«

»

MOB&IUS Brasov: Grupul Mob Mondelin preia Leborgne si devine lider in randul producatorilor francezi de unelte si scule de mana

Share

Grupul Mob Mondelin tocmai a achizitionat Leborgne, o marca a Grupului Fiskars din 2007. Vanzarea Leborgne include toate activele sale: productie, vanzari si distributie. Noul Grup va mentine doua entitati separate, Mob Mondelin si Leborgne, unite de o forta comuna de vanzari. O noua companie Leborgne SAS se lanseaza cu o organizatie proprie.

O inradacinare istorica

Suntem deosebit de mandri si fericiti de fuziunea dintre Leborgne si companiile deja infratite Mob si Mondelin, care au dat nastere la primul producator francez de unelte de mana, a declarat Thibaut si Arnaud Moulin, co-presedinti ai Mob Mondelin. Acest nou ansamblu, puternic prin coerenta sa naturala, este sustinut de piloni comuni: radacinile istorice a trei branduri franceze, toate acestea devenind referinte calitative in domeniile lor si de inovare, traduse prin instrumente dezvoltate in colaborare cu utilizatori si producatori in Franta. Complementaritatea entitatilor noastre diferite ne va permite sa raspundem unei piete in schimbare rapida si sa oferim clientilor nostri o oferta consolidata si diferentiata, sinonima cu valoarea adaugata. ”

Grupul Mob Mondelin si Leborgne beneficiaza de o imagine puternica a calitatii si a serviciilor, iar toate cele trei branduri beneficiaza de o anumita reputatie pe piata. Bine inradaconati pe teritoriul lor, apara o cultura corporativa bazata pe valori care favorizeaza sustenabilitatea si dezvoltarea pe termen lung.

Mob Mondelin vizeaza numeroase meserii

Grupul Mob Mondelin a luat fiinta in 2016 prin fuziunea a doua companii franceze: MobOutillage, situat in Chambon-Feugerolles (42), si Roger Mondelin, in Ambierle (42). In piata sculelor de mana incepanc din1920, Mob dezvolta un know-how in jurul meseriilor din domeniul forjarii. Recunoscut de mesterii constructori, Mondelin este specializata in fabricarea de unelte manuale din 1952. Mob Mondelin este acum condusa de Thibaut si Arnaud Moulin, care reprezinta a patra generatie in fruntea afacerilor familiale.

Grupul Mob Mondelin are 5 locatii de productie cu propriile know-how industriale, diferite si complementare. Gama larga de scule fabricate acopera numeroare meserii de mentenanta industriala, pe de o parte, si constructii
pe de alta parte, cum ar fi zidari, tencuitori, dulgheri, tamplari, zugravi, faiantari, montatori de gips-carton etc.

Grupul MobMondelin are 480 de angajati in Europa si distribuie produsele sale prin distribuitori specializati, furnizori industriali si supermarket-uri de tip bricolaj.

Leborgne, precursor vizionar 

Referinta in sectorul uneltelor de mana pentru profesionisti in constructii si spatii verzi, Leborgne proiecteaza si produce produsele sale in Franta incepand din 1829. Forge d’Arvillard din Savoie,  locatia istorica a marcii, este situata la cativa kilometri de sediul central din orasul La Rochette. Inovatia, designul centrat pe utilizator, protectia sanatatii profesionistilor si prevenirea bolilor profesionale caracterizeaza abordarea Leborgne, precum si calitatea si performanta sculelor pe care le produce
fabrica. Un precursor vizionar, Leborgne a dezvoltat, de mai bine de 10 ani, unelte si scule pentru cultivare manuala si pentru gradina, care sunt eficiente si respecta fertilitatea naturala a solurilor.

Marcile Leborgne Nanovib® si NaturOvert® includ numeroase solutii si inovatii pentru profesionisti din domeniul constructiilor si al prelucrarii spatiilor verzi.

Leborgne are 70 de angajati in Franta si distribuie produsele sale prin magazine specializate in materiale de constructii, furnizori industriali, supermarket-uri de bricolaj, magazine de gradinarit.

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2019/05/01/mobius-brasov-grupul-mob-mondelin-preia-leborgne-si-devine-lider-in-randul-producatorilor-francezi-de-unelte-si-scule-de-mana/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.