«

»

URSA Romania – bilant pozitiv in 2018

Share

Anul 2018 a fost un an al repozitionarii si al investitiilor in viitor. Pentru Europa aceasta inseamna sustenabilitate. De aceea au fost lansate, in ultima perioada, programe de reconditionare si construire a cladirilor dezvoltate pe prin­cipii de sustenabilitate energetica. Targetul este imbu­na­tatirea eficientei energetice a cladirilor, cu impact pozitiv asupra protectiei mediului inconjurator.

URSA Romania, prin programele si produsele lansate in 2018, dovedeste ca investeste in reducerea, cu 20% pana in 2020, a emisiilor de gaze cu efect de sera.

De aceea, in 2018 URSA a lansat o campanie cu sloganul „URSA Goes Green”. Produsele comercializate de URSA sustin programul acesta demarat in ianuarie 2018. In ultimii ani URSA a initiat o platforma de cercetare care dezvolta, pentru piata europeana, termoizolatii inovatoare cu impact pozitiv asupra protectiei mediului.

Produsele URSA inglobeaza in ele cercetare si inovatie. Incepand cu 2017 vata minerala produsa de URSA beneficiaza de tehnologia BiOnic. Sunt produse performante care imbunatatesc eficienta energetica a cladirilor si contribuie la reducerea poluarii mediului. Inves­titia in producerea unor materiale prietenoase cu mediul, ecologice, inseamna si folosirea lor la izolarea termica a locuintelor. Campania URSA Goes Greenpromoveaza utilizarea la izolarea cladirilor a unor materiale cu „amprenta verde”; de fapt, unele dintre cele mai performante izolatii de pe piata.

Ianuarie 2018 a fost momentul in care s-a decis comunicarea publica a cotei de reducere a emisiilor de CO2, obtinuta prin produsele URSA nou vandute. Pe site-ul URSA puteti gasi aceasta informatie care se modifica live. Pana la inceputul lunii noiembrie s-au economisit, prin folosirea materialelor inovatoare de la URSA, aproximativ 120.000 tone de CO2. Tot anul acesta au fost refacute toate ambalajele produselor URSA. Investitia a fost considerabila. Produsele performante de la URSA sunt livrate in ambalaje verzi, in timp ce produsele economice sunt prezentate in ambalaje pe fond alb.” ne-a precizat Sorin Pana, director comercial URSA Romania.

Pe 28 iunie, a fost pusa in functiune oficial prima linie de productie URSA de producere vata minerala fulgi alba, la fabrica din Pla de Santa María, Tarragona – Spania. Constructia si mon­­tajul noii linii de productie au durat 13 luni. Acest eve­niment marcheaza inceputul unei noi etape in dezvol­tarea companiei.

URSA devine, astfel, una dintre primele companii din Europa care investeste in inovatie si dezvoltarea de produse. Vata minerala alba fulgi este un produs pentru izolatie care poate fi folosit in toate tipurile de aplicatii: la izolarea constructiilor noi dar si la renovarea cladirilor vechi. Toate produsele din aceasta categorie sunt performante termic si acustic. In plus, asigura un montaj rapid, avand proprietatea de a putea fi montate in orice spatii.

 

Vata minerala alba sub forma de fulgi, URSA ReFloc cu tehnologie PUREONE, este un produs care se aplica prin pulverizare. Daca montajul este executat corect, vata mi­nerala alba fulgi are performanta termica si acustica ridicata garantate pe intreaga durata de viata a constructiei. Destinata celor mai exigenti clienti, URSA ReFloc cu tehnologie PUREONE este una dintre cele mai eficiente izolatii. URSA ReFloc cu tehnologie PUREONE pastreaza, totodata, caracteristicile de baza ale tuturor produselor URSA: incombustibilitatea, excelenta izolare termica, simplitatea si usurinta la montaj. Vata minerala alba fulgi ofera o izolare termica exceptionala, confort acustic si protectie la foc in cladirile noi si in cele reabilitate. Vata minerala alba fulgi reprezinta o solutie de izolare simpla, sigura, economica si durabila. Casa izolata cu acest produs beneficiaza, in timpul iernii, de un aer cald, in timpul verii de un aer proaspat iar tot anul de un aer sanatos.” a declarat Sorin Pana – director comercial al URSA Romania.

 

Despre URSA 

URSA este o companie producatoare de materiale izolatoare termic si acustic, cu o politica de dezvoltare orientata spre eficienta energetica si dezvoltare durabila in constructii. Astazi, URSA este unul dintre cei mai mari producatori de vata minerala si polistiren extrudat (XPS) din Europa, doua materiale izolatoare complementare, ce contribuie la izolarea termica si acustica a cladirilor. URSA are o experienta de peste 60 de ani in domeniu. Cu peste 1.800 de angajati in 13 unitati de productie si 40 de filiale locale, URSA este prezenta in Europa, Orientul Mijlociu si Africa de Nord si inre­gistreaza o cifra de afaceri de peste 450 de milioane de euro anual.

URSA GLASSWOOL si URSA TERRA sunt produse in fabricile din Spania, Franta, Belgia, Germania, Slovenia, Polonia si Rusia. Izolatiile din polistiren extrudat URSA XPS sunt produse in fabricile din Germania, Franta, Spania, Italia si Rusia.

Incepand cu luna august 2017, URSA a devenit parte din grupul Xella, functionand ca o unitate de business independenta.

In Romania, URSA este prezenta cu produsele sale de 20 de ani, comercializand doua branduri de vata minerala URSA Glasswool si vata minerala URSA Terra, fabricate in Slovenia. In ultimii ani, livrarile de produse URSA au cunoscut o crestere organica, compania locala URSA Romania ajungand sa detina o cota de piata de circa 40% pe segmentul de vata minerala de sticla.

Contact:
URSA Romania SRL
Bd. Ficusului nr. 14 A, 013974 Bucuresti
Telefon: 0040 21 269 0663
Fax: 0040 21 269 0664
E: assistance.romania@ursa.com

Asistenta Vanzari
Telefon: 021 269 06 63
E: assistance.romania@ursa.com
Web: www.ursa.ro

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 154 – decembrie 2018, pag. 12

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2018/12/01/ursa-romania-bilant-pozitiv-in-2018/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.