«

»

PREFBETON – Organizatia Patronala a Producatorilor de Prefabricate din Beton din Romania – a organizat, joi, 4 octombrie 2018, a doua editie a Conferintei internationale SOLUTII PREFABRICATE DIN BETON

Share

Conferinta a avut loc la Grand Hotel Italia din Cluj-Napoca si a reunit peste 180 participanti din randul proiectantilor de structuri, arhitectilor, antreprenorilor generali, dezvoltatorilor imobiliari si producatorilor de prefabricate din beton, cadrelor universitare si studentilor la facultati de profil, precum si furnizorilor de echipamente si materiale pentru industria constructiilor.

A continuat si in acest an seria discutiilor pe tema solutiilor prefabricate din beton. Vorbitori din Romania si din strainatate au abordat diverse teme actuale sau proiectii catre viitor, menite sa inspire participantii: solutii inovatoare prefabricate din beton pentru infrastructura rutiera, proiecte logistice si comerciale, proiecte socio-culturale, proiecte rezidentiale; o paralela beton monolit – beton prefabricat, avantaje, provocari; comportarea la cutremur a cladirilor cu structuri prefabricate din beton – in Romania si in alte zone seismice; evolutia legislatiei in domeniu; perspective economice ale pietei de constructii; betonul prefabricat este uimitor – de la structuri clasice la betonul-dantela, de la betonul obisnuit la cel deinalta performanta etc.

„Si anul trecut si in acest an initiativa organizarii acestei conferinte a fost intampinata cu mult entuziasm de partenerii din industria constructiilor. Dorim ca acest eveniment sa devina, an de an, unul dintre reperele importante pentru partenerii din domeniu. La ambele editii ale conferintei au raspuns prompt atat vorbitorii din Romania si strainatate, cat si participantii (producatori, proiectanti, antreprenori generali, beneficiari, profesori universitari si studenti, furnizori de echipamente si materii prime etc), care au marturisit ca asteptau de mult o astfel de conferinta. Am remarcat si in acest an un interes deosebit pentru prefabricate din beton in randul tinerilor ingineri, care confirma astfel perspectivele foarte largi pe care noi le anticipam in evolutia prefabricatelor din beton in Romania” declara domnul Gabriel Colobatiu, presedintele Prefbeton.

A doua editie a Conferintei internationale „Solutii prefabricate din beton” a fost organizata cu sustinerea partenerilor First Technology, Peikko, Jordahl & Pfeifer Romania, Terwa Construction Systems, MC Bauchemie Romania, StruSoft, BASF Romania, Siderom Steel, Sika Romania, Ideastaticasi MaxFrank.

Prefbeton a fost infiintata in anul 2016 cu scopul de a promova produsele prefabricate din beton, de a reprezenta, sustine si apara interesele tehnice, economice si juridice referitoare la comertul si industria produselor din beton prefabricat, de a dezvolta si incuraja cooperarea in domeniul stiintific, tehnic si de standardizare, de a stimula contactele intre specialistii din tara si din strainatate.

Membrii Organizatiei Patronale a Producatorilor de Prefabricate din Beton din Romania – PREFBETON – sunt principalii producatori de prefabricate din beton din Romania, enumerati in ordine alfabetica: ASA Cons, Bauelemente, Con-A, Incontro Prefabbricati, Prefab Calarasi, Somaco Grup Prefabricate si SW Umwettechnik. Membrii asociati Prefbeton sunt: MC Bauchemie, Peikko, Jordahl & Pfeifer Romania si Siderom Steel. 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 153 – noiembrie 2018, pag. 20

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2018/11/01/prefbeton-organizatia-patronala-a-producatorilor-de-prefabricate-din-beton-din-romania-a-organizat-joi-4-octombrie-2018-a-doua-editie-a-conferintei-internationale-solutii-prefabricate-din-beto/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.