«

»

SELENA ROMANIA: Eficienta termica la montajul tamplariei pentru usi si ferestre. ULTRA FAST 70, noua generatie de spume PU rapide

Share

Grupul Selena, unul dintre liderii de piata din domeniul materialelor pentru constructii, si-a imbogatit, de curand, portofoliul cu un produs inovator de ultima generatie, din domeniul spumelor poliuretanice pentru montajul profesional al tamplariei termoizolante.

Pentru montajul rapid si de calitate al tamplariei, Selena a dezvoltat spuma de ultima generatie ULTRA FAST 70, o spuma cu randament mare, de 70 de litri, cu cea mai mare viteza de intarire de pe piata.

Ferestrele, ca element estetic si functional al unei fatade, constituie un aspect important atat in proiectarea unei constructii, cat si in montajul propriu zis. Eficienta energetica este o prioritate pentru constructiile noi si cladirile reabilitate, si aceasta se realizeaza prin folosirea unor produse si sisteme care asigura un coeficient termic cat mai bun. Pentru atingerea performantelor cerute de eficienta termica, materialele trebuie puse in opera corespunzator; altfel, intregul sistem poate fi compromis.

Principalele surse ale pierderilor de caldura sunt: acoperisul, sistemul de ventilatie, ferestrele si usile. In cazul celor din urma, pierderile de caldura se regasesc la imbinarea cadrului ferestrei cu peretele. Din cauza izolarii inadecvate a ferestrelor pot aparea pierderi de caldura de pana la 25%. Pentru reducerea pierderilor de caldura, este recomandata alegerea ferestrelor eficiente energetic (ferestrele cu un coeficient U ridicat). Iar acestea trebuie montate corect, folosind produse adecvate, cu o calitate sporita.

  • O fereastra bine protejata – previne aparitia condensului, formarea ciupercilor si a mucegaiului (principalele cauze ale alergiilor si bolilor).
  • O izolare termica de calitate superioara a ferestrelor – nu permite patrunderea aerului rece in locuinta.
  • Imbinarea etansa a ferestrei – reduce pierderile de aer cald din incapere si in final conduce la scaderea costurilor cu incalzirea.

Ce inseamna o montare etansa?

Montarea etansa a usilor si ferestrelor elimina pierderile de aer cald si previne formarea condensului. Acest lucru permite eliminarea completa a umezelii.

Cum se etanseaza corect?

Solutia ideala pentru o etansare corecta este fololsirea spumei PU impreuna cu benzile de etansare. Spuma PU este un izolator termic excelent, in timp ce benzile de etansare reduc transferul vaporilor.

Etansarea si izolarea imbinarii

Conform celor mai bune practici in constructii, etansarea corecta a imbinarii ferestrelor trebuie facuta conform regulii ”mai etans pe interior decat pe exterior”. Acest lucru se poate obtine cu ajutorul celor trei straturi: interior, mijlociu si exterior. Astfel, stratul exterior protejeaza izolatia dintre cadrul ferestrei si perete impotriva ploii, a vantului si frigului, elimina umezeala excesiva dar nu permite patrunderea umezelii din interior. Stratul mijlociu este realizat din spuma PU care are rolul de a asigura izolarea termica si fonica a imbinarii dintre cadrul ferestrei si perete. Stratul interior format din banda izolatoare pentru interior creeaza o bariera impotriva formarii vaporilor de apa in interiorul casei.

Montajul ferestrelor presupune, in general, patru etape: pregatirea golurilor de fereastra si a cadrelor propriu-zise, plasarea si fixarea ferestrelor pe pozitie, etansarea golurilor si finisajele ulterioare.

In termeni de etansare si eficienta, atat a izolatiei, cat si a costurilor, ULTRA FAST 70 este o solutie profesionala de montare a tamplariei si un produs excelent pentru sisteme de solutii. Principalele sale beneficii sunt: rapiditatea in intarire (10 minute timp de taiere, 90 de minute timp de intarire completa), excelente proprietati izolatoare datorita structurii spumei, precum si o post expandare redusa. Spuma are randament sporit de 70 l dintr-un tub de 870 ml. Eficienta materialului, dar si a investitiei, prin reducerea semnificativa a timpului de lucru, datorita unui timp de intarire totala de 90 de minute, recomanda ULTRA FAST 70 ca solutie profesionala in montajul tamplariei termoizolatoare. Dispunand de toate avantajele unei spume bicomponente, rapiditate si structura densa a spumei, ULTRA FAST 70 are beneficiile unei spume la tub, oferind utilizatorilor rapiditate in efectuarea lucrarilor, usurinta in montaj, eficienta crescuta a costurilor datorita randamentului crescut. Pe de alta parte, ULTRA FAST 70 asigura beneficiarilor lucrarilor o izolatie termica de calitate, prin eliminarea pierderilor de caldura sau a umezelii de pe ferestre si in final o economie prin reducerea consumului de energie cu incalzirea si conditionarea aerului.

Grupul Selena este unul dintre liderii de piata din domeniul materialelor pentru constructii, producand si distribuind o gama larga de produse destinate atat utilizatorilor profesionisti, cat si celor casnici. Grupul Selena se implica in toate stadiile dezvoltarii unui produs, pornind de la cercetare avansata, la productie, distributie, vanzare si marketing global. 

SELENA ROMANIA SRL
Str. Drumul Mare, Nr. 26-28,
Sat Olteni, Comuna Clinceni, jud. Ilfov 077060, Romania
tel.: +40 21 467 03 30
fax: +40 21 467 03 40
mail: office.romania@selena.com
web: www.tytan.ro 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 156 – martie 2019, pag. 46

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2019/03/01/selena-romania-eficienta-termica-la-montajul-tamplariei-pentru-usi-si-ferestre-ultra-fast-70-noua-generatie-de-spume-pu-rapide/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.