«

»

ALUPROF: Realizari ALUPROF in SUA

Share

New York este un oras al dezvoltarii continue, in care se realizeaza numeroase investitii noi. In locul cladirilor vechi apar mereu altele si constatam cu mandrie ca, intre cladirile nou aparute, sunt si cele la care s-au folosit sistemele din aluminiu ALUPROF.

 

Realizarile pe plan international sporesc renumele produselor ALUPROF, constituind o dovada ca, de multi ani, calitatea produselor acestei companii poloneze se afla la standarde mondiale. Experienta bogata a angajatilor si grija pentru cele mai mici detalii in productie au permis indeplinirea visului american de expansiune a companiei din Bielsko-Biała. Datorita acestui fapt, de la an la an, in portofoliul ALUPROF se adauga noi constructii peste ocean, constructii in care au fost utilizate sistemele sale de fatada. Printre ele, realizarea de prestigiu finalizata de curand – Sky View Parc din New York.

 

Orasul din aluminiu

 

Piata imensa de desfacere din SUA este favorabila grupului ALUPROF, care a deschis o subsidiara ALUPROF cu sediul la New York, impreuna cu partenerul sau american si si-a directionat, deja, actiunile spre cresterea permanenta a vanzarilor, concentrandu-se pe castigarea contractelor in cel mai mare conglomerat de pe coasta de est a Statelor Unite. – Este o piata uriasa si foarte prietenoasa. In insasi inima New Yorkului, unde traiesc aproape 8 milioane de locuitori, apar mai multe cladiri decat sunt construite in prezent in toata Polonia. Ne bucuram ca produsele noastre sunt folosite in aceste investitii si ne pregatim pentru noi mari provocari – declara Tomasz Grela, Presedintele Consiliului de Administratie al ALUPROF.

 

Recent edificat este corpul de cladire Brooklyn Navy Yard – structurile de fatada necesare pentru construirea sa au fost deja transportate in SUA. Urmatoarea va fi cladirea 19 East Houston – nu foarte mare, insa foarte interesanta din punct de vedere arhitectural, mai ales in sfera solutiilor de fatada. Insa cel mai recent motiv de mandrie ALUPROF si totodata perla portofoliului sau este realizarea de lux a complexului de 3 cladiri de apartamente Sky View Parc. Cladirea, finalizata nu demult, a aparut in baza proiectului atelierului canadian de arhitectura Architects Alliance din Toronto. – Fiecare din cele 3 cladiri are cate 17 etaje. Pentru aceasta cladire au fost elaborate doua tipuri de fatada din elemente MB-SE80 SG WW si MB-SE80 SG CW – explica Dariusz Ruśniok, Proiectant al Sectiunii Dezvoltare Fatade al companiei ALUPROF.

 

Cladire de apartamente individualizata

 

Solutia creata de ALUPROF a asigurat la Sky View Parc obtinerea unei expresii arhitectonice individuale, iar fatada proiectata corespunzator a avut un impact pozitiv asupra bilantului energetic al intregii cladiri si confortului utilizatorilor sai.

 

Sistemul din elemente de fatada MB-SE80 SG WW, din care sunt construite majoritatea ariilor vitrate din partea exterioara a cladirii, este potentat de efectul unei centuri unitare de sticla intre plafoanele cladirii, impartite de fante verticale cu latime de 22 mm. Profilele portante ale acestuia au o latime de 80 mm, iar sticla este lipita de acestea cu silicon structural in tehnologia SSG. Structura permite folosirea imbinarilor unghiulare, iar in cadrul elementelor deschise pot fi folosite atat ferestre oscilante, cat si usi cu sistemul MB-70HI Casement. O trasatura caracteristica a structurii este si nivelul ridicat de izolare acustica, corespunzand cerintelor OITC 34. Aceasta este o trasatura foarte importanta a sistemului, mai ales intr-un oras precum New York, care pulseaza de zgomot si vibratii provocate de traficul de pe strada. In aceste conditii este necesara folosirea unor solutii care sa compenseze impactul mediului asupra cladirii.

A doua structura elaborata pentru cladirea Sky View Parc este peretele MB-SE80 SG CW. Este o fatada din elemente datorita careia a fost posibila eliminarea aproape in intregime a schelelor in timpul constructiei. Din partea exterioara asigura un efect de panou unitar din sticla, impartit cu fante verticale cu latimea de 22 mm si fante orizontale cu latimea de 30 mm. Ideea segmentelor de fatada imbinate independent duce la aparitia unor rosturi de dilatare verticale si orizontale, care asigura functionarea corecta a structurii. Structura fabricata in sistemul MB-SE80 SG CW este caracterizata atat de parametri corespunzatori de etanseitate, un nivel ridicat de izolare termica si acustica, cat si rezistenta la miscari seismice.

 

In prezent, in portofoliul ALUPROF exista deja cateva proiecte realizate pe teritoriul SUA, in care au fost utilizate sistemele de fatada ale companiei. Numai in New York vorbim despre: hotelul LLC Marriott si 325 Lexington Avenue. Urmatoarele cladiri, la care vor fi folosite in curand sistemele ALUPROF, sunt cladirea 545 Broadway si cladirea turn de 72 de etaje 125 Greenwich.

 

Contact:
ALUPROF
Birou si Depozit:
A1 BUSINESS PARK
Sat Dragomiresti-Deal
Comuna Dragomiresti-Vale
Str. Maria – Laura nr. 13; Hala F4-5,
Cod postal: 077096
Jud. Ilfov, ROMANIA

Tel: +40 374 004 594
Email: aluminiu@aluprof.ro
www.aluprof.ro

 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 157 – aprilie 2019, pag. 52

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2019/04/01/aluprof-realizari-aluprof-in-sua/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.