«

»

SAINT-GOBAIN RIGIPS: GLASROC® F RIDURIT pentru sisteme rezistente la foc pana la 4 ore

Share

Pe langa rezistenta şi stabilitate, securitatea la incendiu reprezinta una dintre cerintele fundamentale ale Legii 10/1995 privind calitatea in constructii. Pentru a veni in sprijinul ducerii la indeplinire a acestei cerinte obligatorii, Saint-Gobain Rigips Romania pune la dispozitia clientilor sai o gama variata de produse incombustibile pentru pereti şi tavane, precum şi sisteme capabile sa reziste la actiunea focului pana la 4 ore.
Placile speciale din ipsos armat cu fibre de sticla Glasroc® F Ridurit (SR EN 15283 + A1/ 2009), (placi fara fete din carton), sunt incombustibile (clasa de reactie la foc A1), cu muchie dreapta, fiind recomandate pentru compartimentari care trebuie sa reziste la actiunea focului pana la 4 ore, ca de exemplu incaperi situate in cladiri civile sau industriale.
Glasroc® F Ridurit se utilizeaza, de asemenea, la placari pentru protectia structurilor metalice la foc, a ghenelor, a puturilor de lift, a canalelor de ventilatie şi de evacuare a gazelor fierbinti. Canalele de cabluri pot fi protejate la foc in vederea evitarii incalzirii cablurilor şi cresterii rezistentei conductoare, accesul in spatiul protejat putand fi asigurat printr-o usita de revizie rezistenta la foc.
In plus, se pot construi plafoane false rezistente la foc, mai ales in cazul unor hale industriale executate cu structura metalica.
Pentru aplicatii pe trasee curbe – pereti, plafoane arcuite, bolti cilindrice, cupole sferice, arcade, scafe, se recomanda placile Glasroc® F Riflex (grosime 6 mm, 10 mm) – placi flexibile, de culoare alba, din ipsos armat cu fibra de sticla, incombustibile (clasa de reactie la foc A1).
Saint-Gobain Rigips Romania este recunoscuta ca furnizor de sisteme complete si nu doar de simple produse, pentru ca acestea pot raspunde diverselor solicitari la care este supusa constructia (foc, izolare termica, confort acustic, igiena, seism, dimensiune estetica etc.). Altfel spus, performanta ce trebuie atinsa este data de sistem in intregul sau si nu (doar) de produsele care intra in componenta lui.
Materialele produse şi comercializate de Saint-Gobain Rigips Romania sunt destinate tuturor tipurilor de spatii: cladiri rezidentiale, cladiri comerciale, spatii de birouri, spitale, institutii de invatamant, spatii industriale, teatre, mall-uri etc.

Informatii suplimentare gasiti pe www.rigips.ro

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 155 – ianuarie-februarie 2019, pag. 26

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2019/02/01/saint-gobain-rigips-glasroc-f-ridurit-pentru-sisteme-rezistente-la-foc-pana-la-4-ore/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.