vant sau un senzor de vant pentru a obtine aria aerodinamica necesara pentru desfumare.
  • Articularea mediana permite deschiderea ferestrei in pozitie de ventilare, fara a lasa frunzele, praful sau ploaia sa intre in incaperea respectiva.
  • Sistemul de operare VELUX necesar pentru montajul ferestrelor de desfumare este extrem de flexibil si permite actionarea mai multor ferestre, pentru un cost minimal. Mai mult, acesta permite conexiunea cu alte sisteme de alarma existente (pentru detalii si consultanta, va rugam sa contactati producatorul.)
  • Sistemul este certificat ca un intreg ansamblu de produse, folosirea lor separata nefiind recomandata.

Principiu de functionare

In cazul unui incendiu, fereastra este activata automat de catre senzorul de fum (sau manual cu ajutorul unui buton de panica) si se va deschide pana la 90° in 60 de secunde din momentul in care senzorul detecteaza fumul.

Separat, se poate achizitiona si un senzor de ploaie special care va inchide fereastra la primii stropi de ploaie, dar o va lasa deschisa daca aceasta primeste semnal de la senzorul de fum.

Pentru instalarea sistemului se recomanda contactarea unui Montator Partener VELUX, iar pentru realizarea conexiunilor electrice, a unui electrician calificat.

Mentenanta este un aspect important. Bateriile de rezerva ale unitatii de comanda se schimba o data la 4 ani, iar periodic trebuie facute testari ale produsului in concordanta cu instructiunile de utilizare.

Pentru o oferta personalizata, contacteaza specialistii VELUX la adresa: romania.tehnic@velux.com sau afla mai multe informatii tehnice pe velux.ro.

Solicita informatii si despre fereastra VELUX pentru evacuarea fumului pentru acoperis terasa.

Mai multe detalii gasiti pe www.velux.ro

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 152 – octombrie 2018, pag. 68

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2018/10/01/velux-sistem-velux-pentru-evacuarea-fumului-in-conformitate-cu-normativul-european-en-12101-2/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.