«

»

Simpozionul International GeoPreVi 2018, Bucuresti, 29-30 octombrie 2018 – cel mai important eveniment al comunitatii geodezilor din Romania

Share

In perioada 29 – 30 octombrie 2018 Bucurestiul va gazdui si in acest an cel mai important eveniment al comunitatii geodezilor din Romania – Simpozionul International GeoPreVi 2018.

Simpozionul international GeoPreVi, cel mai important eveniment al comunitatii geodezilor din Romania, abordeaza anul acesta o tema actuala de interes national si international – “Geodesy for Smart Cities” – “Geodezia pentru Orase Inteligente”. GeoPreVi este  un eveniment stiintific international al  Facultatii de Geodezie din cadrul Universitatii Tehnice de Constructii Bucuresti, fiind organizat, in acest an, in colaborare cu 3 Comisii ale Federatiei Internationale a Geodezilor (FIG) – Comisia 5 (Positioning and Measurement), Comisia 6 (Engineering Surveys) si Comisia 10 (Construction Economics and Management). De asemenea, ca si in anii trecuti, Uniunea Geodezilor din Romania, Asociatia Patronala din Cadastru, Geodezie, Cartografie si Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara sunt alaturi de UTCB in organizarea simpozionului.

Referindu-se la GeoPreVi 2018, domnul Gheorghe Badea, decanul Facultatii de Geodezie din cadrul UTCB, a mentionat faptul ca ”evenimentul din acest an de concentreaza pe promovarea de idei, concepte si experiente stiintifice novatoare, cu scopul de a incuraja schimbarile atat de necesare si in tara noastra. Aceasta editite este organizata in Anul Centenar al Marii Uniri si in acelasi timp in bicentenarul scolii de ingineri hotarnici din Bucuresti, infiintata de Gheorghe Lazar in 1818.

Tema simpozionului are in vedere utilizarea tehnologiilor novatoare de achizitie a datelor spatiale (GNSS, scanere laser, LiDAR, UAV, senzori), aplicarea de metode noi de prelucrare si analiza a datelor geospatiale (GIS, BIM), monitorizarea 3D a constructiilor si terenurilor si analiza statistica a deformatiilor, masuratori in domeniul constructiilor si industriilor si reprezentarea si modelarea digitala a teritoriului.

Domeniul ingineriei geodezice reprezinta un suport fundamental pentru luarea deciziilor de dezvoltare a tarii, pe baza unor date reale, complete si sigure privind baza cartografica pe care se proiecteaza lucrarile de infrasctructura, investitiile in constructii, lucrarile de utilitate publica, locuinte, etc. Romania are nevoie de dezvoltarea unei infrastructuri nationale, de informatii spatiale puse in slujba autoritatilor si cetatenilor.”

Venind in completarea domnului Gheorghe Badea, domnul Cornel Paunescu, presedintele Uniunii Geodezilor din Romania a precizat Simpozionul GeoPreVi a devenit incepand de anul trecut, un eveniment cu o componenta internationala foarte importanta, aceasta dand un plus de valoare manifestarii stiintifice. De fiecare data au fost prezentate lucrari care constituie un real interes pentru specialistii din domeniu. De asemenea, sunt organizate mese rotunde pe diverse teme, toate importante si la zi cu tehnologia noua. 

In acest an ne bucuram de prezenta unor personalitati din domeniul geodeziei care au acceptat sa fie prezenti si sa se alature efortului nostru de a fi informati cu cele mai noi aparitii in domeniu.

Uniunea Geodezilor din Romania este coorganizator al evenimentului si invita specialistii din domeniu sa participe, indiferent daca sunt sau nu membri ai asociatiei noastre profesionale. Este un moment deosebit pentru noi de a ne prezenta lucrarile, tehnologia utilizata si de a ne compara cu practica din alte tari. Putem afla modul de abordare al problemelor in Europa si la noi. Ne putem compara nivelul la care se lucreaza in acest moment. Specialistii nostri folosesc cu succes metodele noi si avem ce prezenta, comparativ cu colegii din alte tari. 

In cadrul simpozionului este organizata o expozitie de aparatura si a firmelor care lucreaza in domeniu. In acest mod putem sa apreciem abordarea pe care noi ca tara o avem in domeniul geodeziei. Va asteptam cu drag la eveniment.”

La GeoPreVi 2018 sunt asteptate personalitati marcante ale comunitatii profesionale a geodezilor, printre care: Chryssy Potsiou – Presedintele FIG si Rudolf Steiger – viitor Presedinte FIG incepand cu anul 2019, presedintii Comisiilor FIG 5, 8 si 10 – Volker Schwieger (Universitatea din Stuttgart), Kwame Tenadu  (Ghana Institution of Surveyors) See Lian Ong (Malaezia), Christian Clemen (Universitatea din Dresda), Maria João Oliveira de Barros Henriques (Portugalia), Hans-Berndt Neuner (Universitatea Tehnica din Viena), Andreas Eichhorn (Universitatea Tehnica Darmstadt), Daniel Roman (SUA), Johan Neuner – Presedintele Senatului Universitatii Tehnice de Constructii Bucuresti, Radu Codrut Stefanescu – Presedintele director general al ANCPI, Valeriu Manolache – Presedintele Asociatiei Patronale din Cadastru, Geodezie, Cartografie, alaturi de invitati importanti din cadrul MDRAPFE, primaria Capitalei si alte institutii.

Programul evenimentului cat si alte detalii referitoare la acest simpozion, se regasesc la adresa web www.geoprevi.xyz

Despre FIG

FIG a fost fondata la 18 iulie 1878 in Paris, de catre delegati din sapte asociatii nationale – Belgia, Franta, Germania, Marea Britanie, Italia, Spania si Elvetia — si a fost cunoscuta sub numele de ‘Fédération Internationale des Geometres’.

Federatia Internationala a Geodezilor (FIG) este cea mai importanta organizatie internationala, ce reprezinta interesele geodezilor pe plan mondial. Este o federatie a asociatiilor nationale membre si acopera toate domeniile de activitate profesionala in cadrul comunitatii globale de geodezi. Aceasta ofera un forum international pentru dezvoltarea dialogului, in scopul promovarii practicilor si standardelor profesionale.

Este o organizatie non – guvernamentala recunoscuta de Organizatia Natiunilor Unite si Banca Mondiala, fiind reprezentata in peste 120 de tari din intreaga lume. A fost recunoscuta la nivel mondial ca lider intre organizatiile internationale non – guvernamentale de profil.

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2018/10/17/simpozionul-international-geoprevi-2018-bucuresti-29-30-octombrie-2018-cel-mai-important-eveniment-al-comunitatii-geodezilor-din-romania/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.