«

»

TEMAD: Super eroii constructiilor moderne – Adezivii SM POLYMERS

Share

Durabilitate, timp de întărire scurt, aderență pe orice material, rezistență la tracțiune, rezistență la forfecare – sunt cerințe minime pe care ar trebui să le îndeplinească un adeziv de construcții performant, într-o piață în care așteptările beneficiarilor cresc continuu.
Alegerea soluțiilor eficiente, chiar și pentru cele mai mici detalii, cu produse testate și sigure, încă din faza de proiectare, va avea un impact benefic atât pentru proiectul de amenajare/ construcție, cât și pentru beneficiari. Materialele auxiliare ale unei lucrări de construcții, cum ar fi adezivii, contribuie cu succes la obținerea unui rezultat durabil fără a pierde din vedere partea estetică.
Cu o expertiză de peste 80 de ani în domeniu, specialistul în adezivi – Bison, redefinește termenul de aderență prin cea mai nouă și versatilă gamă de adezivi și etanșeizanți POLY MAX, fără solvent.

Bison POLY MAX asigură uscare – întărire rapidă și rezistență finală foarte ridicată, pe orice suprafață. Spre deosebire de adezivii pe bază de dispersie acrilică sau rășini sintetice, Bison POLY MAX este pe bază de polimeri de tip SM (Silyl modificat) ce îmbină proprietățile siliconului și poliuretanului, dar nu posedă niciuna din caracteristicile negative ale acestora.

Beneficii majore ale adezivilor POLY MAX:
• Durată de viață crescută prin:
1. Rezistență la UV și intemperii
2. Rezistența la temperaturi între -40 și +1000C
3. Rezistență la apă (sărată) și mucegai
4. Elasticitate permanentă – garantată 25 de ani
• Confort crescut în aplicare – utilizare fiind inodor.
• Eficiență crescută datorată timpului de uscare scurt și a aplicării ușoare.

Multitudinea provocărilor din lucrările de construcții și amenajări a generat dezvoltarea unei game complete de adezivi cu particularități specifice. Astfel, cele 4 produse Bison Poly Max se disting prin: rezistența finală, aderența inițială, elasticitate, rezistența la tracțiune, timpul de peliculizare și timpul de uscare, culoare. Vezi diagrama alăturată.
Tehnologia express – întărire rapidă și rezistență finală extremă
Testele de laborator au demonstrat că Poly Max Express atinge, în doar 30 de minute de la aplicare, un coeficient de întărire maxim comparativ cu cel al unui adeziv clasic pe bază de polimeri, după 7 zile de la aplicare. Un beneficiu major al acestei caracteristici este durata mai mică a lucrărilor de construcții și amenajare care va reduce costurile întregului proiect.
Certificare TUV Rheinland
• spectru de adeziune
• durabilitatea
• rezistența la tracțiune
• rezistența la forfecare
• forța maximă: F-Max
• elasticitatea

Gama Bison Poly Max este soluția completă pentru orice aplicație din cele mai diverse domenii: combină puterea adezivilor de contrucții – montaj, elasticitatea și impermeabilitatea etanșeizanților siliconici și capacitatea de a fi vopsit a etanșeizanților acrilici.

Poly Max High Tack Express este produsul de top care datorită caracteristicilor: aderență inițială foarte mare, rezistență finală extremă, timp de peliculizare scurt, elasticitate ridicată permanentă, îl face potrivit pentru aplicații dificile precum: fixarea unor obiecte pe verticală, elementelor de tavan, a oglinzilor, a placărilor cu materiale grele. Cel mai bun din gamă.

Poly Max Crystal Express este opțiunea perfectă pentru lipiri invizibile, permanent elastice și durabile, în amenajările interioare și exterioare întrucât adezivul este 100% transparent. Este recomandat în aplicațiii de fixare a accesoriilor pe sticlă/ policarbonat/ plexiglas, a plintei, a ornamentelor de polistiren, a obiectelor decorative. Stabilitate și rezistență UV.

Poly Max Express este recomandat pentru aplicațiile care necesită rezistență la tracțiune mare și timp de peliculizare scurt, fiind ideal pentru fixarea panourilor, glafurilor, ramelor, obiectelor sanitare , a decorațiunilor sau a accesoriilor atât la interior cât și la exterior. Se poate aplica pe suprafețe umede, chiar și în imersie, fiind alegerea optimă și eficientă.

Poly Max Original este recomandat în aplicații de construcții sau amenajare, care nu necesită o rezistență la tracțiune foarte mare și un timp foarte scurt de întărire. Exemplu de aplicații: fixarea elementelor de mobilier, a treptelor, a accesoriilor și a altor obiecte decorative de dimensiuni reduse. Are o întărire progresivă, fiind cel mai convenabil din gamă privind raportul preț/calitate/cantitate.

Informații complete pe https://www.temad.ro/
Distribuitor exclusiv pentru România:
Temad Co SRL, Brașov
0268.506.108
E-mail: office@temad.ro
Web: www.temad.ro
Temad RomâniaDaca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2019/03/01/temad-super-eroii-constructiilor-moderne-adezivii-sm-polymers/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.