«

»

Grupul KÉSZ – cunostinte si valori

Share

Datorita portofoliului vast de servicii si resurselor proprii, societatea KÉSZ poate sa raspunda, in mod complex, la exigentele ridicate ale industriei constructiilor. De la proiectare pana la executie, de la montaj de instalatii si tehnologii pana la dezvoltari imobiliare, KÉSZ rezolva sarcini formulate de beneficiari, in prezent si viitor, in intreaga tara, dar nu numai.

Grupul KÉSZ pune un accent deosebit pe aplicarea tehnologiilor de ultima ora si pe inovare. Echipa tanara, dinamica este dedicata sa insuseasca, sa dezvolte, sa impartaseasca si sa aplice cunostintele acumulate in grupul KÉSZ in decursul celor 37 de ani de activitate de succes.

Primul, si probabil cel mai important pas in orice investitie il reprezinta proiectarea. Oferim proiectarea in sistem BIM (Building Information Modeling), ceea ce reprezinta un mod de lucru inteligent, bazat pe modelul 3D, care ofera specialistilor din domeniul arhitecturii, ingineriei si constructiilor instrumentele si posibilitatile necesare pentru planificarea, proiectarea, construirea si operarea eficienta si transparenta a cladirilor. Cu ajutorul unor proiecte detaliate, bine gandite tehnologic, se poate ajunge la o eficienta ridicata in executie. Din cauza lipsei acute de forta de munca si a termenelor din ce in ce mai stranse, eficienta in executie a constructiilor este mai importanta ca oricand.

Ne putem mandri ca societatea KÉSZ a fost partenerul firmei DOKA in implementarea, in premiera, a sistemului Concremote in Romania. Serviciul inovator Concremote este deja un partener de neocolit pe multe santiere. Tehnologia face posibila monitorizarea in timp real a evolutiei rezistentei betonului si a dezvoltarii excesului de caldura din hidratare, in diferite faze ale executiei. Astfel, in functie de rezistenta betonului se pot determina termenele pentru decofrare, perioadele pentru tratamentele ulterioare sau cel mai potrivit moment pentru pretensionarea prin post-intindere.

Masurarea dezvoltarii/generarii caldurii este importanta pentru urmarirea solicitarilor si a comportarii structurilor pe baza variatiilor de temperatura. Prin aceasta pot fi evitate fisurarea excesiva si degradarea ulterioara a caracteristicilor structurii. Pe baza rezultatelor obtinute in urma masurarii rezistentei betonului, pot fi luate masurile adecvate, procesele de constructie pot fi accelerate, iar costurile pot fi reduse.

Pe langa aparatul Concremote, Doka ofera versiunea imbunatatita Concremote plug.IN. Montat direct in sistemul de cofrare a placilor Concremote plug.IN determina data exacta a decofrarii.

Companiei KÉSZ Romania i s-a incredintat realizarea, probabil, a celor mai moderne cladiri de birouri din Cluj. Arhitectura contemporana are o clara tendinta de individualizare a suprafetelor. Este din ce in ce mai des folosit betonul aparent, ceea ce necesita solutii unitare pentru tehnologia betonului, pentru tehnica de cofrare, turnare si compactare.

Societatea noastra a executat mai multe proiecte importante utilizand, cu profesionalism, betonul aparent:

  • Culoarele de imbarcare B aleTerminalului 2 la Aeroportului International Liszt Ferenc din Budapesta;
  • Centrul de vizitatori al Parlamentului din Budapesta;
  • Cladirea centrala a sediului Universitatii Corvinus din Budapesta.

Avem parteneriate strategice, profesionale, cu cei mai renumiti experti in aplicarea betoanelor aparente. Cunostintele si experienta acumulate in aceste tehnologii complexe ne fac increzatori in fortele proprii cu care abordam cele mai exigente proiecte.

O alta tendinta a cladirilor contemporane o reprezinta structurile temperate. Tehnica moderna se adapteaza rapid la arhitectura moderna, influentele climaterice, folosirea proiectarii computerizate (BIM) si nevoii de confort din ce in ce mai ridicat.

Temperarea miezului cladirilor – a structurii de beton – constituie un sistem modern de racire si incalzire, care indeplineste toate cerintele din zilele noastre. Avantajele acestei tehnologii sunt: costuri mai reduse, comfort ridicat si eficienta maxima, racire lenta, fara crearea de curenti de aer, schimb redus de aer la folosirea impreuna cu instalatii de ventilatie/climatizare, dimensionare redusa a instalatiei de racire prin activarea structurilor de stocare/inmagazinare, economie de energie.

Utilizarea inertiei termice a caldurii face posibila echilibrarea varfurilor de incalzire si de racire; cu alte cuvinte, o temperatura interioara echilibrata si placuta. La cladirile multietajate, cu proiecte optimizate societatea KÉSZ foloseste plansee pretensionate prin post-intindere, prin care se pot obtine grosimi mai reduse, economie de materiale, precum si un control mai bun al deformatiilor si fisurilor. In vederea protejarii toroanelor de precomprimare se interzice carotarea / gaurirea ulterioara a planseelor. In acest scop se executa cofraje pentru toate golurile de instalatii prevazute inca din faza de proiectare, ceea ce necesita si justifica proiectarea prin tehnici avansate BIM.

Formulam, ca obiectiv pe anul 2019, sa obtinem rezultate calitative prin demersuri echilibrate si eficiente, bazate pe organizare si structura, reevaluand si prioritizand consistent si constant obiectivele, comunicand astfel incat sa facem fata situatiilor de criza, prin colaborare, prin forte unite, prin incredere.

KESZ ROMANIA
400495 – Cluj-Napoca
Calea Turzii 178K, Et. 2
Tel.: +40 364 08 01 36
Fax: +40 264 44 32 69
Mobil: +40 733 77 00 22
Email: kesz@kesz.ro
Web: www.kesz.ro

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 155 – ianuarie-februarie 2019, pag. 16

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2019/02/01/grupul-kesz-cunostinte-si-valori/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.