«

»

IRIDEX GROUP PLASTIC: Structuri de sprijin din pamant armat realizate cu geogrile Tensar si fatada din blocheti TW1

Share

Tensar in Romania

Prin SC IRIDEX GROUP PLASTIC SRL, distribuitorul sau in Romania, Tensar ofera detaliile necesare proiectarii si executiei unei lucrari fiabile, performante si cu costuri minime. De-a lungul ultimilor 30 de ani, Tensar a dezvoltat unul dintre cele mai complexe programe de calcul pentru pamant armat din lume. Acesta este utilizat pentru a oferi clientilor eficienta economica, sugestii de proiectare precise si oportune.

Experienta dovedita si incredere

Cu o experienta de peste 30 de ani, Tensar International este liderul mondial in tehnologia geogrilelor si in oferirea de solutii performante pentru armarea pamantului. Mii de structuri de pamant armat, avand conditii geotehnice si climatice variate, au fost proiectate si construite in intreaga lume utilizand tehnologia Tensar.

Avantaje

Eficacitatea costurilor si estetica structurilor de sprijin din pamant armat realizate din geogrile si blocheti Tensar ofera beneficiarilor, proiectantilor si constructorilor avantaje multiple in comparatie cu procedeele traditionale (cum ar fi betonul armat utilizat la construirea zidurilor de sprijin si a culeelor de pod):
• Executie rapida si economica
• O gama atractiva de finisaje si culori pentru blocheti
• Durabilitate si mentenanta redusa
• Adesea nu este necesar personal special calificat pentru instalare
• Eficienta in cazul tasarilor diferentiate
• Adaptate sa ofere efect arhitectural maxim
• Optimizarea utilizarii spatiului disponibil
• Rezistenta foarte buna la incarcarile seismice
• Posibilitati de utilizare a materialelor granulare locale sau reciclate
• Blocheti produsi in Romania

Structurile de sprijin din pamant armat realizate din geogrile si blocheti TENSAR constau in construirea unei fatade din module din beton prefabricate (blocheti) in combinatie cu geogrile Tensar, care armeaza masa de pamant din spatele fatadei.

Conexiunea eficienta dintre fatada si geogrile este o caracteristica speciala a sistemului, creand o structura de sprijin unica, rezistenta si durabila, fara costuri de intretinere.

Blochetii din beton prefabricat, realizati la standarde inalte si cu tolerante stricte, impreuna cu armatura reprezentata de geogrilele din polietilena de inalta densitate (PEID) ofera o structura de sprijin elastica si durabila, proiectata pentru o perioada de exploatare de pana la 120 de ani. Cercetarile de laborator si de teren au oferit o intelegere in detaliu asupra comportarii unei asemenea structuri, rezistenta conexiunii intre geogrilul de armare si blochetul de fatada dovedindu-se a avea o importanta decisiva.

Geometria particulara sau specifica a blochetilor de beton permite crearea unor curburi interne si externe. Colturile, scarile si alte particularitati sunt usor de realizat. PH-ul ridicat asociat blochetilor de beton nu afecteaza durabilitatea si functionalitatea armariii cu geogrile PEID pe parcursul exploatarii structurii.

Test de comportare la cutremur

In 2008, Tensar a efectuat un test la scara naturala privind comportarea structurilor de sprijin la cutremur. Structura de sprijin testata a fost realizata cu geogrile uniaxiale cu rezistenta minima de 40 kN/m si lungimea de 3 m, latimea la fatada de 2,6 m, distanta intre geogrile – 0,45 m iar fatada din blocheti a avut dimensiunea de 0,4×0,2×0,15 m. Prinderea geogrilei de blocheti s-a realizat cu conectorul albastru din PEID. Dimensiunile zidului rezultat au fost de 3,5 m inaltime, 2,6 m lungime si inclinarea de 86 grade. Testul a fost efectuat pe o platforma seismica SGD 75 din cadrul Centrului Experimental din Rusia. Cutremurul produs de platforma dezvolta o magnitudine de 8 – 9 pe scara MSK-64. In urma acestui test la scara naturala, s-a confirmat pe deplin rezistenta tehnologiei Tensar la cutremure, la incarcarile seismice simulate de platforma SGD 75. Amplitudinea sarcinilor seismice si parametrii de frecventa echivaleaza cu un cutremur de referinta prevazut pentru localitatea Soci (aprox. 7 grade pe scara Richter).

Autor:
ing. Ionel Davidescu

Contact:
Iridex Group Plastic
Bulevardul Eroilor 6-8 | Cod 077190 | VOLUNTARI | Judetul Ilfov
Tel./Fax: 021.240.40.43
E-mail: dmc@iridexgroup.ro
www.iridexplastic.ro

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 153 – noiembrie 2018, pag. 8

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2018/11/01/iridex-group-plastic-structuri-de-sprijin-din-pamant-armat-realizate-cu-geogrile-tensar-si-fatada-din-blocheti-tw1-2/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.