«

»

GRUNDFOS: Sectorul Energetic – cresterea eficientei sistemului cu pompe inteligente pentru fiecare aplicatie

Share

Pompe inteligente pentru fiecare aplicatie

Un sistem complet de retea de termoficare contine mai multe pompe, toate cu propriul scop specific. Grundfos va poate ajuta sa va optimizati sistemele pentru a vehicula apa cu temperaturi mai scazute, folosind pompe fiabile, extrem de eficiente si inteligente pentru productia, distributia si consumul de incalzire ale orasului. Acest lucru asigura costuri de exploatare mai mici si o durata de viata mai mare a sistemului.

Cu Grundfos iSOLUTIONS, puteti imbunatati eficienta retelei de termoficare, prin zonarea temperaturii si optimizarea presiunii. De asemenea, oferim o gama larga de servicii pentru a asigura functionarea si performante optime ale pompei, de la punerea in functiune si verificarile energetice, pana la auditurile de pompe si contractele de service.

Suplimentar, Grundfos va ajuta sa folositi automatizarea din produsele si serviciile noastre – rezultand economii de bani incepand din prima zi. Cu cat exista un control mai bun asupra subsistemelor, cu atit este eficienta mai mare.

 

Reduceti presiunea si pierderile de caldura cu temperaturi mai scazute si pompe inteligente

Este, deja dovedit, intr-o serie de aplicatii ale retelei de termoficare, ca sunt posibile, prin investitii foarte limitate, reducerea semnificativa si controlarea temperaturilor de debit – de exemplu, in timpul renovarii unei cladiri. Si, din acest motiv, atingerea unor temperaturi mai mici de retur.

Suntem la inceputul unei revolutii energetice, in care sursele de energie regenerabile incep sa fie utilizate in reteaua de termoficare. Si, pentru a folosi, in mod eficient, aceste surse, – de exemplu la pompele de caldura – temperaturile de intrare in reteaua de termoficare trebuie reduse.

Prin reducerea temperaturii in reteaua de termoficare, un beneficiu cheie este reprezentat de pierderile de caldura semnificativ mai mici. Cu cat temperatura apei este mai apropiata de temperatura exterioara, cu atat mai redusa va fi pierderea – in perioadele in care necesitatile de putere ale retelei de termoficare sunt foarte reduse (vara), pierderile de caldura din zonele indepartate pot fi mai mari de 50%.

Cele mai mari pierderi de caldura au loc, de obicei, in conductele de distributie apropiate de consumatori, astfel incat, prin distribuirea doar a temperaturii necesare, aceste pierderi pot fi reduse. Un raspuns la acest lucru ar putea fi pomparea distribuita si zonarea temperaturii pe baza datelor in timp real.

Pentru a afla ce aveti nevoie, va rugam sa discutati cu reprezentatul local Grundfos pentru a proiecta sistemul de pompare.

Mai multe informatii pe www.grundfos.ro

 …citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 153 – noiembrie 2018, pag. 6

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2018/11/01/grundfos-sectorul-energetic-cresterea-eficientei-sistemului-cu-pompe-inteligente-pentru-fiecare-aplicatie/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.