«

»

ROMFRACHT: Fibrele pentru betoane de la Romfracht – din ce in ce mai cunoscute si apreciate

Share

Prezenti in mod constant, in ultimii ani, la marile targuri de profil din Europa si nu numai, echipa Romfracht si-a intarit relatiile de colaborare cu numeroase companii de top din industria betoanelor.

La BAU München 2019, ultimul targ la care am participat, am observat o crestere importanta a interesului vizitatorilor fata de astfel de materiale inovatoare pentru constructii. Ne-a bucurat sa vedem si tineri studenti la astfel de targuri, si ne-a mirat sa aflam ca in tari precum Croatia, studiul fibrelor este inclus in curicula facultatilor de constructii.

A fost o buna oportunitate de a le explica, cu lux de amanunte, vizitatorilor, cum se comporta betonul ranforsat cu fibre si beneficiile pe care le aduce aceasta solutie. Si nu in ultimul rand, a fost o buna oportunitate de a ne revedea partenerii actuali. 

Interesul vine atat din noutatea produselor, cat si, mai ales, din performantele lor in armarea dispersa a betoanelor. Este lesne de inteles ca un bun raport pret/performanta = succes. O formula care la noi a dat roade, bazandu-ne pe investitiile facute permanent in cercetare si in studierea comportamentului  fibrelor pentru armarea betoanelor.

Fibrele din polipropilena reprezinta un salt in tehnologia de armare dispersa a betoanelor.

Fibrele RoFero se pliaza perfect pe piata pardoselilor, in intreaga lume. Un argument pentru rezultatele excelente obtinute de acest tip de fibre, conform EN 14889/2, este reprezentat de rezultatele obtinute in testele de laborator, respectiv cu un dozaj de doar 2,5 kg/m3 beton, pentru care se indeplinesc, deja, conditiile fR1CMOD = 0,5 mm > 1,5 (N/mm2) si fR4CMOD = 3,5 mm > 1 (N/mm2).

Cititorii avizati pot remarca foarte usor avantajele conferite de armarea cu o cantitate atat de mica de fibre.

In aceste conditii, criteriile de performanta ale armarii disperse cu acest tip de fibre sunt net superioare tuturor fibrelor din polipropilena cunoscute pana acum.

Alegerea acestei solutii pentru armare asigura si optimizarea design-ului pardoselilor: se micsoreaza greutatea portanta, se mareste distanta intre rosturile de dilatare (in anumite circumstante se poate renunta cu totul la rosturi – Jointlessfloor), se reduce uzura discurilor diamantate, ca sa nu mai vorbim despre cresterea rezistentei in timp, mai ales in zonele predispuse la uzura, precum marginile pardoselii.

Precizam ca noi venim in ajutorul clientilor nostri atat cu calculatia de dozaj, cat si cu optimizarea din stadiul de proiect a tuturor tipurilor de pardoseli, in functie de specificul fiecarui proiect. Sa nu neglijam faptul ca, desi turnarea unei pardoseli pare o operatie simpla la prima vedere, in realitate fiecare pardoseala are specificul ei, iar dozajul se modifica in functie de parametrii ceruti in exploatare de beneficiar.

Aprecierea de care se bucura, din partea beneficiarilor, fibrele RoFero reprezinta pentru noi rezultatul eforturilor pe care intregul nostru colectiv de specialisti l-a intreprins in ultimii ani, pentru imbunatatirea calitatii produselor dar si rezultatul preocuparilor permanente pentru a se asigura un raport pret/calitate care sa-i multumeasca pe beneficiarii nostri.

Iar faptul ca produsele noastre sunt apreciate nu numai in tara ci si pe alte meridiane ne bucura foarte mult. Este o provocare sa onorezi comenzi din locatii „exotice”, precum Orientul Mijlociu, Africa, insulele Maldive sau Emiratele Arabe, dar cu ajutorul colegilor nostri de la divizia Expeditii Internationale din cadrul grupului Romfracht, acest lucru devine usor de atins.

Pentru suport tehnic

contactati-ne la tel.: 0040.31.403.08.92 sau la email: tehnic@romfracht.com 

www.fibre-polipropilena.ro

www.fibre-metalice.ro

www.hidroizolatiibeton.ro

Tel.: 021.256.12.08 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 156 – martie 2019, pag. 24

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2019/03/01/romfracht-fibrele-pentru-betoane-de-la-romfracht-din-ce-in-ce-mai-cunoscute-si-apreciate/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.