«

»

ALUPROF: The Link – prototipul biroului viitorului

Share

Lucrarile la noua cladire de locuinte si birouri „The Link” din Antwerp inainteaza in ritm dinamic. Cladirea va fi dotata cu propria aplicatie mobila Office, care va permite administrarea tuturor serviciilor disponibile, de ex. comandarea meselor sau inchirierea unei biciclete – direct de pe smartphone. Insa, inovatii sunt mai multe, deoarece complexul, creat in conformitate cu cele mai inalte standarde de confort si eficienta energetica, utilizeaza si produsele fabricantului polonez de sisteme arhitecturale – compania ALUPROF.

„The Link” este amplasat in apropierea garii Berchem, in cartierul aglomerat Zurenborg, la doar cativa pasi de intersectia drumurilor principale E17, E19 si E313, in apropierea aeroportului din Deurne. In cazul acestei cladiri, dezvoltatorul, firma Ghelamco, mizeaza clar pe disponibilitate. Grupul ALUPROF a fost distins si cu un premiu pentru activitatea sa in cadrul acestui proiect.

Utilizatorii cladirii vor putea folosi o parcare ce dispune de peste 500 de locuri, parcare unde vor fi instalate cel putin 16 statii de incarcare pentru autovehicule electrice. Biciclistii vor avea si ei la dispozitie nu numai piste pentru biciclete, dar si dulapuri si dusuri.

„The Link” va avea o aplicatie inovatoare pentru smartphone, care va permite, printre altele, efectuarea unei programari la spalatoria auto, rezervarea unei sali de conferinte sau a unui loc de parcare pentru un client, apoi, solutia MeetDistrict va spori si mai mult numarul de servicii oferite persoanelor care lucreaza aici. In plus, datorita numeroaselor intrari, cladirea poate fi configurata in diverse moduri.

Certificatul BREEAM acordat cladirii, la nivelul „excelent”, garanteaza persoanelor care lucreaza in cladirea „The Link” o imbunatatire semnificativa a randamentului, concentrarii, capacitatii de gandire, oferind, de asemenea, si beneficii pentru sanatate. Starea de bine este asigurata de imbinarea perfecta a izolatiei fonice si termice reconfortante, cu lumina naturala din belsug, rezultat al structurii rafinate si proiectului inspirat. Aspecte importante care au contribuit la acordarea certificatului au fost si ochiurile de apa si oaza de verdeata. Prezenta spatiului verde are un impact pozitiv asupra utilizatorilor cladirii, in special din prisma relaxarii.

Complexul „The Link” a fost proiectat in colaborare cu Biroul de arhitectura Jaspers-Eyers. Suprafata totala a proiectului se ridica la 26.000 m2, iar consumul de energie este practic zero (NZEB). Consumul redus de energie reprezinta o prioritate pentru grupul Ghelamco, cel care este deosebit de activ nu numai in Belgia, ci si in Europa de Est.

Sistemele de ferestre, usi si fatadele pentru cladire au fost furnizate de compania ALUPROF. Cu gandul la economisirea energiei, in proiect au fost folosite: sistemul de usi liftant-glisante MB-77HS, sistemul de ferestre si usi MB-70HI si sistemele de fatade MB-SR50N HI + si MB-SR50N EFEKT.

Sistemul de usi liftant-glisante MB-77HS este foarte popular datorita gamei largi de garnituri, a inserturilor izolatoare, care garanteaza izolarea perfecta termica si fonica, precum si protectia anti-efractie. Forma speciala a profilelor asigura un grad ridicat de etanseitate la apa si aer a usilor. Un avantaj suplimentar este si faptul ca usile nu ocupa spatiu dupa deschidere, iar datorita gamei largi de culori, pot fi adaptate complet nevoilor clientului.

In proiect a fost folosit si sistemul de ferestre si usi ALUPROF MB-70HI cu izolare termica. Acest sistem asigura o mult mai buna izolare termica decat sistemele de baza. Spre exemplu, coeficientul de izolare al sistemului MB-70HI Uf = 1,0 W/m2K.

Pentru aceasta investitie a fost ales si sistemul de fatade MB-SR50N HI+ cu certificat Passive House Institute Darmstadt. Liniile inguste ale diviziunii oferite de sistem garanteaza durabilitatea si rezistenta, iar marginile ascutite ale montantilor si traverselor fatadelor confera cladirii „The Link” o expresivitate deosebita. In plus, a fost utilizata o izolatie PE, cu parametri perfecti de izolare termica 0,7 W/m2K.

Un alt sistem de fatade folosit pentru „The Link” a fost sistemul MB-SR50N EFEKT al firmei ALUPROF – perfect pentru crearea peretilor de protectie. Sistemul confera cladirii un aspect de „liniar cu sticla”, cu linii orizontale si verticale vizibile doar intr-o masura foarte redusa. Spatiile au fost umplute cu un silicon special, care asigura o densitate ridicata si sporesc gradul de izolare termica a cladirii. Siliconul este disponibil in diverse culori.

Datorita solutiilor flexibile ale companiei ALUPROF, cladirea „The Link” reprezinta nu numai un complex de birouri foarte atractiv din exterior, ci si foarte expresiv din interior. Practic, cladirea reprezinta un adevarat birou al viitorului. 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 155 – ianuarie-februarie 2019, pag. 22

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2019/02/01/aluprof-the-link-prototipul-biroului-viitorului-2/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.