Investitor: SC UPSCALE DEVELOPMENT SRL
Dezvoltator: SC FORTE PARTNERS SRL
Antreprenor General: SC BOG’ART SRL
Proiectant Arhitectura: SC BOG’ART SRL
Cladirea de birouri Bridge Tower Office are un regim de inaltime 2S+P+10E+E tehnic, cu suprafata desfasurata supraterana de 35.928 mp iar subterana de 14.248 mp.
Cladirea are regim de inaltime de max. 52 m, avand o inaltime de 43 m la cota de calcare a ultimului nivel. Astfel, aceasta se incadreaza in categoria cladirilor „inalte”.
Solutia structurala este cu fundare tip radier general de 100 cm, cu ingrosari la 150 cm pe tot perimetrul constructiei. Elementele verticale sunt tip nuclee iar peretii aferenti subsolului S2 si subsolului S1, cat si peretii perimetrali sunt din beton monolit.
The Bridge Tower Office este cea mai inalta cladire din Bucuresti cu stalpii si grinzile executati din elemente prefabricate. Dalele din suprastructura sunt fasii cu goluri cu suprabetonare, iar planseul de peste subsol, pe zona de amprenta a suprastructurii, sunt tip predala.
Inaltimea libera de nivel curent este 3,70 m, iar cea utila de 2,80 m. Parterul are inaltimea utila de aproximativ 10 m iar fiecare subsol de 2,15 m.
Cladirea este prevazuta cu adapost de aparare civila, in conditiile legii 37/2006, respectiv HG 560/2005 pentru aprobarea categoriilor de constructii la care este obligatorie executia adaposturilor de protectie civila, precum si a celor la care se amenajeaza drept puncte de comanda.
La subsolul 2 s-a prevazut un adapost de protectie civila, conform „Normelor tehnice privind proiectarea si executarea adaposturilor de protectie civila in subsolul constructiilor noi”.
Capacitatea de adapostire in constructiile noi a fost stabilita, conform art. 8 alin. d), astfel:
- 1 mp suprafata utila pentru fiecare persoana adapostita;
- Numarul de persoane se determina considerand 2/3 din personalul administrativ.
Numarul total al angajatilor cladirii care face obiectul documentatiei este de 370 persoane.
Pentru acest obiectiv, capacitatea de adapostire calculata conform celor de mai sus este de 247 persoane.
Suprafata totala a spatiilor care vor fi folosite ca adapost de aparare civila stabilita prin proiect este de 247 mp.
Functiunea principala a cladirii este de spatii de birouri, avand si spatii comerciale si de alimentatie publica la parter. Fiecare etaj poate fi accesat prin trei scari de circulatie publica si evacuare si prin cele opt lifturi publice de mare capacitate.
Spatiul de birouri are suprafata inchiriabila pe fiecare etaj curent de aproximativ 2.841 mp, accesibil din lobby-liftul de etaj curent. De asemenea, spatiul comun al fiecarui etaj cuprinde si cate doua grupuri sanitare pentru femei, doua pentru barbati, dar si doua grupuri sanitare rezervate persoanelor cu dizabilitati.
Accesul principal se face dinspre Soseaua Orhideelor, prin filtrul de control acces de lobby principal, prin turnichetii aferenti. Accesul auto se face tot din Soseaua Orhideelor, iar iesirea se face prin Str. Serg. Constantin Ghercu. Prin rampa principala de acces pot intra si biciclistii care au un parcaj rezervat la primul nivel subteran, impreuna cu o zona de vestiare si dusuri special amenajata.
Parterul se remarca printr-o serie de elemente decorative si de constructie deosebite: o pasarela din sticla rezistenta la foc, sustinuta printr-o confectie metalica cu grinzi si tiranti, un placaj vertical cu o inaltime de aproximativ 10 m din travertin rosu importat din Iran, placaj de sticla Matelac cu aceeasi inaltime si fasii din inox pe zona de lobby-lift.
Cladirea asigura un total de 420 locuri de parcare, impartite in aproximativ cate 200 locuri pentru fiecare dintre subsolurile 1 si 2 si 40 de locuri de parcare exterioare. Subsolurile adapostesc majoritatea spatiilor tehnice ale cladirii, cum ar fi postul trafo, camera TEG, camera generatorului, rezervoarele de apa potabila, menajera si pentru incendiu, statia de pompe pentru incendiu etc. Pe terasa cladirii se afla centrala termica si centrala de apa racita.
Cladirea a obtinut LEED Platinum, cu cel mai mare punctaj din Romania pentru o cladire de birouri si a folosit ultimul tip de sistem de iluminat tip LED de la Philips.
INCHIDERI EXTERIOARE
Pereti – placaj din aluminiu termosistem;
Fatade – pereti cortina (geam termoizolat dublu si tamplarie din aluminiu cu rupere de punte termica), elemente decorative tip riflaj orizontal, casete placaj din aluminiu tip BOND, profile ornament accent pe fatada, in sistem Schuco;
Pardoseli – pavaj din pavele inierbate, dale din piatra naturala, dale din beton prefabricate, zone inierbate, beton asfaltic;
Plafoane – placaje intrados din aluminiu (zona rampa auto, plafon casetat metalic rezistent la coroziune si UV – pentru exterior (intrados intrare principala, intrados curte interioara).
FINISAJELE INTERIOARE
Pardoseli – gresie ceramica portelanata, piatra naturala (granit), mocheta, rasina epoxidica, PVC, PVC antistatic, gratar metalic, sticla;
Pereti – vopsitorie pe gips-carton / pe glet de ipsos, vopsitorie pe beton aparent, vopsitorie pe zidarie, placaje piatra naturala (travertin), ceramica, placaje HPL, sticla;
Tavane – vopsitorie pe gipscarton / pe glet de ipsos, vopsitorie pe beton aparent, vopsitorie pe zidarie, placaje piatra naturala (marmura), ceramica, placaje HPL, sticla.
INVELITORI
Terasa necirculabila peste planseu din fasii cu goluri si grinzi prefabricate, termoizolatie din polistiren expandat + beton de panta, hidroizolatie membrana PVC pentru trasee mentenanta, membrana rezistenta UV alba ca strat final.
…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 155 – ianuarie-februarie 2019, pag. 42
Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Lasă un răspuns