«

»

INCD URBAN-INCERC organizeaza cea de-a XV-a editie a Conferintei de Cercetare in Constructii, Economia Constructiilor, Arhitectura, Urbanism si Dezvoltare Teritoriala

Share

INCD URBAN-INCERC organizeaza cea de-a XV-a editie a Conferintei de Cercetare in Constructii, Economia Constructiilor, Arhitectura, Urbanism si Dezvoltare Teritoriala.

 

CONTRIBUTIA INCD URBAN-INCERC

LA DEZVOLTAREA DURABILA

A HABITATULUI UMAN EUROPEAN

Bucuresti

29 mai 2019

 

La mai mult de un deceniu de la reintegrarea sa in marea familie europeana, Romania preia in 2019 presedintia rotativa a Uniunii Europene.

Tot in 2019, cand se implinesc 70 de ani de la infiintarea primului institut national de cercetare in domeniul planificarii spatiale (astazi sucursala URBANPROIECT a INCD URBAN-INCERC), Institutul National de Cercetare – Dezvoltare in Constructii, Urbanism si Dezvoltare Teritoriala Durabila URBAN-INCERC

aniverseaza mai mult de un deceniu de existenta sub acest nume, iar revista „Urbanism. Arhitectura. Constructii”, expresie a viziunii INCD URBAN-INCERC asupra domeniului sau de cercetare, serbeaza un deceniu de aparitie neintrerupta. Toate aceste momente aniversare sunt, totodata, prilej de bilant si reflectie.

Aparitia noului institut in contextul integrarii euroatlantice a Romaniei a facut ca, inca de la infiintarea sa reunind trei entitati cu o veche traditie de cercetare, misiunea, viziunea si obiectivele sale sa capete o anvergura europeana in special si internationala in general, noul institut propunandu-si sa contribuie in mod substantial la dezvoltarea durabila europeana si internationala a obiectului sau de cercetare – habitatul uman.

Pornind de la aceste considerente, obiectivul conferintei este de a propune o reflectie asupra contributiei cercetarii romanesti din domeniul constructiilor, economiei constructiilor, arhitecturii, urbanismului si dezvoltarii teritoriale la consolidarea europeana a domeniului, cu accent pe contributia INCD URBAN-INCERC la acest proces.

Evenimentul va fi organizat, in data de 29 mai 2019, de Institutul National de Cercetare – Dezvoltare in Constructii, Urbanism si Dezvoltare Teritoriala Durabila URBAN-INCERC la sediul central din Bucuresti, Sos. Pantelimon nr. 266, sector 2. Mijloace de transport: tramvaiele 14, 36, 46 si 55 (statia B-dul Chisinau), autobuzele 101, 104, 243 si 335 (statia B-dul Chisinau), 253 (statia Morarilor).

Accesul la lucrarile conferintei este permis doar participantilor inscrisi, indiferent daca prezinta sau nu o lucrare. Inscrierea la eveniment este gratuita si se poate face exclusiv on-line la adresa de aici.

Detalii despre trimiterea comunicarilor, calendarul Conferintei si programul general gasiti aici.

Persoana de contact:

CSI/conf. dr. ecol., dr. geogr., habil. urb. Alexandru-Ionut PETRISOR

Email: conferences@incd.ro

WEB: http://conf.incd.ro/

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2019/04/05/incd-urban-incerc-organizeaza-cea-de-a-xv-a-editie-a-conferintei-de-cercetare-in-constructii-economia-constructiilor-arhitectura-urbanism-si-dezvoltare-teritoriala/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.