«

»

Invitatie la cea de-a 16-a Conferinta Nationala de Constructii Metalice CM16-2019 – Timisoara, 13-14 iunie 2019

Share

Universitatea Politehnica Timisoara (UPT), Facultatea de Constructii, Departamentul de Constructii Metalice si Mecanica Constructiilor (CMMC), Centrul de Cercetare pentru Mecanica Materialelor si Siguranta Structurilor (CEMSIG) 

impreuna cu 

Academia Romana – Filiala Timisoara, Centrul de cercetari tehnice fundamentale si avansate (CCTFA), Sectia de constructii metalice si sudura 

va invita sa participati la
Cea de-a 16-a Conferinta Nationala de Constructii Metalice


CM16-2019 (Timisoara, 13-14 Iunie 2019)

 

Contextul conferintei

Conferintele Nationale de Constructii Metalice au debutat in 1973 la Timisoara la initiativa academicianului Dan Mateescu, devenind de-a lungul timpului o prestigioasa traditie universitara cu un caracter de inalt profesionalism in Romania.

Beneficiind de participarea semnificativa a unor invitati de renume din strainatate, aceste conferinte au constituit un prilej de intalnire a specialistilor din domeniul constructiilor metalice (universitari, cercetatori, proiectanti si executanti din industria de profil), jucand astfel un rol important in transmiterea ideilor novatoare, a performantelor stiintifice si tehnice, constituind in acelasi timp oportunitati pentru schimburi de idei si dezbateri fructuoase. S-a realizat astfel racordarea la noile schimbari legislative tehnice precum si la tematicile de cercetare-proiectare europene, iar aceste reuniuni s-au bucurat de succes si recunoastere mereu in crestere.

Industria constructiilor metalice reprezinta un loc in care stiinta si cercetarea inginereasca se unesc pentru a genera noi concepte de proiectare si executie, in armonie cu principiile dezvoltarii durabile si cu preocuparile actuale ale societatii.

In 2017 gazda Conferintei 15 CONMET a fost Facultatea de Constructii si Instalatii de la Universitatea Tehnica “Gheorghe Asachi” Iasi, Departamentul Constructii Civile si Industriale. Evenimentul s-a remarcat prin tinuta stiintifica si s-a bucurat de o mare apreciere in randul invitatilor, atat din tara cat si din strainatate.

A 16-a editie a Conferintei Nationale de Constructii Metalice (CM16-2019) va avea loc la Timisoara (UPT), in perioada 13-14 iunie 2019, onoarea de a fi gazda si organizator revenindu-i din nou Facultatii de Constructii din cadrul Universitatii Politehnica Timisoara, Departamentul de Constructii Metalice si Mecanica Constructiilor (CMMC), impreuna cu Academia Romana – Filiala Timisoara, Centrul de cercetari tehnice fundamentale si avansate (CCTFA) si in colaborare cu Asociatia producatorilor de constructii metalice din Romania (APCMR).

 

Tematica conferintei

Conferinta va integra urmatoarele tematici:

  • Noutati si tendinte in metodologia de calcul, in proiectare, in executie si in normele tehnice din domeniul constructiilor metalice si compuse din otel – beton.
  • Constructii remarcabile: proiectare, executie, montaj
  • Comportarea constructiilor metalice la actiuni extreme
  • Reabilitarea constructiilor prin solutii constructive bazate pe utilizarea materialelor metalice
  • Impactul asupra mediului inconjurator: criterii si parametri de dezvoltare durabila.
  • Structuri metalice in arhitectura moderna

 

Formatul conferintei

Conferinta se va desfasura pe sectiuni tematice, lucrarile acceptate spre publicare urmand a se prezenta oral.

Pe langa sesiunile conferintei vor fi prezentari ale unor invitati speciali (keynote speakers) de la Universitatea Tehnica Atena (Grecia), Univeritatea din Coimbra (Portugalia), Universitatea din Aachen (Germania), Universitatea din Lodz (Polonia).

De asemenea, 2 workshop-uri vor fi organizate, care vor prezenta rezultate obtinute in cadrul proiectelor de cercetare europene EQUALJOINTS Plus si PROGRESS. Aceste proiecte europene sunt prezentate in Anexele 1 si 2. Vor fi prezentate aspecte semnificative din desfasurarea proiectelor, cu accent pe rezultatele obtinute de echipa de cercetare din partea UPT-CMMC.

 

Locul de desfasurare si data

Timisoara, Universitatea Politehnica, Biblioteca UPT, bd. Vasile Pirvan nr. 2, in perioada 13-14 iunie 2019.

 

Citeste aici articolul integral.

 

Informatii suplimentare:

www.ct.upt.ro

www.ct.upt.ro/cncm2019/index.htm

daniel.grecea@upt.ro

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2019/05/01/invitatie-la-cea-de-a-16-a-conferinta-nationala-de-constructii-metalice-cm16-2019-timisoara-13-14-iunie-2019/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.