«

»

LIEBHERR: HS 8040 – cea mai mica dintre componentele seriei Liebherr HS si cea mai mare din punctul de vedere al designului compact

Share

  • Disponibila acum cu echipare Tier 4 / Faza V, motorul Diesel fiind fabricat de catre Liebherr
  • Design general optimizat cu cabina noua
  • Raza de rotire de numai 3,5 m
  • Greutate de transport pana in 40 t

München (Germania) 28 ianuarie 2019 – Liebherr prezinta cea mai noua masina din seria de macarale „heavy duty cycle”, HS 8040. Cu o sarcina maxima de ridicare de 40 t, aceasta macara este cea mai mica din cunoscuta, deja, serie HS. Dar, cand discutam de designul compact, este cea mai reusita. O greutate de transport mai mica de 40 t o face alegerea perfecta pentru transferul frecvent intre santiere. Poate fi utilizata pentru toate operatiunile de manipulare cunoscute si, datorita cabinei noi, prezinta un design elegant.

Noua macara HS 8040 HD este disponibila in doua versiuni. Versiunea standard impresioneaza prin cea mai compacta raza de rotire in clasa ei de utilizare, 3,5 m. Astfel, macaraua poate profita la maximum de manevrabilitatea in spatii reduse, stramte si este foarte flexibila in aplicatii. Versiunea cu platforma superioara lunga are contragreutatea, deci si centrul de greutate, amplasata catre partea posterioara a utilajului. Acest lucru asigura imbunatatirea diagramei de sarcina si cresterea sarcinilor ce pot fi ridicate, ceea  ce prezinta un mare avantaj, in special atunci cand e folosita ca draglina.

Puterea motorului Diesel, troliile cu cadere libera si lungimea bratului zabrelit sunt combinate special astfel incat sa se imbine intr-un proiect general perfect. Accentul se pune, ca totdeauna, pe cerintele clientului. Miezul macaralei este motorul Diesel de 230 kw putere, fabricat de catre Liebherr, care indeplineste cerintele de limitare a poluarii impuse de NRMM, fiind clasificat EUR4/Faza V. Macaraua HS 8040 HD este echipata cu doua trolii cu cadere libera, cu 120 KN forta de tractiune in cablu fiecare si dispune de un brat care poate ajunge pana la 40 m lungime. Datorita optimizarii sistemului de transmisie, macaraua poate evolua mult mai eficient.

Seria de aplicatii in care macaralele HS pot fi utilizate este aproape nelimitata si include, printre altele, operatiuni cu graifar pentru pereti mulati, cupe de draglina sau dispozitive tip casing oscillator pentru foraj piloti. Mai mult, utilajul poate fi folosit ca macara pentru ridicarea diferitelor sarcini.

Noua macara Liebherr tip duty cycle HS 8040 HD impresioneaza mai ales prin design-ul ei compact.

Datorita greutatii de transport mai mici de 40 t, incluzand aici si contragreutatea, masina poate fi transferata cu usurinta intre santiere. O structura profilata tip A, cu pozitia pentru transport spre fata, permite atat scurtarea lungimii de transport (a gabaritului), cat si simplificarea ridicarii si coborarii bratului, precum si amplasarea masinii pe pozitia de lucru. Mana curenta si caile de deplasare de pe platforma superioara, care permit accesul sigur catre toate locurile de efectuare a service-ului si mentenantei, nu necesita demontarea in timpul transportului. De aceea, macaraua HS 8040 din ultima generatie poate fi adusa rapid si usor in pozitia de lucru.

Masina este echipata cu un nou concept de cabina, care confera masinii HS 8040 HD o imagine eleganta si, mai presus de orice, cresterea confortului pentru operator in timpul lucrului. Aceasta se realizeaza printr-un sistem de aer conditionat modern cu un debit de aer imbunatatit, un camp de vedere optimizat si protectie ridicata la poluarea fonica, precum si un scaun ortopedic cu sistem de regalre a temperaturii incorporate. Alte dotari la indemana operatorului sunt un radiator optional pentru provizii precum si un port USB pentru incarcarea telefoanelor mobile.

Contact:
Liebherr Romania S.R.L.
Str. Horia Closca si Crisan, no. 61-63
Office building II, Etaj 3
75100 Otopeni, Jud. Ilfov
Romania

Telefon +40 372 163-721
Fax +40 372 163-798
E-Mail info.lro@liebherr.com
Web: www.liebherr.ro

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 157 – aprilie 2019, pag. 22

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2019/04/01/liebherr-hs-8040-cea-mai-mica-dintre-componentele-seriei-liebherr-hs-si-cea-mai-mare-din-punctul-de-vedere-al-designului-compact/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.